واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست: تدوین سند ملی برنامه مدیریت فاضلاب ها الزامی است تهران - ایرنا - مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای مدیریت صحیح فاضلاب ها و استفاده مجدد از آن در مصارف کشاورزی، آبیاری فضای سبز، صنعتی و شرب باید سند ملی برنامه مدیریت فاضلاب ها در دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت تدوین شود.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، حسن پسندیده افزود: سازمان حفاظت محیط زیست شاخص های برنامه مدیریت راهبردی فاضلاب را تهیه کرده است زیرا با تصفیه و استفاده مجدد از پساب ها می توان این تهدید آبی را به فرصتی ویژه در این بخش تبدیل کرد.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین چالش های زیست محیطی تهدید منابع آب به دلیل عدم به کارگیری سیستم های تصفیه فاضلاب در بخش های شهری و روستایی، خدماتی، صنعتی و کشاورزی و در نتیجه ورود فاضلاب ها و پساب ها به منابع آب های سطحی و زیرزمینی است.
وی یکی از اقدامات لازم و ضروری برای برون رفت از شرایط تنش آبی در کشور را تصفیه، بازیابی مجدد انواع فاضلاب ها، پساب ها و بن آب ها برشمرد و گفت: با توجه به فاصله معنی دار میانگین سرانه مصرف آب در کشور که رقمی حدود 1400 متر مکعب در سال است با میانگین سرانه جهانی که حدود 400 متر مکعب کمتر است، باید برنامه هایی برای کنترل، کاهش مصرف، بازیابی، بازچرخانی و تصفیه آب تهیه و اجرایی کرد.
وی افزود: در حال حاضر حدود 120 میلیارد متر مکعب از منابع آب تجدید پذیر کشور در دسترس است که از این میزان 90 درصد در بخش کشاورزی با راندمان آبیاری حدود 30 درصد، 8 درصد در بخش شرب با هدررفت 30 درصدی در شبکه توزیع و 2 درصد نیز در بخش صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.
پسندیده گفت: جمعیت تحت پوشش شبکه های جمع آوری و تصفیه خانه های فاضلاب رقمی کمتر از 65درصد جمعیت کشور است و بخش زیادی از شهرک ها، مجتمع ها، واحدهای تولیدی و صنعتی نیز فاقد سیستم تصفیه خانه فاضلاب با کارآیی مناسب، منظم و کارآمد هستند در حالی که این منابع از مهمترین منابع آلاینده آب های سطحی و زیرزمینی کشور هستند.
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان محیط زیست ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده، میزان کل پساب تولیدی در بخش های کشاورزی، صنعتی و شهری در سال 1380 حدود 29 میلیارد متر مکعب بوده که براساس برآوردها در سال 1400 این میزان به رقمی حدود 40 میلیارد متر مکعب خواهد رسید.
وی تاکید کرد: با استفاده از تصفیه و استفاده مجدد از پساب ها می توان این تهدید آبی را به فرصتی ویژه در این حوزه تبدیل کرد به طوری که این امر ضمن جلوگیری از آلودگی منابع زیستی، بخش زیادی از نیازهای کشور به منابع آبی را نیز جبران می کند.
پسندیده گفت: می توان با تصفیه فاضلاب آنرا دوباره به چرخه مصرف بازگرداند و این امر موجب تغذیه منابع زیر زمینی که در چند سال اخیر کاهش چشمگیری داشته اند، خواهد شد البته در این میان کیفیت فاضلاب تصفیه شده از اهمیت زیادی برخوردار است که توجه به این موضوع از ضروریات برنامه جامع مدیریت فاضلاب ها است.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: با استفاده از تصفیه و استفاده مجدد از پساب ها می توان این تهدید آبی را به فرصتی ویژه در این بخش تبدیل کرد.
علمی ( 1 ) **9014**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]