تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821007904




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیلاب کلوار محروم در پیچ و خم جاده های خاکی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

سیلاب کلوار محروم در پیچ و خم جاده های خاکی یاسوج - ایرنا- منطقه محروم سیلاب کلوار به علت نداشتن جاده ارتباطی مناسب یکی ازمحروم ترین مناطق کهگیلویه و بویراحمد است.


به گزارش خبرنگار ایرنا،منطقه محروم سیلاب کلوار در نقطه صفر مرز کهگیلویه و بویراحمد با استان چهار محال و بختیاری واقع شده است که به علت سخت گذر بودن و فاصله 130کیلومتری از مرکز استان جزو مناطق محروم کشور است.
نداشتن راه ارتباطی مناسب که یکی از مولفه های توسعه است باعث شده تا این منطقه به رغم ظرفیت های مهم کشاورزی و گردشگری به عنوان یکی از محرومترین نقاط کشور باشد.
این منطقه که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ گونه راه ارتباطی نداشت در سال 1360 بااحداث یک جاده خاکی ارتباط این منطقه با سایر نقاط استان برقرار شد.
برخورداری از این راه ارتباطی اگر چه بسیاری از مشکلات مردم منطقه از جمله آب و برق را مرتفع کرد، اما نتوانست رنج محرومیت را از چهره این دیار بزداید.
شغل بیشتر مردم این دیار دامداری و کشاورزی است که به دلیل سخت گذر بودن منطقه رونق چندانی نداشته است.
یکی از کشاورزان ساکن در منطقه سیلاب کلوار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: بعد از انقلاب خدمات زیادی در زمینه بهداشت و درمان شده اما پزشکان به خاطرکمبود امکانات و سخت گذر بودن، حاظر نیستند در این منطقه خدمت کنند.
محمد رضا افروزی راننده ای که در مسیر روستا های سیلاب کلوار به یاسوج کار می کند هم می گوید: در این مسیر فقط ماشین های کمک دار می توانند عبور کنند و ماشین های سواری سبک نمی توانند به این منطقه بیایند.
یک مسافر زن که 10 روز پیش چشمش را در شهر یاسوج عمل کرده بود، نیز گفت: برای تعویض پانسمان چشمم باید با بیش از 130 کیلومتر را در عقب وانت نیسان طی کنم تا به پزشک معالجم در شهر یاسوج برسم.
در سال 1388 با هدف زدودن غبار محرومیت از سیلاب کلوار کار زیر سازی جاده ارتباطی این روستا ها آغاز شد اما بعد از گذشت بیش از پنج سال فقط 20 کیلومتر از این محور آسفالت شد.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی در بازدید از روستا های سیلاب کلوار گفت: بیش از 80 درصد از اعتبارات عمرانی سهم روستاهاست ولی با همه تلاش های صورت گرفته وضعیت معیشت در روستاها نگران کننده است و تا رسیدن به نقطه مطلوب در برخی مناطق فاصله زیادی وجود دارد.
غلام محمد زارعی افزود: یکی از دلایل محرومیت در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد سخت گذر بودن و پراکندگی روستا ها است.
وی بیان کرد: درخصوص پست بانک، پیگیری دکل آنتن تلفن همراه ، تجهیز راهدارخانه و مسجد سیلاب کلوار نیز اعتبار لازم تخصیص داده شده تا با کمک مردم گامی موثر برای حرکت در مسیر توسعه و شکوفایی این منطقه برداشته شود.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این بازدید گفت: کیفی نبودن اجرای طرح ها و نبود نظارت کافی بر طرح ها سبب دوباره کاری و متحمل شدن هزینه های کلان برای دولت شده است.
پژمان نیک اقبالی افزود: با توجه به زیاد بودن طرح های نیمه تمام در کهگیلویه و بویراحمد تا زمان تکمیل این طرح های ،طرح جدیدی کلنگ زنی نخواهد شد.
وی اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید کلنگ هیچ پروژه ای بدون کار کارشناسی و تامین اعتبار مورد نیاز آن به زمین زده نمی شود.
اما اهمیت این جاده ارتباطی به حدی بود که معاون وزیر راه و شهرسازی را در یک سال اخیر سه بار به این منطقه کشانده است.
سید حسین میرشفیع در آخرین بازدید خود از این جاده خبر خوشی برای اهالی منطقه سیلاب کلوار داشت.
وی گفت:با تامین اعتبار و قیر لازم برای تکمیل این پروژه تلاش خواهیم کرد تا پایان امسال بیش از90 کیلومتر از این محور آسفالت شود.
میر شفیع اظهار کرد: امسال حدفاصل بین مارگون تا آخرین روستای سیلاب کلوار که هم مرز با استان چهارمحال و بختیاری است آسفالت خواهد شد.
غلام محمد زارعی نماینده مردم شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی هم در این باز دید ضمن تقدیر از تلاش های دولت یازدهم در توجه ویژه به مناطق محروم گفت: بیش از 15 میلیارد ریال از اعتبارات ماده 180 برای تکمیل این پروژه اختصاص یافته است.
با بهربرداری از این جاده ارتباطی بیش از یکصد روستا با جمعیت بیش از هشت هزار خانوار از نعمت راه ارتباطی مناسب برخوردار خواهند شد.
مدیرکل راه و شهر سازی کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از 70 پروژه راهسازی در این استان بالای 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که نیمه تمام رها شده است.
ممتاز جهانگیری تصریح کرد: با بهره برداری از این جاده و عبور راه ارتباطی دیشموک به مرکز استان از بخش مارگون سبب کاهش فاصله 120 کیلومتری این بخش با مرکز استان می شود.
وی ابراز داشت: شرایط مطلوب و مناسب منطقه برای جذب سرمایه گذار و توسعه کشاورزی، باغداری، کارخانه های آب معدنی، شیلات و کشت و صنعت از جمله مزایای توسعه راه های روستایی در این استان است.
زدودن فقر و محرومیت از چهره یکهزار و 700 روستای کهگیلویه و بویراحمد همت و تلاش جهادی در سایه تدبیر خردمندانه می خواهد که امید است دولت یازدهم بتواند در این زمینه با اجرای طرح های راهسازی ،هادی و رونق بخش کشاورزی از مهاجرت روستاییان به شهر ها جلوگیری کند.
7529/671

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




29/03/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن