واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مسوول: کمبود اعتبار و خانه عالم از مشکلات تبلیغ دینی در خراسان رضوی است مشهد – ایرنا – مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: محدودیت اعتبار برای پرداخت دستمزد و کمبود خانه علام دو علت اصلی استقرار ناپایدار روحانیون در شهرهای کوچک و روستاها و مشکلی برای انجام گسترده تبلیغات دینی دراین استان است.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام ˈمحمود مرویان حسینیˈ روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران به مناسبت سالروز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: زیرساخت های لازم برای استقرار مبلغ یا مبلغه در تمام روستاها و شهرهای استان در زمان های خاص بویژه ماه مبارک رمضان فراهم نیست.
وی گفت: تورم و اعتبارات محدود سازمان تبلیغات اسلامی، جذب مبلغان بیشتر و پرداخت دستمزد مناسب به آنان را دچار مشکل کرده است.
وی اظهار کرد: به رغم کمبود اعتبار برای پوشش دهی مناسب اقدامات تبلیغی، خراسان رضوی بالاترین نسبت استقرار روحانی در شهرها و روستاها را در مقایسه با دیگر استانها دارد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: حدود 600 روحانی در روستاهای بزرگ و شهرهای کوچک استان خراسان رضوی در قالب دو طرح استقرار و هجرت مبلغین مذهبی در تمام ایام سال مستقر هستند که اغلب روستاهای اطراف آن شهر یا روستاهای کوچکتر را نیز پوشش می دهند.
وی افزود: امسال بسته متنوعی از فرهنگ دینی – تبلیغی با رویکرد تقریب مذاهب و انزجار از جریانات تکفیری از سوی این نهاد تعریف شده که مبلغان بر این اساس عمل خواهند کرد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به نظارت دقیق بر عملکرد مبلغان و تلاش برای تامین نیازهای روز مخاطبان گفت: عملکرد مبلغان ثابت به صورت ماهانه از طریق نظرخواهی مخاطبان آنان ارزیابی می شود که اگر مبلغان از شرایط لازم برخوردار نباشند حذف یا از محل استقرار، جابجا می شوند.
مرویان افزود: تنوع در عرصه های فرهنگی و استفاده از روشهای تبلیغی نوین و مناسب با شرایط مخاطبان همواره به مبلغان تاکید شده و براین اساس عملکرد آنان مورد ارزیابی قرار می گیرد.
وی بیان کرد: در ماه رمضان امسال بیش از هزار و 500 مبلغ و مبلغه مذهبی برای انجام اقدامات تبلیغی به شهرستان های مختلف خراسان رضوی اعزام می شوند که 20 درصد از این تعداد زن هستند.
وی اظهار کرد: رمضان امسال اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی 300 مبلغ مذهبی را از این استان به استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، مازندران، یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان اعزام می کند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: به منظور آماده سازی مبلغان و مبلغات برای انجام فعالیتهای تبلیغی در ماه رمضان، برگزاری همایش ها و گردهمایی هایی با عنوان ˈطلایه داران هدایتˈ یک هفته قبل از ماه رمضان در شهرهای مشهد، قوچان، تربت حیدریه، تربت جام، سبزوار، نیشابور آغاز می شود که در این مراسم دو هزار نفر از مبلغان حضور می یابند.
مرویان افزود: اقدامات تبلیغی مبلغان مذهبی به دو صورت تبلیغ چهره به چهره (فردی) و تشکیل گروه های تبلیغی ویژه بیمارستان ها، زندانها، سربازخانه ها در ماه رمضان انجام می شود.
وی اظهار کرد: در اقدامات تبلیغی ماه مبارک رمضان امسال ، فعالیتهای قرآنی در اولویت قرار گرفته و در این راستا هزار حلقه تفسیری با موضوع تفسیر سوره لقمان با عنوان ˈتربیت حکیمانهˈ به موضوعات تفسیری قرآن در مساجد، حسینیه ها و محافل دینی دیگر افزوده شده است.
وی گفت: جزوه مربوط به تفسیر سوره لقمان چاپ و منتشر شده و در اختیار مبلغان، ائمه جماعات، کارشناسان مذهبی که در حلقه های تفسیری حضور می یابند، قرار می گیرد و پس از تشکیل حلقه ها به تمام شرکت کنندگان در آنها گواهینامه و به افراد برتر جایزه داده می شود.
وی برگزاری 150 کلاس آموزش روخوانی و روانخوانی توسط تشکلها و موسسات قرآنی وابسته به اداره کل تبلیغات اسلامی، ساماندهی 300 جلسه قرآنی در مشهد، راه اندازی دو مرکز تربیت حافظ قرآن کریم درمشهد و برگزاری 10 دوره تخصصی برای آموزش مدرسین حفظ قرآن کریم را از دیگر اقدامات این نهاد در ماه مبارک رمضان برشمرد.
وی گفت: در ماه مبارک رمضان امسال با تخصیص 560 میلیون ریال از اعتبارات اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، طرحهای قرآنی توسط 10 خانه قرآن شهری، 28 خانه قرآن روستایی و 33 موسسه قرآنی استان اجرا می شود.
او افزود: مراسم جزء خوانی قرآن کریم ویژه ماه رمضان نیز با حضور نوجوانان و پیشکسوتان و طرح قرآنی 1448 این نهاد با حضور چهار هزار و 800 نوجوان حافظ یک جزء قرآن کریم در شهرستان های خراسان رضوی برگزار می شود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن در رمضان امسال گفت: ماموریت این نهاد در این رویداد فرهنگی، پشتیبانی از اتحادیه موسسات قرآنی شامل 85 موسسه، 10 خانه قرآن شهری و 205 خانه قرآن روستایی برای شرکت در این نمایشگاه می باشد.
مرویان حسینی، حمایت از اتحادیه موسسات قرآنی برای شرکت در نمایشگاه را در قالب محورهای آموزش، مهدهای قرآنی، تلاوت، قرائت و حفظ قرآن عنوان و بیان کرد: امسال در این نمایشگاه از ابتکارات ویژه نیز بهره گرفته شده است.
وی با تاکید بر تشویق ˈروزه اولی هاˈ در مساجد و محافل دینی گفت: پارسال این طرح در 300 مسجد خراسان رضوی توسط اداره کل تبلیغات اسلامی برگزار شد لذا ضروری است امسال مدیران دستگاه های اجرایی و رسانه ها به نوبه خود روزه اولی ها را مورد تقدیر قرار دهند.
وی با اشاره به نقش دستگاه های نظارتی برای جلوگیری از روزه خواری در ملاء عام افزود: دستگاه های نظارتی باید برای حفظ ارزشهای اسلامی و مقدسات مردم، وظایف خود را نسبت به جلوگیری از روزه خواری انجام دهند و تذکرات قانونی به روزه خواران بدهند.
وی گفت: واحدهای خدماتی نظیر سالن های غذاخوری نیز باید ملاحظات مربوط به ماه رمضان را در نظر گرفته و به گونه ای خدمات ارائه دهند که حرمت این ماه شکسته نشود./2
7489/664
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]