واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از ابهام در ادامه پروژه «رمان نوجوان امروز»
حاجیانزاده: حواشی پرهزینه طرح «رمان نوجوان امروز» حذف میشود/ تقویت و توسعه آثار پرمحتوا در کانون
مدیرعامل کانون پرورشی با بیان اینکه کار پرهزینه و تشریفاتی متناسب با روحیات کانون نیست، گفت: در حوزه انتشارات کانون شاید در بخش رمان نوجوان، کار سنگینی آغاز شد اما به همان نسبت در حوزه کتاب کودک و خردسال مورد غفلت واقع شدیم و با خلاءهایی مواجه هستیم.
خبرگزاری فارس، گروه کتاب و ادبیات؛ پروژه «رمان نوجوان امروز» به پیشنهاد سیدصادق رضایی مدیرعامل سابق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با مدیریت «حمیدرضا شاهآبادی» در 24 اسفند سال 88 در محل کانون با حضور بیش از 95 نویسنده این گروه سنی آغاز به کار کرد. از جمله نویسندگانی که با پروژه رمان نوجوان امروز به همکاری میپرداختند میتوان به «محمود برآبادی»، «محمدرضا شمس»، «حسن احمدی»، «یوسف قجق»، «هدی حدادی»، «فرهاد حسنزاده»، «محمدرضا بایرامی»، «مصطفی خرامان»، «محسن هجری»، «جعفر توزندهجانی»، «محمدرضا رمضانی»، «بهناز ضرابیزاده»، «هادی خورشاهیان» اشاره کرد که اکثر این افراد جزو نویسندگان نامآشنای حوزه کودک و نوجوان محسوب میشوند.
مسئولان پروژه «رمان نوجوان امروز» برای اینکه تعامل و دوستی بین نویسندگان کودک و نوجوان ایجاد کنند و آثار را قبل از اینکه توسط مخاطب بعد از چاپ و انتشار مورد نقد و بررسی قرار گیرند، این آثار را در مسافرتها و جلسات مختلف در میان نویسندگان مطرح کشور خوانده و مورد نقد و بررسی قرار میدادند و در نهایت اثر مربوطه توسط نویسنده اصلاح و سپس در مرحله ویرایش نهایی و چاپ قرار میگرفت. تاکنون 51 کتاب از پروژه «رمان نوجوان امروز» از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است که دو کتاب نظیر «هستی» فرهاد حسنزاده و «لالو» یوسف قجق توسط «شقایق قندهاری» به زبان انگلیسی ترجمه و روانه بازار بینالمللی شده است. چندی پیش متوجه شدیم که انتشار کتاب در پروژه «رمان نوجوان امروز» متوقف شده و یا تولید آن به کُندی پیش میرود و اکثر آثار نویسندگان در صف طولانی چاپ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار گرفته است که برخی از این نویسندگان با گلهمندی از این وضعیت، خواستار ابقاء این پروژه در کانون شدند.
به همین منظور به سراغ علیرضا حاجیانزاده مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رفته و با وی درباره این موضوع به گفتوگو نشستیم که در ذیل آن را میخوانید: * غفلت کانون پرورشی از انتشار کتاب برای مخاطبان خردسال و کودک آقای حاجیانزاده دلیل متوقف شدن پروژه «رمان نوجوان امروز» در کانون پرورشی چیست؟ در حوزه انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شاید در بخش رمان نوجوان، کار سنگینی آغاز شد اما به همان نسبت در حوزه کتاب کودک و خردسال مورد غفلت واقع شدیم به گونهای که اکنون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخش کودکان با خلاءهایی مواجه است.
* تقویت و توسعه آثار پرمحتوا در کانون با ایجاد دپارتمانهای کودک و نوجوان در کانون برای برطرف کردن این خلاءها چه تدابیری اندیشیده شده است؟ ما دپارتمانهای مختلفی را در انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تشکیل دادهایم که دپارتمان خردسال، دپارتمان کودک و دپارتمان نوجوان از عناوین این مهم به شمار میروند تا به تناسب بتوانیم نیازهای جامعه را بررسی کرده و برای هر قشری به تناسب خودش کتاب تولید کنیم. یعنی نه تنها کار ضعیف نشده بلکه در حال تقویت و توسعه این مهم هستیم که بخشهای خالی را بتوانیم پر کنیم. * کار پرهزینه و تشریفاتی متناسب با روحیات کانون نیست یعنی به نظر شما این پروژه همچنان بر قوت خود باقی است؟ در بخش رمان نوجوان هیچ اختلالی ایجاد نشده است و کار با همان قوت در حال ادامه است، البته برخی از سفرها که سفرهای پر هزینهای بوده و در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اساساً کار پر هزینه و کار تشریفاتی متناسب با روحیات کانون نیست، اینها جزو زوایدی بوده است که نه تنها فقط برای رمان بلکه در سطوح مدیران و بخشهای مختلف که هزینههای تشریفاتی میشده، جمعآوری شده است و دلیل هم داریم چراکه فضا، فضای کودکانه است و با تشریفات و هزینههای سنگین سازوکار نیست و آن بخش اگر هم حذف شود هیچ لطمهای را به این موضوع نمیزند. ما خواهیم توانست نشستهایی را با نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان با شکل بسیار صمیمی در یک فضای کم خرجتر و غیرتشریفاتیتر داشته باشیم و به ادامه چاپ و انتشار این کتابها بپردازیم.
* حذف سفرهای پرهزینه مدیران و جمع دوستانه نویسندگان در کانون پرورشی جمع دوستانه نویسندگان چه زمانی احیاء میشود؟ جمع دوستانه نویسندگان کودک و نوجوان در کانون پرورشی از بین نرفته که بخواهد احیاء شود بلکه سفرهای پرخرج از بین رفته است که احیا هم نخواهد شد. * نیازهای کودکان و نوجوانان در کانون پرورشی ارزیابی میشود آقای حاجیانزاده برای نگارش و تولید کتاب کودک در کانون پرورشی فراخوان دادهاید؟ فعلاً دپارتمانهای لازم را تشکیل دادهایم که اولاً یک ارزیابی از نیازهای کودکان داشته باشیم. ناگفته نماند تفاوتی که این دوره با دورههای قبل خواهد داشت، این است که در دورههای قبل تنها به نویسندگان گفته میشد که کتاب بنویسند و یا نویسندگان خودشان مینوشتند و در صف چاپ و انتشار قرار میگرفت ما رویکرد جدیدی را دنبال میکنیم. * ایجاد پشتوانه فکری و پژوهشی در کانون برای احصاء نیازهای فرهنگی کودکان و نوجوانان درباره رویکرد جدیدتان سخن بگویید؟ در وهله نخست نیازهای فرهنگی کودکان را شناسایی خواهیم کرد و برای احصاء نیازهای فرهنگی این گروه سنی یک پشتوانه فکری و پژوهشی ایجاد خواهیم کرد تا بر اساس آن از نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان تقاضا کرده تا بر طبق نیازهای این گروه سنی قلم زده و بنویسند و این اتفاق جدیدی است که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اتفاق خواهد افتاد و به دنبال آن هستیم. انتهای پیام/و
93/03/30 - 11:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]