تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852614632




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیت الله جوادی آملی: دانشگاه ها باید براساس علم دینی اداره شوند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

آیت الله جوادی آملی: دانشگاه ها باید براساس علم دینی اداره شوند تهران - ایرنا- حضرت آیت الله جوادی آملی از مراجع تقلید، گفت: زمانی نظام، کشور و دانشگاهی اسلامی خواهد که براساس علم سامان پذیرد.


به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا، حضرت آیت الله جوادی آملی در دیدار خود با حسین سلیمی رییس دانشگاه علامه طباطبایی، گفت: اسلامی شدن دانشگاه یک راه دارد و دیگر هیچ ، و راهش این است که دانش آن اسلامی باشد و سایر مسایل امور فرعی است.
وی ادامه داد: اموری چون داشتن نمازخانه، برگزاری نماز جماعت و تفکیک جنسیتی اعمال دینی است و نه علم دینی. درس خواندن برای رضای خدا و مسایلی که عنوان کردم دانشگاه را اسلامی نمی کند و علم دینی تنها چیزی است که دانشگاه را اسلامی می کند.
حضرت آیت الله جوادی آملی گفت: هیچ کس مخالف این نیست که تعلیم در سوی پیشرفت مملکت باشد. شما شنیده اید در مالزی همایشی برگزار شد که علم دینی را به سخره گرفته است و گفته اند مگر چنین چیزی ممکن است و دبیر این همایش با طنز صحبت های خود را شروع و در پایان نتیجه گرفته است.
وی تصریح کرد: او گفته است نجوم، فیزیک، شیمی و سایر رشته های اسلامی نداریم و در نهایت علم اسلامی و غیر اسلامی هم وجود ندارد و این ها نه اسلام، نه علوم انسانی و نه علم را می دانند که چیست.
وی اظهار داشت: ما باید حواس خود را جمع کنیم و بدانیم زمانی دانشگاه برای مملکت مفید خواهد بود که اسلامی باشد. دانشگاه زمانی اسلامی می شود که مانند حوزه علمیه دانشش اسلامی باشد و سایر کارهای فرعی کار مسجد و حسینیه است. مسایلی چون نمازخانه، تقلب نداشتن در امتحانات و اینکه خروجی دانشگاه به سود مملکت باشد فرعی است ، وظیفه یک مسلمان اجرای آنها است اما دانشگاه را اسلامی نمی کند ، تنها چیزی که دانشگاه را اسلامی می کند دانش اسلامی است.
حضرت آیت الله جوادی آملی گفت: اینکه آیا ما دانش اسلامی داریم یا خیر؟ یک مساله است و کسی می تواند در این باره فتوا دهد که موضوع مساله، ربط مساله وصورت مساله را مجتهدانه بفهمد. در مورد اینکه ما علم دینی داریم یا خیر کسی می تواند نظر دهد که صورت مساله را بداند.
وی تاکید کرد: اگر کسی خواست سئوال کند که آیا علم دینی داریم یا خیر تنها راهش این است که از علمی سئوال کند که درباره جهان سخن می گوید و نه درباره مبدا، فیزیک، شیمی، اصول و فقه. تنها علمی که متولی جهان بینی، جهان دانی و جهانی آرایی است فلسفه بوده زیرا در باره جهان بحث می کند. در نهایت این فلسفه است که باید این مساله را که علم دینی داریم یا خیر را پاسخ بدهد.
حضرت آیت الله جوادی آملی، افزود: اگر برای پاسخ به این سئوال از فلسفه الحادی استفاده شود باید بدانیم که این فلسفه اول سکولار یعنی بی تفاوت نه ضد دین است و اگر این فلسفه راه کج رفته اول خود را مسموم می کند و بعد همه علوم را که در جهان است سم پاشی می کند و این می شود ضد دین، یعنی اگر خدا، وحی و قیامت وجود ندارد دینی هم نیست.
وی تاکید کرد: کسانی که دین را مسخره می کنند برای این است که بدهکار فلسفه الحادی هستند و جهان بینی آنها خدا نیست و در نتیجه علم دینی می شود افسون.
وی ادامه داد: اما اگرراه را کج نروند و راه مستقیم را طی کنند دو خدمت صورت می گیرد. با این کار اول به خود خدمت می کند و می شود فلسفه الهی چون ثابت کرد خدا، قیامت و وحی نبوتی وجود دارد و خود را معطر می کند و بعد همه علوم زیر مجموعه خود را معطر می کند و در نهایت می شود علم دینی زیرا این فسسفه می گوید چیزی در جهان نیست که به جز با کار خدا اداره شود.
حضرت آیت الله جوادی آملی، گفت: پس جهان جز فعل خدا چیزی نیست و بحث در باره فعل خدا بحث دینی است. ما زمانی که در حوزه می گوییم خدا چنین گفته به معنای این است که بحث دینی کرده ایم پس آیا اگر استاد می گوید خدا چه کرده بحث دینی انجام نداده ایم؟
وی تاکید کرد: ما علم غیر دینی نداریم و دانشگاه غرق دین است و در آن درباره فعل خدا بحث می شود. فرضی وجود ندارد که علم غیر دینی داشته باشیم و این مساله باید برای دانشجویان عزیز حل شود و زمانی که این اتفاق رخ دهد دانشجو کشورش را دوست دارد و ابدی فکر می کند.
حضرت آیت الله جوادی آملی، اظهار داشت: در دین آمده انسان یک دشمن دارد و آن مرگ است و همیشه مقابل آن پیروز است و مرگ را می میراند. ما بعد از مرگ از پوسته در می آییم و نمی پوسیم پس باید ابدی فکر کنیم و در آن زمان دیگر اسم گناه را نخواهیم برد. ما مرگ را له می کنیم زمانی که وارد برزخ می شویم ما هستیم و مرگ نیست زمانی که وارد قیامت می شویم ما هستیم و مرگ نیست و زمانی هم که به امید خداوند وارد بهشت می شویم ما هستیم اما مرگ نیست.
وی تاکید کرد: اگر دانشجو بفهمد موجودی ابدی است دیگر به فکر این نیست که بورسیه بگیرد و برود و به کشور نیاید و در آن زمان به فکر این است که سرزمین خود را آباد کند.
وی افزود: ما هر چه کشیدیم از بیگانه بوده و همیشه به برکت اسلام یک سروگردن از خیلی ها بالاتر هستیم. جنگ جهانی اول و دوم را آنها راه اندازی کردند و حاصل کارشان کشته شدن 80 میلیون آدم بود و ما هیچ گاه چنین کارهایی را نکرده ایم. اینکه می بینید امروز آنها دم از دموکراسی می زنند به خاطر همین آدم کشی ها است و تا کجا می خواهند جنگ کنند. چه 1+5 چه 2+ و 3+ این ها از بس آدم کشته اند خسته شده اند و الان هم هرچه جنگ است از سوی همین ها رخ می دهد.
وی افزود: باید بدانیم پرچم کشور، مکتب ایران برای ما فرع است و قرآن، اسلام و مکتب اسلامی برای ما اصل است. دانشجویان عزیز ما اگر با این فضا آشنا شوند دیگر به این فکر نمی کنند که محصولات علم خود را به بیگانه بدهند و در آن زمان ما دیگر گرفتار اختلاص سه هزار میلیاردی نخواهیم شد.
فراهنگ **9118**1601**

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




29/03/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن