واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس حوزه آموزش و پرورش: درس تربیت بدنی مکمل آموزش پایدار است تهران - ایرنا - کارشناس مسایل آموزش و پرورش گفت: مدیران مدارس نباید به تربیت بدنی به عنوان یک درس بدون استفاده و یا وقت تلف کن نگاه کنند بلکه تربیت بدنی در صورت برنامه ریزی صحیح می تواند مکمل بی بدیلی برای آموزش موثر و پایدار باشد.
علی پورسلیمان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: دبیران تربیت بدنی می توانند با یک برنامه ریزی، نقش مهمی در اثربخشی و پویایی جریان آموزش داشته باشند و مدرسه را از یک محیط کسالت آور، تکراری و بی روح به فضایی نشاط آور و روحیه بخش تبدیل کنند.
وی گفت: در ادبیات رایج جامعه درس تربیت بدنی را مترادف با ورزش می دانند در حالی که این مفهوم بسیار وسیع تر و کلی تر است.
وی اظهار داشت: با وجود اهمیت بسیار این درس توجه و اهتمام کافی از سوی مسوولان و مدیران مدارس و حتی اولیاء دانش آموزان نسبت به آن صورت نمی گیرد.
پور سلیمان ادامه داد: مهم ترین فضا برای پیاده شدن درس تربیت بدنی در مدارس حیاط مدرسه است و آسفالت مسطح و بدون ناهمواری و چاله جزء حداقل ها برای ورزش دانش آموزان به شمار می رود که اکنون حیاط بسیاری از مدارس برای این امر مناسب و استاندارد نیست.
پورسلیمان بیان داشت: مهم ترین کاری که انجمن اولیا و مربیان در هر مدرسه و در ابتدای کار باید انجام دهد، تامین یک فضای حداقلی برای بازی و ورزش دانش آموزان است.
وی دیگر راهبرد کیفیت بخشی درس تربیت بدنی در مدارس را پیدا کردن دانش آموزان مشکل دار از نظر ساختار بدنی و معرفی به مراجع ذی صلاح دانست و گفت: بر اساس نتایج یک طرح پژوهشی 64 درصد دانش آموزان دارای حداقل یک ناهنجاری قامتی از 10 ناهنجاری شایع شانه نامتقارن، سر به جلو، شانه کج، شانه گرد، شانه صاف، پشت گود، زانوی ضربدری، زانوی پرانتزی، کف پای صاف و پشت کج هستند.
این کارشناس حوزه آموزش و پرورش بیان داشت: آمارها نشان می دهد، 69 درصد دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی و 72 / 4 درصد دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دارای حداقل یکی از ناهنجاری های قامتی اند.
پورسلیمان یادآورشد: مهم ترین وظیفه دبیر تربیت بدنی در یک مدرسه می تواند شناسایی دانش آموزانی باشد که دارای چنین مشکلات و ناهنجاری هایی هستند.
وی تصریح کرد: بی تردید تشخیص، پیشگیری و درمان در سنین اولیه و رشد بسیار اثر بخش تر و کم هزینه تر از انجام چنین کاری در سنین بزرگسالی است از این رو اولیاء دانش آموزان باید نهایت همکاری و مساعدت را با مدرسه و بویژه دبیر تربیت بدنی در این رابطه داشته باشند.
این استاد دانشگاه از استعداد یابی ورزشی به عنوان دیگر راهبرد در راستای کیفیت بخشی درس تربیت بدنی در مدارس نام برد و اظهار داشت: دبیران تربیت بدنی باید با مشاهده مستمر رفتار دانش آموزان و نیز قابلیت انجام انواع حرکات، استعداد هر دانش آموز را یافته و در این زمینه به خانواده ها مشاوره دهند.
پورسلیمان افزود: چه بسا موارد بسیاری اتفاق افتاده است که برخی دانش آموزان در رشته هایی به یادگیری و تمرین پرداخته اند که استعداد آن را نداشته اند و صرفا بر اساس رقابت و یا چشم و هم چشمی به آن رشته روی آورده اند و این امر موجب اتلاف منابع و حتی دلزدگی دانش آموزان شده است.
وی ادامه داد: دبیر تربیت بدنی می تواند با یک دید تخصصی و علمی، بهترین راهنما برای دانش آموزان و خانواده ها به منظور انتخاب رشته ورزشی مناسب باشد.
این کارشناس حوزه آموزش و پرورش توضیح داد: ورزش یک عامل مهم در غنی سازی برنامه ها و نشاط بخشی فرآیند آموزش است و می تواند به عنوان پلی برای عبور از تعلیم و تربیت سنتی به مدرن باشد.
فراهنگ (4)**1883 ** 1569
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]