واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بحران بیکاری و تحصیلکردهای فاقد مهارت شهرکرد- ایرنا- ایجاد اشتغال از مهمترین دغدغه های دولت است و روند روبه رشد فارغ التحصیلان فاقد مهارت های حرفه ای دانشگاه ها از مسائلی است که به معضل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی بیش از پیش دامن زده و ایجاد اشتغال برای این قشر را به دغدغه ای برای دولت تبدیل کرده است.
به گزارش ایرنا، بخش قابل توجهی از افراد دارای تحصیلات دانشگاهی برای پیوستن به بدنه دولت تلاش می کنند که این مسئله ایجاد اشتغال برای قشر تحصیلکرده را برای دولت دشوارتر از دیگر اقشار جویای کار می کند.
در دهه های گذشته داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی مهمترین شاخص برای یافتن شغل مناسب بود، اما امروزه داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی دلیلی برای داشتن شغل نیست و بازار کار خواهان فارغ التحصیلان فاقد مهارت و تجربه و تخصص نمی باشد.
اشباع بازارکار برای برخی رشته های تحصیلی دانشگاهی و حجم انبوه فارغ التحصیلان در برخی رشته ها صرف نظر از ابعاد و پیامدهای اجتماعی، اقتصاد کشور را نیز تحت الشعاع قرار داده است.
براساس آخرین گزارش های تهیه شده توسط دفتر آمار و اطلاعات استانداری چهارمحال و بختیاری، 39.8 درصد بیکاران جویای کار این استان در سال 1391 دارای تحصیلات عالی بوده اند که طبیعتا این آمار هم اکنون بیش از آنچه که در سال 91 بوده، می باشد.
براساس همین گزارش بیکاران جویای کار با تحصیلات عالی استان در سال 90، 32.6 درصد، در سال 89 ، 27.2 درصد ، در سال 88، 20 درصد و در سال 87 ، 23.9 درصد بیکاران جویای کار استان دارای تحصیلات عالی دانشگاهی بوده اند و این آمار روندی افزایشی داشته است.
نتایج سرشماری نفوس و مسکن استان در سال 90 نیز مبین آن است که 98.7 درصد بیکاران جویای کار چهارمحال و بختیاری افراد باسواد بوده اند این آمار دامنه تغییرات آمار بیکاران جویای کار باسواد استان را از سال های 86 تا 91 بین 96 تا 98 درصد برآورد کرده است.
در سال 90 نرخ مشارکت اقتصادی تمامی افراد 10 سال و بیشتر چهارمحال و بختیاری 36.4 درصد، نرخ بیکاری مطلق 10.8 درصد، نرخ بیکاری جوانان بین 15 تا 24 ساله نیز 25 درصد گزارش شده است.
نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت مردان در استان در همین سال 62 درصد و نرخ مشارکت اقتصادی زنان 10.8 درصد گزارش شده است.
مطابق با نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال 90، 240 هزار و 849 نفر از جمعیت 10 ساله و بیشتر استان دربخش های مختلف کشاورزی، شکار، جنگلداری، ساختمان، عمده و خرده فروشی، حمل و نقل و ارتباطات، ساختمان، آموزش و صنعت شاغل بودند.
بر اساس گزارش این سرشماری، 90 درصد شاغلان بخش های مختلف در استان باسواد و از این آمار 20.2 درصد شاغلان دارای تحصیلات عالی دانشگاهی بوده اند.
وضعیت بیکاری جوانان دارای تحصیلات عالی جویای کار در استان در حالی است که تنها 20 درصد شاغلان با سواد استان دارای تحصیلات عالی می باشند .
سهم اشتغال گزارش شده در استان در بخش های عمده فعالیت های اقتصادی در این سرشماری را 5.5 درصد سهم اشتغال ناقص، 15.6 درصد اشتغال در بخش کشاورزی، شکار و جنگلداری، 42 درصد اشتغال در بخش صنعت، 42.4 درصد نیز در بخش خدمات عنوان شده است.
در سال 90 جمعیت افراد 10 سال و بیشتر درچهارمحال و بختیاری 741 هزار و 486 نفر بوده که 372هزار و 532 نفر آنان مرد و مابقی زن بودند.
از جمعیت 10 سال و بیشتر استان بر اساس نتایج سرشماری سال 90، 36.4 درصد جمعیت شامل 286 هزار و 376 نفر از نظر اقتصادی فعال و مابقی غیرفعال شامل افراد مشغول به تحصیل، خانه دار و بیکار بودند.
استاندار چهارمحال وبختیاری چندی قبل در نشستی اعلام کرد که؛ برخلاف ادعاهای مسوولان دولت دهم مبنی بر کاهش نرخ بیکاری، بر اساس بررسی های انجام شده نرخ بیکاری در استان بین 35 تا 40 درصد است.
ˈقاسم سلیمانی دشتکیˈ اظهار داشت: مدیران دولت دهم نرخ بیکاری در این استان را 8.9 درصد اعلام کرده بودند که این آمار واقعی نیست.
وی تصریح کرد: ملاک نرخ بیکاری در سال های گذشته یک ساعت کار درهفته عنوان می شد که این شاخص ملاک درستی برای ارزیابی نرخ بیکاری نیست.
آمار رو به تزاید فارغ التحصیلان دانشگاه ها که عمدتا در رشته های علوم پایه، علوم انسانی و دیگر رشته های علوم محض تحصیل می کنند، زنگ خطری برای آینده شغلی این افراد است.
یکی از مشکلات تحصیلات دانشگاهی در کشور منطبق نبودن تربیت نیروهای تحصیلکرده دانشگاه ها با نیازهای تخصصی جامعه است، همین مسئله در سال های اخیر باعث شده تا برخی از رشته های دانشگاهی با اقبال متقاضیان مواجه نشود و هرساله تعداد صندلی های خالی برخی دانشگاه ها در حال افزایش است.
7361/558/
نرگس کریمی دستگردی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
31/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]