واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
قائم مقام ریاست پژوهشگاه علوم انسانی : بنیان جامعه توسعه یافته در گرو توسعه علمی است رشت - ایرنا - قائم مقام ریاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کشور گفت : بنیان جامعه توسعه یافته در گرو توسعه علمی است.
ˈحسینعلی قبادیˈ روز چهارشنبه در نشست تخصصی ادبیات و فلسفه در تالار حکمت دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان افزود : توسعه علم محصول نو بودن ، اصیل ، عمیق بودن و مستمر بودن پویش های علمی و نهادینه شدن جریان های علمی است.
وی با اشاره به ضرورت اهمیت پیوند حقله های علمی اظهار کرد : پیوند حلقه های علمی بویژه پژوهش و آموزش می تواند در کشف دقیق مسایل علمی زبان و ادبیات ساختاری و ایجاد هم افزایی برای توسعه علمی کشور مفید باشد.
قبادی با بیان این که رشته علوم انسانی باید برای برنامه ریزی نظام جامع آموزش عالی سهم روشن و تعیین کننده داشته باشد، خاطر نشان کرد : بحث نسبت میان ادبیات و فلسفه می تواند در سرنوست آینده رشته ادبیات و علوم انسانی نقش بسزایی ایفا کند.
وی نتیجه این نشست ها را بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد : این نشست های تخصصی در سیاست سازی ها و سیاست گذاری ها در نظام آموزشی کشور نقش مهمی دارد.
وی یاد آور شد : اولین نشست تخصصی ادبیات و فلسفه فرصتی است تا بر مبنی مسئله شناسی و کشف مسایل واجب تر ، در جهت شکوفایی و بالندگی رشته ادبیات حرکت کنیم .
قائم مقام ریاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کشور ادامه داد : اصیل بودن مسایل نقد ادبی و عموم دانش های ادبی بدون مبانی نظری فلسفه ممکن نخواهد بود.
وی در این نشست تخصصی یاد و خاطره استاد غلامرضا رحمدل و قیصر امین پور از اعضای گروه زبان و ادبیات فارسی شورای ادبی بررسی متون را گرامی داشت.
* تعامل فلسفه و ادبیات ضروری است
رییس دانشگاه گیلان با تاکید بر ضرورت ارتباط بین رشته ها گفت: تعامل فلسفه و ادبیات ضروری است.
ˈسید احمدر ضیˈ روز چهارشنبه در نشست تخصصی نسبت ادبیات و فلسفه در تالار حکمت دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان افزود : در دوره معاصر ، با ورود فلسفه مدرن و پیدایی مکتب های فلسفی و ادبی جدید ، نیاز ادبیات به پیوند با فلسفه اسلامی بیش از پیش احساس می شود.
وی اظهار کرد : این نشست تخصصی کوششی است برای پیوند میان این دو شاخه از علوم انسانی تا بتوان به این دغدغه پاسخ داد که چگونه می توان از سنت پربار عقلانی ، فلسفی ایرانی - اسلامی برای نظریه پردازی و نقد ادبی بهره برد.
وی از اعضای گروه زبان و ادبیات فارسی شورای بررسی متون و دانشکده ادبیات دانشگاه گیلان در برگزاری این نشست تخصصی قدردانی کرد.
رییس دانشگاه گیلان در ادامه خاطر نشان کرد : این دانشگاه دارای 9 دانشکده ، دو پژوهشکده و یک پردیس دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه دانشگاه گیلان دارای 500 عضو هیات علمی و بیش از 500 استاد مدعو دارد ، تصریح کرد : 25 درصد اعضای هیات علمی این دانشگاه دارای مرتبه دانشیاری هستند.
رضی، تعداد دانشجویان دانشگاه گیلان را 18 هزار نفر نام برد.
* ادبیات برای نظم بخشیدن به تمام رشته ها است
رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان گفت : رشته ادبیات برای نظم بخشیدن به تمام رشته ها است.
ˈ عبادالله رستمیˈ روز چهارشنبه در نشست تخصصی نسبت ادبیات و فلسفه در دانشگاه گیلان افزود : ارتباط بین رشته ها ضروری است که بایستی مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت : رشته ادبیات با سایر رشته ها از جمله حقوق ، جامعه شناسی و علوم دیگر ارتباط وسیع و تنگاتنگ دارد.
* ایجاد گرایش های جدید، افق آینده رشته زبان و ادبیات فارسی است
مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان گفت : ایجاد گرایش های جدید افق آینده رشته زبان و ادبیات فارسی است.
ˈعلی صفاییˈ نیز در اولین نشست تخصصی نسبت ادبیات و فلسفه در دانشگاه گیلان افزود : در سال آینده گرایش زبان و ادبیات فارسی و در سال های دیگر نیز برنامه ادبیات کودک و نوجوان را خواهیم داشت.
وی اظهار کرد : دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان در سال 62 با رشته زبان و ادبیات فارسی دایر شد و از آن زمان تاکنون این رشته در حال گسترش است.
وی خاطر نشان کرد : در سال 1378 دوره کارشناسی و 1381 دوره دکتری در دانشگاه گیلان راه اندازی شد.
* نشست تخصصی نسبت ادبیات و فلسفه روز چهارشنبه توسط گروه زبان و ادبیات فارسی شورای بررسی متون و دانشکده ادبیات دانشگاه گیلان و با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کشور در تالار حکمت این دانشگاه در رشت برگزار شد.
شناسایی آسیب ها و چالش ها ، برنامه ریزی برای حل مسایل و معضلات فراروی درس های رشته زبان و ادبیات فارسی ، کند و کاو و نقد و بررسی منابع درسی این رشته از اهداف برگزاری این نشست تخصصی عنوان شد.
نشست تخصصی نسبت ادبیات و فلسفه با حضور ، 32 استاد از دانشگاه های فردوسی مشهد ، تربیت مدرس و دانشگاه گیلان برگزار شد.
این نشست در دو بخش تخصصی شامل مبانی معرفت شناسی و مطالعات انتقادی و با یک میزگرد تخصصی با عنوان تعامل ادبیات و فلسفه برگزار شد.
هنر و مابعدالطبیعه ، روش شناسی تاویل فلسفی متون ادبی ، ادبیات و مسئله شناخت ، مفهوم کلیت در نقدو نظریه ادبی ، نقش فیلسوفان مسلمان در تکوین نظریه شعر ،مبحثی انتقادی در مبانی معرفت شناختی نظریه ادبیات از محورها و عناوین سخنرانی در این نشست تخصصی بود .ک/2.
7286/604
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]