تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

تسمه تردمیل - روغن تردمیل

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802201095




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تعطیلی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها؛ چرایی و پیامدها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

گزارش اختصاصی ایرنا تعطیلی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها؛ چرایی و پیامدها تهران-ایرنا-کلاس های موسیقی فرهنگسراهای تهران تا اطلاع ثانوی تعطیل شد؛ در حالی که مسوولان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران هدف از این اقدام را «ساماندهی» این کلاس ها عنوان کرده اند، بسیاری از هنرجویان و اهالی موسیقی نسبت به این اقدام هشدار می دهند و آن را نشان دهنده ی حذف تدریجی موسیقی از برنامه های فرهنگی شهرداری می دانند.


تعطیلی کلاس های موسیقی در فرهنگسراهای تهران خبری است که طی روزهای گذشته به صورت جسته و گریخته در فضای رسانه یی کشور منتشر شده است؛ خبری که حاشیه های پرتناقض آن، دستیابی به پشت پرده و زوایای واقعی آن را دشوار ساخته است.
با وجود این، آنچه تا این لحظه بر اساس بررسی های انجام شده ی گروه پژوهش های خبری ایرنا در گفت و گو با مسوولان فرهنگسراهای مختلف آشکار شده، این است که اکنون این مراکز فرهنگی اجازه ی ثبت نام از هیچ یک از هنرجویان موسیقی در هیچ یک از رشته ها را ندارند.
گویا این اتفاق به دستور شفاهی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به ریاست حجت الاسلام «شهاب مرادی» صورت گرفته است.
مرادی از اوایل آذر ماه 1392 یعنی نزدیک به 6 ماه است که ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری را بر عهده گرفته است و ادامه ی تعطیلی کلاس های موسیقی فرهنگسراها که اتفاق بی سابقه یی در فعالیت هنری این مراکز فرهنگی به شمار می رود، می تواند یکی از تصمیم های پر چالش دوران مدیریتی وی محسوب شود؛ چراکه با این تصمیم هزاران هنرجوی موسیقی از آموزش ساز مورد علاقه ی خود با هزینه ی اندک در فرهنگسراها و در فضایی به مراتب ایمن تر از کلاس های خصوصی محروم می شوند.
یکی از مدرسان موسیقی در فرهنگسراهای تهران که خواست نامش فاش نشود در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا ضمن تایید خبر تعطیلی کلاس های موسیقی فرهنگسراها، تاکید کرد که بیشترین ضرر را از تعطیلی این کلاس ها نه مدرسان بلکه هنرجویان و شرکت کنندگان در این کلاس ها می کنند.
به گفته ی وی مدرسان پس از تعطیلی این کلاس ها بلافاصله جذب مراکز دیگر می شوند، اما در این میان عده یی جوان مستعد و علاقه مند به موسیقی که توان پرداخت شهریه های گزاف در کلاس های خصوصی را هم ندارند از پرداختن به هنر مورد علاقه ی خود محروم خواهند شد.
همزمان با این اتفاق و در حالی که ممنوعیت ثبت نام از هنرجویان موسیقی در فرهنگسراها به امری آشکار تبدیل شده است، تاکنون هیچ یک از متولیان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مسوولیت و تقصیری را در این ارتباط نپذیرفته اند.
به ادعای مسوولان این سازمان آنچه در فرهنگسراها رخ داده است تعطیلی دایم کلاس های موسیقی نیست و توقف ثبت نام از هنرجویان موسیقی در این مراکز فقط برای ایجاد پاره یی اصلاحات در چارچوب کلی کلاس های موسیقی فرهنگسراها صورت گرفته است.
«بابک ربوخه» مدیر موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، به تازگی در گفت و گو با یکی از خبرگزاری های داخلی، ضمن تکذیب تعطیلی خانه های موسیقی فرهنگسراها گفته است: فعلا قرار است به مدت چند هفته و به منظور ساماندهی خانه های موسیقی ثبت نام جدیدی انجام نشود.
برای آشکار شدن این موضوع گروه پژوهش های خبری ایرنا با سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تماس برقرار کرد، اما با وجود تلاش فراوان در این خصوص، هیچ یک از متولیان و مسوولان این سازمان حاضر به پاسخگویی و توضیح درباره ی چرایی دستور شفاهی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به فرهنگسراها در خصوص توقف ثبت نام از هنرجویان موسیقی نشدند.
تنها جمله یی که هر یک از کارکنان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در تماس تلفنی عنوان کردند این بود که آنچه در فرهنگسراها اتفاق افتاده تعطیل شدن کلاس های موسیقی نیست!
با وجود این اما فرهنگسراها چیز دیگری می گویند. مدیر یکی از این فرهنگسراها که خواست نامش فاش نشود در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا اعلام کرد: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به صورت شفاهی اعلام کرده که تا اطلاع بعدی از هیچ هنرجوی موسیقی در ترم تابستان ثبت نام به عمل نیاید.

*** هنرجویان موسیقی؛ سرگردان میان فرهنگسراها و کلاس های خصوصی
مدیران و کارشناسان هنری فرهنگسراها در گفت و گو با پژوهشکر ایرنا تاکید کردند که اقدام تازه ی سازمان فرهنگی هنری شهرداری اقدامی بی سابقه بوده است و بسیاری از هنرجویان موسیقی را که با هزینه ی اندک در فرهنگسراها آموزش می دیدند، سرگردان ساخته است.
در این ارتباط کارشناس هنری یکی از فرهنگسراهای تهران که او نیز خواست نامش فاش نشود در گفت و گو با ایرنا گفت: هنرجویانی که تاکنون در فرهنگسراها با شهریه های پایین آموزش موسیقی می دیدند، حالا مجبورند به آموزشگاه های خصوصی که گاهی هیچ نظارتی بر شهریه های دریافتی آنها نمی شود بروند و شهریه های سنگینی بپردازند؛ ضمن اینکه در برخی از این آموزشگاه های خصوصی ممکن است نظارت اخلاقی نیز به میزان کافی وجود نداشته باشد.
وی افزود: خیال خانواده های هنرجویان فرهنگسراها به خصوص هنرجویان دختر، از بابت امنیت فرزندشان در این مراکز آسوده است و در صورت کنسل شدن کلاس های موسیقی فرهنگسراها هنرجویان باید از محله ی خود به محله ی دیگری بروند و این موضوع هم نگرانی و هم هزینه های گزافی را برای خانواده ها به دنبال خواهد داشت.
در همین ارتباط «مریم» یکی از هنرجویان کلاس های موسیقی فرهنگسراها که مدت 5 سال به آموزش ساز «گیتار» در این کلاس ها مشغول بوده است در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا در بیان دغدغه های خود از ثبت نام نشدن مجدد در کلاس های موسیقی فرهنگسراها گفت: در صورت ادامه ی روند ثبت نام نشدن از هنرجویان در کلاس های موسیقی فرهنگسراها، از ادامه ی آموزش خود باز خواهم ماند؛ زیرا به دلیل سن کم از طرف خانواده اجازه ی حضور در کلاس ها و آموزشگاه های خصوصی موسیقی را ندارم، ضمن اینکه هزینه ی این کلاس ها نیز با هزینه یی که در فرهنگسراها پرداخت می کردیم قابل مقایسه نیست.

*** شهاب مرادی؛ مردی که میانه ی خوبی با موسیقی ندارد
اگر چه برگزاری کلاس های موسیقی در فرهنگسراها طی سال های اخیر هیچ گاه بی حاشیه نبوده است تا جایی که این حاشیه ها به تفکیک جنسیتی کلاس های موسیقی فرهنگسراها منجر شد، اما تعطیلی هر چند موقت کلاس های موسیقی و ثبت نام نشدن از هنرجویان موسیقی در فرهنگسراها، اتفاق جدیدی است که به گفته ی مدیران فرهنگسراها و مربیان موسیقی این مراکز، امری بی سابقه است.
به اعتقاد تعدادی از مسوولان و مربیان موسیقی فرهنگسراها که در گفت و گو با ایرنا بر فاش نشدن نامشان تاکید داشتند، محدودیت کلاس های موسیقی در فرهنگسراها و خانه های فرهنگ رویکردی است که از زمان روی کار آمدن مدیریت جدید در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که نگاه خوشبینانه یی هم به موسیقی ندارد دنبال می شود.
شاید اشاره به سخنان شهاب مرادی رییس این سازمان، در نشست خبری وی که در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد، تا حدی بتواند بر ادعای مسوولان هنری فرهنگسراها صحه بگذارد. وی در آن نشست گفت: آموزش و ترویج موسیقی جزو اهداف ما نیست، مخصوصا اینکه یک سری آموزشگاه موسیقی در کشور وجود دارد که در حال کار کردن هستند و از آنجا که این آموزشگاه ها با وزارت ارشاد همکاری می کنند فرض بر این است که محیط مورد اعتمادی برای مردم دارند.
به گفته ی کارشناس هنری یکی از فرهنگسراهای تهران که سابقه ی 17 سال فعالیت در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران دارد، تاکنون هیچ وقت در زمینه ی برگزاری کلاس های موسیقی در فرهنگسراها مشکل خاصی نبوده است.
وی که مدیر یکی از فرهنگسراهای تهران است با اشاره به تفکیک جنسیتی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها گفت: در کنار این تصمیم ما مدیران فرهنگسراها نیز همواره کوشش کرده ایم با یادآوری برخی نکات به هنرجویان اخلاق را در کلاس های موسیقی در اولویت قرار دهیم، اما دستور جدید سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به فرهنگسراها مبنی بر ثبت نام نکردن از هنرجویان موسیقی بیش از همه نوعی بهانه گیری است.

*** متولی فرهنگ و هنر هستیم نه حذف کننده ی آن
یکی از انتقادهای مطرح به تحولات اخیر صورت گرفته در کلاس های موسیقی فرهنگسراها این است که اعمال نظرهای جدید مسوولان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، با کار ویژه ی اصلی این سازمان که حمایت از هنر و هنرمند است سازگاری ندارد.
در همین زمینه «عبدالحسین مختاباد» آهنگساز، خواننده و عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا گفت: آموزش در فرهنگسراها از جمله آموزش موسیقی جزو خدمات شهری است و در صورت قطع شدن آموزش موسیقی در فرهنگسراها ما نمایندگان شورای شهر تهران به طور قطعی اعتراض خواهیم کرد.
مختاباد افزود: تاکنون اکثریت شورای شهر مخالفت خودشان را با موضوع منحل شدن کلاس های موسیقی فرهنگسراها ابراز کرده اند. من هم طی نامه یی از مهندس «محمدباقر قالیباف» شهردار تهران خواسته ام به این موضوع رسیدگی کند.
به گفته ی مختاباد، شورای شهر ابزارهای نظارتی قوی دارد و در این ارتباط از این ابزارهای نظارتی استفاده خواهد کرد.

*** دستور شفاهی نمی تواند مبنای عمل قانونی باشد
اعلام شفاهی توقف ثبت نام هنرجویان موسیقی به فرهنگسراها از طرف سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، به اعتقاد برخی مسوولان شورای شهر نمی تواند مبنای قانونی برای عمل فرهنگسراها و خانه های فرهنگ باشد.
به گفته ی یکی از استادان موسیقی فرهنگسراها در گفت و گو با ایرنا، این دستور شفاهی نیز به صورت یک باره و بدون اعلام قبلی بوده است و دلیل اینکه به صورت ابلاغیه کتبی نیست این است که این موضوع رسانه یی نشود.
وی در همین ارتباط توضیح داد: اینکه سازمان فرهنگی و هنری تهران تاکنون زیر بار اقدام خود در تعطیلی کلاس های موسیقی فرهنگسراها نرفته و ادعا می کند که نه قصد تعطیلی بلکه قصد ساماندهی کلاس های موسیقی را دارد، به این دلیل است که دستور در این ارتباط شفاهی بوده و دستورالعمل کتبی به فرهنگسراها ابلاغ نشده است.
در همین چارچوب عبدالحسین مختاباد نیز در ادامه ی گفت و گو با ایرنا، با اشاره به ابلاغ غیر رسمی به فرهنگسراها در خصوص ثبت نام نکردن از هنرجویان موسیقی، همین دستور غیر رسمی را بهانه ی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای انکار تعطیلی کلاس های موسیقی فرهنگسراها عنوان کرد و گفت: اگر ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بخواهد در ارتباط با کلاس های موسیقی فرهنگسراها هر نوع اقدامی انجام دهد، این اقدام باید بر اساس دستور العمل و ابلاغیه ی کتبی باشد که سازمان فرهنگی هنری تاکنون این کار را نکرده است.

*** رفتن استادان موسیقی از فرهنگسراها یعنی تعطیلی کلاس های موسیقی این مراکز
با وجود آنکه مسوولان سازمان فرهنگی هنری تهران می گویند قصدشان از اعلام این موضوع به فرهنگسراها که از هنرجویان موسیقی ثبت نام نکنند، تعطیلی کلاس های موسیقی در این مراکز فرهنگی هنری نبوده است، اما رفتن همه ی استادان موسیقی از فرهنگسراها برای تدریس در دیگر مراکز موسیقی از جمله آموزشگاه های خصوصی و بستن قرارداد با این آموزشگاه ها، موجب پراکندگی استادان موسیقی فرهنگسراها شده و حتی اگر ثبت نام هنرجویان موسیقی در فرهنگسراها هم از سر گرفته شود دیگر استادی برای تدریس در این مراکز باقی نمانده است.
مدیر یکی از فرهنگسراها در همین ارتباط به ایرنا گفت: اکنون همه ی استادان موسیقی ما رفته اند و با مراکز هنری و آموزشگاه های خصوصی دیگر قرار داد بسته اند.
همچنین به گفته ی یکی از استادان موسیقی که سال های زیادی را در فرهنگسراهای مختلف به تدریس ساز گیتار مشغول بوده و شاگردان بسیار خوبی هم در این زمینه پرورش داده، اعلام ناگهانی و بدون اطلاع قبلی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مبنی بر ثبت نام نکردن از هنرجویان موسیقی، استادان موسیقی در فرهنگسراها را با شگفتی روبرو کرده و آنها به ناچار جذب مراکز دیگر شده اند.
این استاد گیتار در ادامه افزود: این اتفاق به صورت عملی تدریس موسیقی در فرهنگسراها را مختل می کند؛ زیرا جمع شدن دوباره ی استادان و دستیابی دوباره به آنها بسیار دشوار است.
وی در ادامه با اشاره به بحث های زیادی که به خصوص طی ماه های اخیر درباره ی تعطیلی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها به میان بوده است گفت: ادعای سر و سامان دادن به کلاس های موسیقی به عنوان دلیل توقف ثبت نام از هنرجویان موسیقی در فرهنگسراها نمی تواند درست باشد، چراکه آن گونه که مدرسان موسیقی فرهنگسراها معتقدند، ادامه داشتن یا نداشتن تدریس موسیقی در فرهنگسراها یکی از بحث های اساسی در بیشتر جلسات مسوولان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مدیران و دست اندر کاران فرهنگسراها بوده است.

*** سخن آخر
به گفته ی یکی از استادان موسیقی فعال در فرهنگسراها، این مراکز فرهنگی هنری در کنار خانه های فرهنگ، نزدیک به 25 هزار هنرجو و 1400 مدرس موسیقی دارند که این افراد با تصمیم گیری های تازه ی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران هم اکنون بدون تکلیف مانده اند.
به گفته ی وی اگر چه به دنبال این تصمیم استادان موسیقی فرهنگسراها می توانند در مراکز دیگر به ادامه ی تدریس بپردازند اما در این میان جفای به هنرجویانی را که به دلیل هزینه های گزاف کلاس های خصوصی قادر به شرکت در این کلاس ها نیستند و آموزش آنها بی نتیجه خواهد ماند را نمی توان در نظر نگرفت.
اگر چه موسیقی به عنوان یک هنر از طرف نظام سیاسی و دینی ما در صورتی که از مظاهر «غِنا» محسوب نشود به رسمیت شناخته شده است، اما برخوردهای سلیقه یی و نبود نگاهی یکدست به موسیقی موجب شده است فعالان این عرصه هر از چند گاهی با چالش رو به رو شوند.
نبود سیاست های واحد در برابر هنر موسیقی، علاقه مندان به این هنر و فعالان این عرصه را هر چند وقت یک بار در بهت و حیرت فرو می برد و با سرگردانی رو به رو می سازد.
اکنون تعداد زیادی از جوانان مستعد و علاقه مند به موسیقی منتظرند تا ببینند مسوولان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران چه تصمیمی برای آینده ی استعداد و فعالیت هنری آنها خواهند گرفت؛ چراکه برای همه ی این هنرجویان امکان ادامه ی فعالیت موسیقیایی خود در کلاس های شخصی و آموزشگاه های خصوصی وجود ندارد.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**9282**2054

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




02/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن