تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):گوش خود را به شنيدن خوبى‏ها عادت بده و به آنچه كه به صلاح و درستى تو نمى‏افزايد گو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802506736




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرمايه‌داري اخلاقي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ تير ۱۳۹۳ (۱۱:۱۱ق.ظ)
سرمايه‌داري اخلاقي سرمايه داري محض نمي تواند در خدمت نفع عمومي باشد. سودها خوب نيست و منطق مسووليت اجتماعي شرکت ها و بنابراين جاذبه تبديل شرکت ها به ابزار سياست اجتماعي را از بين مي برد.
به گزارش خبرگزاري موج، چقدر عالي است که بتوان پول درآورد و همزمان کره زمين را هم حفظ کرد. با انجام کار خير به ثروت رسيدن، به ذکر دايمي و مشهور کسب و کار تبديل شده است: جمله اي که بهترين دنياي ممکن را به خاطر مي آورد. بهترين دنياي ممکن نظريه اي که بر اساس آن شرکت ها با کار کردن به سود جامعه به عنوان يک کل مي توانند موفق باشند حتي اگر سود کمي براي سهامداران داشته باشد. اين عقيده اصلي در کوه‌هاي آلپ سوئيس، جايي که اجلاس اقتصاد جهان در داووس برگزار شد، طنين انداخت.

يک فشار سنگين بر روي مسووليت اجتماعي شرکت ها از طرف تغييرات آب و هوايي است: «ثبات»، پوياترين شاخه آن است. فشار ديگر، اينترنت است که کمک مي کند فعالان با دقت بسيار عملکرد شرکت را در سراسر جهان با دقت بررسي کنند. اما بزرگ ترين فشار اين فرض است که يک کسب و کار مدرن بايد «خوب» باشد و يا دست کم «خوب» به نظر برسد تا بتواند مشتري به دست آورد. افراد جوان و با هوش را استخدام کند.

بنابراين براي اغلب مديران تنها پرسش اصلي در مورد مسووليت اجتماعي شرکت‌ها چگونگي انجام آن است. گزارش ويژه اين هفته اکونوميست پيشرفت نامنظم مديران را در اين مورد بررسي مي‌کند. اما بايد تکرار کرد که پرسش اساسي‌تر اين است که آيا تب مسووليت اجتماعي شرکت‌ها براي کسب و کار و به طور کلي جامعه مفيد است؟

يک واقعيت ناراحت کننده براي طرفداران مسووليت اجتماعي شرکت ها اين است که رابطه بين رفتار خوب و شرکت و عملکرد مالي خوب مبهم است. تازه‌ترين تحقيق دانشگاهي نشان مي دهد يک رابطه مثبت بين آنها وجود دارد، اما؛ ضعيف است. البته مشخص نيست علت و معلول کدام است: آيا شرکت هاي سود ده آنقدر ثروتمند هستند که براي مسووليت اجتماعي شرکت ها ولخرجي کنند يا مسووليت اجتماعي شرکت ها سودآور است. هر کدام باشد، مدرکي وجود ندارد که مسووليت اجتماعي شرکت ها ارزش سهام‌دار را نابود مي کند. اما مشخصا اين کارآمدترين راه براي مديران نيست.

شرکت ها بايد در مورد محدوديت هاي مسووليت اجتماعي شرکت ها و حتي بيشتر از آن در مورد جامعه به عنوان يک کل هوشيار باشند. مسأله خطرناک پيشرفت است: سرمايه داري محض نمي تواند در خدمت نفع عمومي باشد. سودها خوب نيست و منطق مسووليت اجتماعي شرکت ها و بنابراين جاذبه تبديل شرکت ها به ابزار سياست اجتماعي را از بين مي برد.

در حقيقت بر عکس آن درست است. سهم اصلي شرکت ها در جامعه دقيقا از اين سودها و محصولات، خدمات، دستمزدها و ايده هايي که نظام سرمايه داري رقابت طلب ايجاد مي کند، ناشي مي‌شود. اگر کار فعاليت‌هاي اقتصادي از زمينه اقتصادي خارج شود همه ما بازنده خواهيم بود.

موفقيت ظاهري مسووليت اجتماعي شرکت ها بايد موجب تواضع گردد نه تکبر. پول در کار خير کردن است. اما شرکت ها نمي توانند مسائل سياسي جهان را حل کنند. اين وظيفه دولت ها است که حکومت کنند؛ يعني به آنها اجازه ندهيد از وظيفه خود شانه خالي کنند.

برگرفته از کتاب: استراتژي تحول اقتصادي از دکتر حسن نفيسي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن