واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان پرند:
تنها 20 درصد از دانشجویان کشور رشته های مهارتی را می آموزند
اصفهان – خبرگزاری مهر: رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه تنها 20 درصد از دانشجویان کشور در رشته مهارتی مشغول تحصیل هستند، گفت: این در حالی است که 75 درصد از دانشجویان تحصیلات نظری را ادامه می دهند.
به گزارش خبرنگار مهر، کوروش پرند ظهر چهارشنبه در همایش تاثیر مهارت آموزی در رشد و توسعه صنایع با بیان اینکه در حال حاضر فارغ التحصیلان بیکار یکی از بزرگ ترین چالش های موجود در کشور است، اظهار داشت: باید در نظر داشته باشیم که اکنون بیش از 4 میلیون دانشجو در کسور وجود دارد که بیش از 66 درصد از آنها در حوزه کارشناسی هستند.
وی به مشکلات موجود در هرم دانشجویی کشور نیز اشاره کرد و بیان داشت: یکی از مشکلات آموزشی ما نسبت سه به یک، پنج به یک و یا هفت به یک تکنسین ها در بخش آموزشی است.
معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه در حال حاضر در بسیاری از استان های کشور در خصوص جذب نیرو برای صنایع دچار مشکل هستند، افزود: این در حالی است که هرم تحصیلی کشور به سمت دکترا و کارشناسی ارشد پیش می رود که البته می توان این موضوع را هم فرصتی دانست و هم چالش، از این رو که برای تامین نیروی صنایع مختلف دچار مشکل خواهیم بود.
وی به شناسایی دو هزار و 157 رشته و گرایش در وزارت علوم اشاره کرد و افزود: این در حالی است که بیش از یک میلیون و 500 هزار دانشجو تنها در 21 رشته در حال تحصیل هستند.
پرند با بیان اینکه تنها 20 درصد از دانشجویان کشور در رشته ی مهارتی مشغول تحصیل هستند، ادامه داد: این در حالی است که 75 درصد از دانشجویان تحصیلات نظری را ادامه می دهند.
وی کارورزی را یکی از راهکارهای اساسی استفاده از دانشجویان در صنعت عنوان کرد و افزود: این طرح می تواند با توجه به افزایش حامل های انرژی در صنایع مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ارتباط بین صنعت و دانشگاه را نیز ضروری دانست و ادامه داد: با ایجاد این پل می توان تخصص را وارد صنایع کرد و در سال های گذشته به کارگیری این روش ها بین 40 تا 50 درصد از دانشجویان را جذب بازار کار و صنایع کرده است.
وی با بیان اینکه تقویت این ارتباط مورد توجه قرار دارد، ادامه داد: چنانچه این طرح با جدیت دنبال شود در سال جاری جذب فارغ التحصیلان در صنایع 60 الی 70 درصد افزایش خواهد یافت.
پرند برگزاری دوره های کارآموزی برای جوانانی که در حال فراغ التحصیلی هستند را نیز ضروری عنوان کرد و افزود: در این راستا نیز می توان با اجرای این طرح 20 تا 25 درصد از دانشجویان را جذب اشتغال در صنایع کرد.
وی مناسب سازی رشته های دانشگاهی با نیازهای صنایع را ضروری دانست و ادامه داد: این طرح بلند مدتی است که باید برای جذب قشر تحصیلکرده به صنایع مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور دریافت گواهینامه مهارتی از متقاضیان اشتغال را نیز از جمله راهکارهای اساسی تخصصی شدن صنایع دانست و افزود: در این راستا ضرری است که شرایطی همچون داشتن مهارت، مدرک تحصیلی مطابق با کار، آمادگی جسمانی هنگام استخدام متقاضیان در دستور کار قرار گیرد.
۱۳۹۳/۳/۲۸ - ۱۵:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]