واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
50 مرکز رشد فناوری در حوزه سلامت کشور فعال است اصفهان- ایرنا- رییس گروه برنامه ریزی و سیاستگذاری فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون 50 مرکز رشد فناوری مصوب و غیر مصوب در حوزه سلامت در کشور فعال است.
به گزارش ایرنا، مسعود فلاحی در گردهمایی معاونین پژوهشی و روسای مراکز رشد فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور در اصفهان افزود: این مراکز در زمینه های سلامت عمومی، فناوری دارویی، زیست فناوری، تجهیزات و مواد پزشکی، گیاهان دارویی و طب سنتی، فناوری اطلاعات و مهندسی بافت و سلول های بنیادی فعالیت می کنند.
وی اظهار کرد: بیشتر این مراکز در زمینه های سلامت، زیست فناوری و فناوری دارویی و در تهران فعال است در حالیکه در زمینه های فناوری اطلاعات و مهندسی بافت و سلول های بنیادی نیاز به کار و مراکز بیشتری داریم.
وی با بیان اینکه از 50 مرکز رشد حوزه سلامت، 42 مرکز مصوب و هشت مرکز غیر مصوب( در حال اخذ مجوز) است، گفت: 15 مرکز رشد فناوری نیز در بخش سلامت متقاضی اخذ مجوز هستند.
این کارشناس، تعداد شرکت های دانش بنیان مستقر در مراکز رشد سلامت را 143 شرکت، پروژه های در حال اجرا را 197، پروژه های اتمام یافته را 74 پروژه، اختراعات را 66 مورد و محصولات تجاری شده را 41 محصول اعلام و تاکید کرد: این اطلاعات ناقص است چراکه تعدادی از دانشگاهها آمار کامل را اعلام نکرده اند.
فلاحی با بیان اینکه تا سال 87 فقط هفت مرکز رشد فناوری در زمینه سلامت ایجاد شده بود، گفت: تا آن زمان این مراکز به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وابسته بودند اما پس از آن، تاسیس این مراکز به وزارت بهداشت واگذار شد.
وی با اشاره به اینکه اکنون 42 مرکز رشد فناوری سلامت مصوب در کشور فعال است، افزود: کشور به 10 منطقه تقسیم شده تا هر کدام قطب یکی از فناوری ها باشد.
وی توضیح داد: از این تعداد مرکز رشد، 31 مرکز در دانشگاه های علوم پزشکی، چهار مرکز در جهاد دانشگاهی، سه مرکز در انستیتو پاستور و دو مرکز در دانشگاه های آزاد اسلامی مستقر است.
رییس گروه برنامه ریزی و سیاست گذاری فناوری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به شروع نهضت فناوری در این وزارتخانه در دهه 80 گفت: بر اساس نقشه جامع سلامت کشور باید تا سال 1404، حدود 700 مرکز پژوهشی و 90 پژوهشگاه در کشور ایجاد شود و به دو درصد از بازار جهانی محصولات و خدمات و 85 درصد از بازار داخل حوزه سلامت دست پیدا کنیم.
فلاحی مهمترین چالش مراکز رشد فناوری سلامت در تهران را کمبود فضای فیزیکی دانست و افزود: اما این چالش ها در سایر استانها شامل نبودن متقاضی، نبود علاقه کافی در میان اعضای هیات علمی و کمبود نیروی انسانی و تخصصی است.
وی از مشکلات مراکز رشد فناوری کشور به توجیه نبودن مقامات بالاتر، فقدان حمایت مالی، مبهم بودن قوانین، عدم تمایل اعضای هیات علمی و قرار نداشتن فناوری جزو اولویت های نخست اشاره و بیان کرد: سیاست های ما برای رفع این مشکلات، آموزش مفاهیم و کلیات مدیریت فناوری به افراد درگیر، آموزش روش های خلاقیت و نوآوری و مشخص کردن اولویت های فناوری در استانهاست.
ششمین گردهمایی معاونین پژوهشی و روسای مراکز رشد فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور روزهای 27 و 28 خرداد امسال در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار می شود.
این گردهمایی به منظور ارائه عملکرد سالانه مراکز رشد، بحث و تبادل نظر در مورد برنامه های آتی این مراکز، برنامه ها و چالشهای شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و خودکفایی و صادرات محصولات دانش محور در حوزه سلامت برپا شده است.
پ/7148/607/546
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]