واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
افسردگی در ایران بیماران روانی را بیمه هم نمیپذیرد
رئیس انجمن روانپزشکی ایران با بیان اینکه بالاتر از ۵۰ درصد بیماران در کشور، مبتلا به گونه های مختلف بیماری روانی از جمله افسردگی هستند، گفت: «متاسفانه بیمه ها، خیلی از بیماریها را پوشش می دهند ولی وقتی به بیماران روانی می رسند، پوشش را برمیدارند و مردم همه هزینه ها را می پردازند. تعرفههای روانپزشکی غیر واقعی است.»
جام جم سرا: در سمینار یک روزه افسردگی دکتر سید احمد جلیلی رییس و تعدادی از اعضای انجمن روانپزشکی ایران با ارایه سخنانی موضوع افسردگی در ایران از دوره بارداری و شیردهی در زنان، دوران کودکی تا بزرگسالی و سالمندی و نیز راههای درمان آن را مورد بررسی قرار دادند.
به نقل از سینانیوز، رئیس انجمن روانپزشکی ایران گفت: «آمار افسردگی در دنیا حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت را تشکیل می دهد. این آمار در کشورها در شرایط مختلف فرق می کنند، مثلا وقتی در کشوری زلزله شده یا جنگ یا تغییرات اقتصادی و اجتماعی سریع دیده می شود، میزان افسردگی بیشتر می شود. از جمله در تهران نیز تحقیق انجام شده که نزدیک به ۳۴ درصد تهرانی ها دارای این بیماری روانی بوده اند. ولی آمار مربوط به بیماریهای روانی و افسردگی در سطح جامعه ایران، حدود ۲۱ تا ۲۵ درصد است.»
۵۰ درصد مراجعان پزشکان عمومی، بیماری روانی دارند
دکتر سید احمد جلیلی درباره فراوانی بیماری های روانی در بین سایر بیماران نیز گفت: «دست کم ۳۰ درصد مراجعان به پزشکان عمومی به دلیل انواع مختلفی از بیماری های روانی مراجعه کرده اند. لذا لازم است پزشکان عمومی درباره درمان بیماریهای روانی مطالعه داشته باشند. همچنین ۳۰ درصد دیگر بیماران این پزشکان هم دارای انواع بیماری روانی و جسمی هستند و می توان گفت بالاتر از ۵۰ درصد بیماران در کشور، مبتلا به گونه های مختلف بیماری روانی از جمله افسردگی هستند.»
بیمه، درمان بیماری روانی را قبول ندارد
جلیلی درباره مشکلات درمان بیماری روانی در کشور گفت: «کمبود تخت روانپزشکی، کمبود روانپزشک و روانپرستار در جامعه، باعث افزایش بیماران روانی شده است. سالهاست تعداد تخهای روانپزشکی در کشور از ۸ تا ۱۱ هزار عنوان می شود و این میزان افزایش چندانی نیافته. مشکل اساسی دیگر عدم پوشش بیمه برای بیماران روانی است. بیمه ها، خیلی از بیماریها را پوشش می دهند ولی وقتی به بیماران روانی می رسند، پوشش را برمی دارند و مردم همه هزینه ها را می پردازند. تعرفه های روانپزشکی غیر واقعی است که این باعث می شود خدمات به بیماران کم شود و مردم صدمه می بینند. بیمه ها در شرایط فعلی، صراحتا می نویسند وقتی بیمار دچار اسکیزوفرنی و اختلال دو قطبی است و باید بستری شود، ما هزینه ها را قبول نمی کنیم، این باعث صدمه به مردم و بیماران روانی میشوند."
دکتر سید مهدی صمیمی روانپزشک و مسئول کمیته خلقی روانپزشکان علمی ایران درباره شیوع بیشتر افسردگی در سالهای اخیر در ایران میگوید:«تحقیقات جسته گریخته ای در این باره در سالهای اخیر داشته ایم، ولی به نظر می رسد شیوع افسردگی در طی سالها تغییرات زیادی در کشور نداشته است، شاید این مسئله، باعث تعحب مردم شود که تصور کنند شرایط اقتصادی، استرسهای اجتماعی و مانند آن، چطور نتوانسته شیوع افسردگی را بالا ببرد. واقعیت این است که افسردگی یک بیماری روانی است و به اندازه کمی تحت تاثیر شرایط جامعه قرار می گیرد و اهمیت اصلی را شرایط درونی فرد تعیین می کند. فردی که مستعد افسردگی است گاهی بدون دلیل بیرونی دچار افسردگی می شود زیرا استعداد ژنتیکی درباره این بیماری دارد.»
او درباره جایگاه استرسها و تنشهای اجتماعی در شیوع افسردگی بین افراد جامعه گفت: «شاید در یک جامعه، شادابی زیادی را نداشته باشیم، ولی این مساوی با افسردگی نیست. افسردگی بیماری مشخصی است که نداشتن شادابی و روحیه شاداب، چیزی متفاوت از بیماری است.»
این متخصص روانپزشکی درباره تحقیقات اخیر موسسه گالوپ درباره ناشاد بودن مردم ایران و عراق و ارتباط این مطالعه با فراوانی بیماری روانی و افسردگی در جامعه گفت: «تفاوتی زیادی بین آمار افسردگی ایران با سایر جهان وجود ندارد. این که ایران یا برخی کشورها، ناشاد باشند، با شیوع افسردگی متفاوت است، شاد بودن و ناشاد بودن، یک بحث است ولی افسردگی بحث دیگری است. طبیعتا افرادی که افسرده هستند، ناشادند، ولی همه ناشادها، همیشه افسرده نیستند. بخش زیادی از ناشادی، به عدم رضایت درونی فرد برمی گردد، مسایلی مانند احساس عدم امنیت، عدم رفاه باعث ناشادی می شود، ولی مساوی با ابتلا به بیماری افسردگی نیست.»
دسترسی به داروهای افسردگی پس از برداشتن تحریم ها
داروسازان حاضر در این سمپوزیوم نیز گفتند در شرایط فعلی دسترسی مردم و بیماران به داروهای درمانگر افسردگی راحتتر از گذشته شده است. دکتر فرزانه جلیل فرد مسئول فنی شرکت دارویی دکتر عبیدی درباره وضعیت فعلی دسترسی بیماران به داروها گفت: تحریم در تمام زمینه های دارویی اثر گذاشته بود، ما به عنوان یک تولید کننده، باید مواد و تجهیزات و تکنولوژی و توسعه را برای تولید داروی خود از بازارهای جهانی تهیه کنیم. ما احتیاج به دانش فنی برای تولید دارو داریم و گاهی اوقات باید از طریق ارتباطات با شرکتهای بین المللی این دانش را می گرفتیم و تحریمها تاثیر گذاشته بود ولی اکنون شرایط بهتر شده است.
گفتنی است در حاشیه سمینار یک روزه افسردگی دو داروی ضد افسردگی تولید داخل نیز معرفی شد.
یکشنبه 1 تیر 1393 10:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]