تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844617230




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشاورزی بستر سلامت و امنیت غذایی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

کشاورزی بستر سلامت و امنیت غذایی تهران- ایرنا- بیست و هفتم خرداد به فرمان امام خمینی جهاد سازندگی با هدف رفع محرومیت و آبادانی کشور شکل گرفت و پس از مدتی با وزارتخانه کشاورزی ادغام شد. صنعت کشاورزی مقوله ی مهمی در راه رسیدن به توسعه ی پایدار محسوب می شود و فراهم کننده ی بستری مناسب برای سلامت و امنیت غذایی است.


رژیم پهلوی به نظام اقتصادی مبتنی بر کشاورزی و روستانشینی اعتقاد چندانی نداشت و بیشتر رویکرد این حکومت به فرهنگ شهرنشینی و صنعت مونتاژ بود، این موضوع سبب بیکاری در روستاها و مهاجرت آنان به شهرها شد که لطمه ی جبران ناپذیری را به کشاورزی، بافت اجتماعی و فرهنگی وارد ساخت.
تجربه ی تاریخی فرآیند پیشرفت در کشورهای توسعه یافته نشان داده که توسعه ی روستایی ضرورتی بنیادی برای توسعه ی ملی است و می‏بایست در اولویت برنامه‏های توسعه قرار گیرد. در همین راستا، در دهه‏های پیش، تلاش‏های فراوانی در کشورهای در حال پیشرفت برای توسعه ی منطقه های روستایی و بهبود وضعیت روستاییان از راه اتخاذ و اجرای استراتژی‏های مختلف انجام شده است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ضرورت تشکیل نهادی مستقل و مردمی برای محرومیت زدایی از روستاییان و عشایر و توسعه ی کشاورزی در بخش های مختلف کشور به یک نیاز اصلی تبدیل شد، برای نخستین بار اندیشه ی تشکیل جهاد سازندگی، به صورت اعزام گروه های کوچک دانشجویی به منطقه های محروم روستایی با پیشنهاد یکی از اعضای هیات علمی دانشکده ی فنی دانشگاه تهران شکل گرفت.
گروه های دانشجویی برای اداره و رسیدگی به مناطق محروم و دورافتاده مانند سیستان و بلوچستان، کردستان، مسجد سلیمان، خوزستان و چهارمحال بختیاری با امکانات ارتش اعزام شدند.
این طرح در اردیبهشت 1358 هجری خورشیدی، در دانشگاه های ایران به نظرخواهی گذاشته شد که موافقت دانشجویان را به همراه داشت.
پس از آن، شهید بهشتی این طرح را به اطلاع امام خمینی رساند. ایشان نیز با آگاهی از اهمیت توسعه ی روستا در تامین استقلال سیاسی و اقتصادی در 27 خرداد 1358 خورشیدی فرمان تشکیل نهادی مستقل و مردمی به نام «جهاد سازندگی» را صادر کردند.
اساسنامه ی طرح تشکیل وزارت جهاد تهیه و در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و در کمیسیون ویژه ی جهاد مورد بررسی قرار گرفت و بعد از گذراندن مراحل و اصلاحاتی جهت تصویب آماده شد. کلیات طرح در سه فصل شامل اهداف، وظایف و مقررات عمومی با 11 ماده و پنج تبصره در جلسه ی هفتم آذر 1362 هجری خورشیدی مجلس به تصویب نهایی و در 17 آذر همان سال به تأیید شورای نگهبان رسید.
جهاد سازندگی یک نهاد مردمی و انقلابی است که از ویژگی ها مهم آن می توان به حضور در فعالیت های اضطراری و قدرت جابه جایی با توجه به روحیه همکاری بخش ها و منطقه ها، در جهت نیل به هدف های کلی جهاد، توانایی پذیرش مأموریت بر مبنای ضرورت ها و نیازهای انقلاب اسلامی، سادگی و بی آلایشی و پرهیز از تشریفات غیر ضروری، ایجاد فضای مناسب جهت رشد و ارتقای نیروها، در ابعاد فرهنگی و تخصصی، خدمت به محرومان و روستاییان با اولویت دادن به مناطق دور دست و مستعد اشاره کرد. هدف نهایی جهاد نیز تحول فرهنگی و انسانی جامعه ی روستایی محسوب می شود.
براساس قانون برنامه ی سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به منظور ارتقای بهره وری و کارایی نیروی انسانی و مدیریت دستگاه های اجرایی، حذف موازی کاری ها و تجمع امور کشاورزی، دام، توسعه و عمران روستایی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، لایحه ی ادغام وزارت جهاد سازندگی و وزارت کشاورزی و تشکیل وزارت جهاد کشاورزی را تهیه کرد که این لایحه در ۲۶ مرداد ۱۳۷۹ هجری خورشیدی با قید یک فوریت در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و در ۶ دی همان سال به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید و سرانجام شورای نگهبان در ۱۰ دی ۱۳۷۹ هجری خورشیدی آن را مورد تایید قرار داد.
توسعه ی کشاورزی از ویژگی های توسعه ی اقتصادی پایدار به شمار می رود که لازمه ی آن توجه ویژه به این بخش اصلی و منطقه های روستانشین است.
بخش کشاورزی از اهمیت بالایی در اقتصاد یک کشور برخوردار است، به طوری که 80 درصد نیازهای غذایی جمعیت یک سرزمین را تامین می کند و یک چهارم جامعه در این صنعت به فعالیت می پردازند.
صنعت کشاورزی نقش بزرگی در توسعه ی اقتصادی و توسعه ی اجتماعی یک جامعه ایفا می کند، این بخش می تواند با برنامه ریزی های بلند مدت در آینده ی نزدیک جایگزین مناسبی برای صادرات نفت کشور باشد.
شعار هفته ی جهاد کشاورزی در 1393 هجری خورشیدی «کشاورزی ،مدیریت جهادی،سلامت و امنیت غذایی»
انتخاب شده است تا با توجه به شعار سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» مجموعه ی جهاد کشاورزی بیش از پیش فعال شود زیرا با توجه به پیشینه ی تشکیل آن، جهاد کشاورزی با مدیریت جهادی معنا پیدا می کند.

گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**م.ش**2002**9131

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




27/03/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن