واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مسوول وزارت بهداشت: یک دلار هزینه در حوزه سلامت 6.5 دلار بازگشت سرمایه دارد تهران- ایرنا- مدیرکل آموزش بهداشت و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، در مان و آموزش پزشکی گفت: نتایج تحقیقات نشان می دهد که یک دلار هزینه در حوزه سلامت 6.5 دلار بازگشت سرمایه را به دنبال دارد و می توان با خود مراقبتی از 90 درصد ابتلا به دیابت ، یک سوم ابتلا به سرطان و 80 درصد بیماری های قلبی و عروقی کاست.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر شهرام رفیعی فر روز سه شنبه در دومین گردهمایی رییسان بهداشت و درمان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اظهار کرد: برنامه های نظام سلامت با اتکا بر مردمی که از اصول خودمراقبتی آگاهی کافی دارند، موفق می شود.
وی افزود: نظام سلامت متکی بر مردم، تعهد و تخصص مردمی راکه به آنها خدمت می کند به رسمیت می شناسد، از مردم برای تغییر رفتارشان و برای ایجاد شبکه های اجتماعی که سلامت شان را بهبود می بخشد، حمایت می کند.
رفیعی فر در مورد علت توانمندسازی مردم برای خودمراقبتی گفت: کاهش فشار مالی بر خدمات عمومی به دلیل پیرشدن جمعیت و کاهش بار بیماری ها و تلاش برای افزایش سطح کیفیت زندگی از دلایل ضرورت توانمندسازی مردم در زمینه خودمراقبتی و پیشگیری از شیوع بیماری ها به شمار می رود.
وی افزود: اصلاح نظام سلامت به اقداماتی همچون تغییر در شیوه ارایه خدمات، بسیج کردن مردم و بیماران در این زمینه، استفاده از مشوق های مالی و تغییر در معیارهای سنجش و سرمایه گذاری بر روی فناوری های نوین نیاز دارد.
رفیعی فر گفت: تحقیقات نشان داده است که می توان از بروز بیش از 90 درصد موارد ابتلا به دیابت، بیش از یک سوم موارد ابتلا به سرطان و بیش از 80 درصد موارد ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را با خودمراقبتی پیشگیری کرد.
دکتر ابوالحسن ریاضی معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ادامه این گردهمایی بر لزوم توجه ویژه به سلامت دانشجویان دختر دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: محیط های دانشگاهی ما فضایی مردانه دارد و این امر سبب شده است که فقر حرکتی دختران، در محیط های دانشگاهی تشدید شود.
وی افزود: دانشگاه ها در این زمینه اقدام خاصی انجام نداده اند، بنابر این مراکز بهداشت دانشگاه ها باید در رفع این مشکل تلاش کنند.
اینکه ساختار دانشگاه ها در حال تغییر و تعداد دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی روبه افزایش است، ادامه داد: با افزایش سن دانشجویان و کمتر شدن ارتباط آنها با دانشگاه ها در دوره های تحصیلات تکمیلی، مشکلات آنها نیز افزایش می یابد.
دکتر علیرضا رهایی رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این گردهمایی اظهار کرد: تحولاتی در حوزه بهداشت و سلامت ایجاد شده است و ما نیز در دانشگاه ها باید همسو با این تحولات حرکت کنیم.
وی افزود: در دانشگاه ها ما با افرادی مواجه هستیم که دانش آموز بوده اند و به دانشگاه وارد شده اند؛ آنها با مسایل دانشگاه آشنا نیستند و در صورت نبود اطلاع رسانی کافی به آنها ممکن است با مشکلات زیادی روبه رو شوند.
رهایی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی دانشجویان مشکلات روحی روانی است که سبب افت تحصیلی آنها می شود، گفت: اگر برنامه ریزی درستی در این زمینه صورت گرفته بود، درصد قابل توجهی از این مشکلات پیش نمی آمد.
وی افزود: همچنین زندگی خوابگاهی مشکلات زیادی را برای دانشجویان ایجاد می کند که می توان با اجرای برنامه هایی در این محیط ها تنوع ایجاد کرده و به بهبود روحیه دانشجویان خوابگاهی کمک کرد.
رهایی همچنین بر لزوم بهبود تغذیه دانشجویان و ارایه غذاهای سالم تر تاکید کرد و ادامه داد: علاوه بر اینها دانشجویان با حوادثی مانند برق گرفتگی و سقوط مواجه هستند که باید با شناسایی نوع مخاطرات در هر کدام از دانشگاه ها برای این موارد نیز راه حل هایی اندیشیده شود.
در ادامه این گردهمایی دکتر رضا عزتیان رییس اداره خدمات بهداشت حرفه ای و مشاغل خاص وزارت به بهداشت به بیان وضعیت شاخص های بهداشت حرفه ای در کشور پرداخت و افزود: برای برخی گروه های شغلی مانند گروه کشاورزان، قالی بافان، پرتوکاران، کارگران معادن، پزشکان، پرستاران، نیروهای انتظامی و نظامی برنامه های مشخصی تدوین شده است.
وی با بیان اینکه برای بهداشت حرفه ای دانشجویان و اساتید نیز باید برنامه مدونی تدوین شود، اظهار کرد: اگر بهترین سیستم ارایه خدمات را داشته باشیم اما نتوانیم گروه های خدمت گیرنده را در ارتقای سطح سلامت خودشان به کار بگیریم، موفق نخواهیم شد.
عزتیان گفت: 3 تا 5 درصد نیروهای کار در واحدهای شغلی بزرگ و بیش از 95 درصد در کارگاه های کوچک تحت پوشش اصناف مشغول به کار هستند؛ به عنوان نمونه 3.5 تا 4 میلیون نفر کشاورز و 3 تا 4 میلیون نفر قالی باف در کشور داریم که باید بدانند سلامتی آنها تحت تاثیر محیط کارشان در خطر است و باید به امر خودمراقبتی توجه ویژه داشته باشند.
وی افزود: اگر بتوان سواد بهداشت حرفه ای را در کشور بالا برد، به گونه ای که همه افراد استفاده از خدمات بهداشت حرفه ای را نیاز اساسی خود بدانند، می توان موفق شد.
علمی(3)1834**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]