تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 1 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حقّ فرزند بر پدر ، آن است كه نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربيت كند و قرآن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801560021




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مراسم افتتاحیه دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: با رونمایی از كتاب "جراحی در خاكریز" و تجلیل از هنرمندان كرمانی؛
مراسم افتتاحیه دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره برگزار شد
در مراسم افتتاحیه دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره از سه تن هنرمندان كرمانی تقدیر و تجلیل به عمل آمد و همچنین كتاب "جراحی در خاكریز" رونمایی شد.


به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری از كرمان، در آیین افتتاحیه دوازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره كه صبح یكشنبه 1 تیر ماه در كرمان برگزار شد؛ "عباس سالاری" رییس حوزه هنری استان كرمان ضمن خیر مقدم به حضار و فرهیختگان حاضر در جلسه این جشنواره را حاصل تلاش نویسندگان، پژوهشگران و اهالی فرهنگ و ادب دانست و به طور ویژه از مركز آفرینش‌های ادبی، مركز محافل و جشنواره های حوزه هنری و مدیر كل ارشاد استان كرمان قدرانی به عمل آورد.

در ادامه این مراسم سید محمدعلی گلاب زاده تاریخ‌دان و كرمان شناس كرمانی با ابیات شعری كرمان را توصیف كرد و ادامه داد: تكلیف بزرگی كه امروز بر عهده من قرار داده شده دعوت از بزرگان فرهنگ و ادب كرمان است كه صحبت در مورد آنها كار بسیار سختی است.

وی با بیان اینكه كرمان از قرون دوم و سوم مشاهیر ارزنده ای را همچون محمد بن عیسی ماهانی، ابوالفخر كرمانی، خواجوی كرمانی و ... و همچنین معاصرانی نام آشنا را به جهان فرهنگ و ادب معرفی كرده است، گفت: امروز معرفی سه تن از این بزرگان باعث افتخار من است.

وی در ادامه محمدعلی علومی را داستان‌نویسی معرفی كرد كه گویی تصویر داستان‌هایش لبخندی را بر لب های آدمی نقش می بندد.

علومی تمثیلی از یك كرمانی اصیل و ساده است

این تاریخ دان همچنین نام كتاب‌ها و رمان‌های علومی را بر شمارد و گفت: علومی نه تنها به واسطه كتاب‌هایش برای ما احترام دارد بلكه تمثیلی از یك كرمانی اصیل، ساده و مخلص است كه می توان تمام این زیبایی ها را در محبوبیت چهره اش دید.

محمدعلی گلاب زاده با اشاره به اینكه افتخار میكند كتاب «زن كرمانی» را با نام  افسانه شعبان نژاد آذین بسته است، گفت: امروز كلام این بانوی ارزشمند زینت‌بخش صحیفه ادب و شعر است.

وی با اشاره به ویژگی‌های شعری این شاعر گفت: گویی آن قهقهه  كودكانه را میتوان در میان اشعارش دید.

این پژوهشكر كرمانی در پایان معرفی این شاعر شعری از او را برای حضار قرائت كرد.

این محقق و پژوهشگر كرمانی با اشاره به اینكه محمد شریفی نعمت‌آباد در رفسنجان به دنیا آمده است، در معرفی این نویسنده نیز گفت: او سبزی اندیشه و لبخند روزگار را برگزید و باغ های پسته را به «باغ اناری» ترجیح داد. باغی كه امروز به چاپ سوم رسیده است.

در ادامه این مراسم برای تجلیل از این سه فرهیخته كرمانی از حجت الاسلام والمسلمین حجتی كرمانی، فرشید فلاح مدیر كل امور ارشاد استان كرمان، عباس سالاری رئیس حوزه هنری كرمان و دبیر اجرایی جشنواره، سید علی میرافضلی و حسین فتاحی دعوت شد تا از این سه شخصیت برجسته ادبیات كشور تقدیر به عمل آورند.

پس از تقدیر از محمدعلی علومی این نویسنده جایزه خود را به همه كرمانی ها تقدیم كرد.

محمد شریفی كه امروز سوگوار از دست دادن پدرش بود نیز پس از تقدیر شعری را برای حضار خواند:
«نامه ای برایت نوشته ام
از جزیره ای كه پستچی دیوانه اش
از آنها قایقی میساخت و به دریا پرتاب می كرد
و قاه قاه میخندید»

رونمایی از چاپ سوم كتاب "جراحی در خاكریز"

پس از تقدیر از این سه هنرمند مراسم افتتاحیه دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره با آیین رونمایی كتاب "جراحی در خاكریز" ادامه یافت.

این كتاب كه قبل از رونمایی به چاپ سوم رسیده است گزیده ای از خاطرات دكتر كرامت یوسفی از حضور ایشان در جبهه های دفاع مقدس است كه به كوشش آذر همتی گردآوری شده و انتشارات سوره مهر آن را به چاپ رسانده است.

یوسفی در این مراسم با تأكید بر اینكه  این كتاب بیانی بسیار نا چیز از وسعت انسانهایی است كه با ایثار جسم و خون خود باعث ایجاد معنویت خالص شده اند، گفت:  این كه فردی پیر خاطرات 35 سال قبل خود را به یاد بیاورد تنها بر اساس نگاه ایثارگرانی بود كه در هشت سال دفاع مقدس جان خود را بر سر ارزش های خود فدا كردند.

وی ادامه داد: من نتوانستم در این كتاب تمام ایثار آن عزیزان را به تصویر بكشم و این خلاصه ناچیزی است كه در قبال آن همه خون های اهدا شده می خوانید.


بیشترین كتب تفسیر را ایرانی‌ها به نگارش درآورده‌اند


در ادامه مراسم افتتاحیه جشنواره شعر و داستان سوره حجت‌الاسلام محمدجواد حجتی كرمانی شاعر و نویسنده و از مبارزان قبل از انقلاب اسلامی در كرمان در سخنانی گفت: شایسته است از دست‌اندركاران برپایی این جشنواره كه در صدد تشویق پدیدآوردندگان آثار هنری و پر ارزش بوده‌اند به سهم خود تشكر كنم.

این شاعر با اشاره به حضور چند شاعر پیشكسوت كرمانی در این مراسم خاطر نشان كرد: آقای محمدعلی علومی كه در این مراسم از او تقدیر شد از طایفه علمای شهر بم است كه خانواده ما سابقه آشنایی چندین سال با او را دارد. همچنین حامد حسین‌خانی از شاعران خوب كرمانی كه همزمان با ورود مقام معظم رهبری به استان كرمان، اشعار زیبایش مورد توجه و تشویق رهبری قرار گرفت.

حجت‌الاسلام حجتی كرمانی با بیان این‌كه بیشترین كتب تفسیر را ایرانی‌ها به نگارش درآورده‌اند، گفت: فیروزآبادی برای نگارش كتاب «قاموس» شش سال زمان گذاشت. وی با حضور در روستاهای مختلف و صحبت با اهالی این مناطق كلمات و اصطلاحات مختلف را همراه با معنی گردآوری كرد. 

وی ادامه داد: دستور زبان فارسی و دیگر زبان‌ها، دستور زبانی است كه انسان‌ها با توجه به طبیعت خود خلق كرده‌اند.

حجت‌الاسلام حجتی كرمانی سخنان خود را با خواندن شعری كه در سال 1350 در زندان شهربانی كرمان سروده بود، به پایان رساند.

انتهای پیام/ اس








تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن