واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مسجدجامعی: رییس جمهوری نگاه ویژه ای به مسائل کلانشهرها دارد رشت - ایرنا - رییس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور با اشاره به تهیه مسایل مشترک کلانشهرها در دوره چهارم شوراهای اسلامی و ارائه آن به دولت گفت: رییس جمهوری توجه ویژه ای به مسائل کلانشهرها دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈاحمد مسجدجامعیˈ روز چهارشنبه در نشست مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلان شهرهای کشور در رشت افزود: بر همین مبنا ، گروه جدیدی به گروه های چندگانه دولت اضافه شده است.
وی ادامه داد: کمیسیون شورای اسلامی کلانشهر تهران و کلانشهرها شکل گرفته که هدف آن، پیگیری توسعه پایدار محلی و ارتقاء محیط زیست است و اجلاسیه شهر رشت نیز بر همین اساس برپاشده است.
رییس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور اظهار داشت: مشکلات مشترک کلانشهرها باید در سطح ملی پرداخته شود و این امور، نیازمند سیاستگذاری و برنامه ریزی واحد است.
وی بهبود نظام مدیریت کلانشهرها، انضباط شهری و شهروندی، نظارت کارآمد بر توسعه کلانشهرها، تحقق حداکثری حقوق شهروندی، افزایش سطح مشارکت مردمی و تحقق درآمدهای پایدار به عنوان راهبرد این اجلاسیه دانست.
مسجدجامعی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سلامت در کلانشهرها درحال کاهش و رشد جمعیت این شهرها دو برابر رشد جمعیت سایر شهرهاست و آلودگی های زیست محیطی در این شهرها بسیار جدی است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در کلانشهرها دسترسی به آب سالم دشوار شده و زمینی که منشأ تامین غذای سالم باشد ،کم شده است و این مسایل و مشکلات باید در سطح ملی مورد توجه قرار گیرد.
مسجدجامعی سلامت را به معنای مقابله با بیماری ها ندانست و افزود: منشأ آلودگی ها در شهرهای مختلف، متفاوت است و این آلودگی ها دلایل مختلفی دارد.
وی افزایش بیش از حد افشانه های شیمیایی و مشکلات جمعیتی به دلیل مهاجرت به کلانشهرها را یکی از دلایل آلودگی های ذکرشده عنوان کرد.
رییس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشوربا بیان اینکه سلامت شهروندان در کلانشهرها یک اولویت است، افزود: این حق علاوه بر انسان برای حیوانات و درختان نیز وجود دارد و باید ما با رفتار خود مانع مرگ تدریجی درختان، جنگل ها ، تالاب ها ، ماهیان و پرندگان شویم.
به گفته مسجدجامعی؛ کمیسیون سلامت در شورای اسلامی شهر تهران تشکیل شده تا نشان دهد که شهر، تنها کالبد نیست بلکه حافظه، پیشینه، تبار اجتماعی، فرهنگی و فردی دارد و باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: برای حفظ سلامت شهر و سلامت رفتار اداری در شهر باید انضباط شهری ایجاد شود و این انضباط از طریق قانون و آیین نامه ها ایجاد خواهد شد.
رییس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها این اجلاسیه را فرصت خوبی دانست که به مسایل کلانشهرها پرداخته می شود.
وی همچنین به سابقه تاسیس شهرداری (بلدیه) در کشور اشاره و اضافه کرد: پس از مشروطیت و استقرار نهاد جدید پارلمان، شهرداری ها از نخستین نهادهایی بودند که تاسیس شدند و در شهر رشت نیز با فاصله زمانی اندکی پس از تهران، شهرداری تاسیس شد.
نشست مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور که اولین اجلاس دوره چهارم شوراها محسوب می شود، روز چهارشنبه در عمارت شهرداری رشت آغاز به کار کرد.
این اجلاس دو روزه است که در روز نخست؛ روسا و اعضای شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور حضور دارند و روز دوم اجلاس نیز با حضور اعضای شوراهای اسلامی مراکز استان ها برگزار می شود.
دستور جلسه روز نخست این اجلاس که با حضور اعضای شوراهای اسلامی هشت کلانشهر مشهد، قم، تهران، شیراز، اهواز، اصفهان، کرج و تبریز در حال برگزاری است، بررسی لایحه اصلاح درآمدهای پایدار و نیز مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر ورود سازمان بازرسی به مصوبات شوراهای اسلامی عنوان شده است.
فعالیت های شهرداری (بلدیه قدیم) با تصویب قانون بلدیه در دوره اول مجلس شورای ملی در سال 1286 خورشیدی آغاز شد و در شهر رشت نیز اولین شهرداری در سال 1304 فعالیت خود را آغاز کرد. ک/2
619/695/506
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]