واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیرکل مرکزهنرهای تجسمی وزارت ارشاد: درخلق آثارهنری بایدبومی نگرباشیم تابتوانیم جهانی سخن بگوییم اهواز-ایرنا-مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: درخلق آثار هنری باید بومی نگر باشیم تا بتوانیم جهانی سخن بگوییم،جهان بیرون تشنه نگاه بومی است.
ˈمجید ملا نوروزیˈشامگاه یکشنبه در جمع تعدادی ازهنرمندان خوزستانی در موزه هنرهای معاصر اهواز افزود: موزه هنرهای تجسمی حضور پررنگی درعرصه های ملی، بین المللی ومنطقه ای در سال های اخیر داشته و توانسته است سرمایه های بسیار ارزشمندی از هنر و فرهنگ این سرزمین را معرفی کند.
وی افزود:با توجه به ظرفیت های خوبی که در جای جای کشورمان وجود دارد و با توجه به بافت متنوع بومی و فرهنگی مناطق مختلف، حضور هنرمندان شهرستانی در عرصه های بین المللی باید بیشتر شود ،متاسفانه فضای موجود گاه صدماتی به رنگ و بوی محلی آثار برخی هنرمندان می زند.
ملانوروزی تاکید کرد: این تنوع فرهنگی دستمایه ای غنی برای خلق آثار بدیع و اصیل با مخاطب جهانی فراهم می ، لهجه های مختلف، معماری متنوع، ادبیات رنگارنگ و فولکلور و تنوع قومی همه ظرفیت های بسیار خوب برای خلق آثار هنری ماندگار و اصیل فراهم می کنند.
مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: درست است که خوانش غالب جهانی است ولی این صبغه بومی درآثار است که اصالت و ارزش کار هنری را بالا می برد، خوزستان با فرهنگ چندهزار ساله این قدرت و قوت را دارد که با نگاه به المان های فرهنگی خاص خود ،هنر خود را معرفی کند.
ملا نوروزی گفت: همه پدیده های طبیعی سیاسی اجتماعی در هنر و فرهنگ موثر هستند وخوزستان به عنوان استانی با قدمت چندهزارساله و تجربه معاصر خود در دفاع مقدس ظرفیتی مضاعف پیدا می کند.
وی افزود: گاه یک رویداد کوچک در دهکده ای دور افتاده در عرصه هنر بازنمایی می شود و نسل ها را به خود مشغول می دارد، رشادت ها و دلاوری های جوانان این مرز وبوم در خطه خوزستان نیز می تواند به عنوان بزرگترین دستمایه خلق آثار هنری با خوانش معاصر برای ارائه به جهانیان عرضه شود.
این مسوول فرهنگی اظهار داشت: بستر مناسب خلق و ارائه یک اثر درماندگاری آن اهمیت دارد ،هنرمند باید بتواند در آثار خود رنگ و بوی محلی را با زبان جهانی درهم آمیزد و این نگرش تلفیقی باید در آثار هنری نمود پیدا کند.
وی همچنین در خصوص فروش آثار هنری و بعداقتصادی هنر گفت: این مبحث را می توان با تعامل با بخش های اقتصادی فعال در منطقه حل و بخشی از تنگناها را برطرف نمود، باید مدیران اقتصادی را به سمت فرهنگ و هنر سوق داد و فعالیت های اقتصادی در منطقه باید پیوست فرهنگی داشته باشند.
ملا نوروزی با تاکید بر لزوم هم افزایی اقتصاد و فرهنگ دراین سال ادامه داد: یکی ازراه های اجرایی کردن منویات مقام معظم رهبری همین ورود اقتصاد به عرصه هنر است.
مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت ارشاد همچنین از راه اندازی کانون های تخصصی هنر، انعقاد تفاهم نامه تعامل با14 موزه خارجی، خواهر خواندگی موزه هنرهای معاصر تهران با موزه هنرهای معاصر اهواز خبر داد.
ملانوروزی گفت: ما در عرصه مدیریت موزه هنرهای معاصر دخالت نمی کنیم و برنامه های این مراکز فرهنگی هنری به دست مدیران خود موزه هاست ،ولی آمادگی لازم برای هرگونه همراهی و همکاری برای واگذاری میزبانی بینال گرافیک و پوستر را درموزه اهواز(درکنار موزه تهران) داریم.
وی افزود: درحوزه خرید آثار هنرمندان هم عرصه هنرهای تجسمی جزو نادررشته های هنری است که از ظرفیت بخش خصوصی خوب استفاده کرده و موفق شده این بخش را وارد کار کند و زیاد نیازی به حمایت دولت و ...ندارد.
وی به فعالیت گالری ها و نگارخانه های خوب دراین عرصه اشاره و خاطرنشان کرد:ما در بهترین مراکز تهران فضا داریم و با مجموعه اقداماتی که دراین حوزه درساله ای اخیر انجام شده قیمت فروش آثار بالا رفته ولی ما متعقدیم تا ده برابر هم می تواند رشد کند.ک /2
643/641
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]