تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819881192




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحقق پذيري برنامه ريزي محله محور در بافت هاي فرسوده شهري


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ تير ۱۳۹۳ (۱:۱۷ق.ظ)
تحقق پذيري برنامه ريزي محله محور در بافت هاي فرسوده شهري گروهي از اقتصاددانان معتقدند محله ها از عناصر مهم و موثر تشكيل دهنده حيات اجتماعي شهري هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، در فصلنامه ي مطالعات و پژوهش هاي شهري و منطقه اي مقاله اي است که به اين موضوع پرداخته است که با هم گزيده اي از آن را مرور مي کنيم:
در گذشته، نقش و كاركردِ محلات ، موجب مي شد كه افراد ساكن، پيوندهاي اجتماعي بيشتري نسبت به امروز داشته باشند. در نظريه ها و رويكردهاي مختلف مرتبط با توسعه محله اي نوين، اهميت مشاركت اهالي محله، در قالب الگو هاي برنامه ريزي فرآيندگرا و تعامل محور، مورد تاكيد قرار گرفته است. برنامه ريزي اجتماعات محلي با تاكيد بر ديدگاه پايين به بالا بر توانمندسازي، افزايش سرمايه هاي اجتماعي و مشاركت جمعي ساكنين محلات تاكيد دارد. در اين راستا برنامه ريزي محله محور نيز برگردهم آوردن گروههاي مختلف موثر ويا ذي نفع در چرخه نوسازي شهري و توجه به نيازها و خواسته هاي همگاني در تهيه طرح ها و برنامه ها تاكيد دارد. پژوهش حاضر با استفاده از رويكرد برنامه ريزي محله محور با حفظ و احياي ارزش هاي محله اي و پيوند هاي اجتماعي، ارتقاء عملكردي و افزايش كارايي محله سنگلج را دنبال نموده است. براي سنجش ارتباط و همبستگي بين سرمايه اجتماعي و مشاركت، بعنوان مولفه هاي اصلي رويكرد برنامه ريزي محله محور در محله سنگلج از طريق پيمايش ميداني و روش هاي تحليل آماري، با شاخص سازي و تدوين گويه هايي، به بررسي ميزان ارتباط بين دو متغير سرمايه اجتماعي و مشاركت محلي پرداخته شده است. نتايج تكنيك آماري همبستگي پيرسون نشان مي دهد كه بين متغير تمايل به مشاركت و شاخص هاي سرمايه اجتماعي (شامل هنجار، امنيت، انسجام و اعتماد) با ميزان همبستگي 0.396 رابطه معنادار مثبتي وجود دارد به عبارت مشخص با افزايش سرمايه اجتماعي در محله، ميزان مشاركت خانوارها در طرح هاي بهسازي محله نيز افزايش خواهد يافت. آزمون رگرسيون نشان داد كه حدود 16 درصد از واريانس متغير وابسته تمايل به مشاركت شهروندان، توسط چهار شاخص مستقل اعتماد، هنجار، امنيت و انسجام قابل پيش بيني است.تحليل هاي تركيبي نيز نشان مي دهد با تقويت شبكه هاي اجتماعي (در قالب گروهها و اجتماعات محلي) و ايجاد زمينه ها و بسترهاي لازم براي برقراري ارتباط ميان ساكنين محله در روند تهيه طرح هاي توسعه محله اي و در جريان هرگونه مداخله در بافت، مي توان به بهبود و ارتقاي سطح عملكرد محله اي، تعاملات و روابط مناسب اجتماعي ميان ساكنين محله سنگلج نائل آمد.

نويسندگان:
- مجتبي رفيعيان
- هاشم داداش پور
-محسن فروزنده













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن