واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: تشنگی امان نمی دهد...
اگرچه همراه داشتن آب، اصلی ترین ضرورت یک گردشگر حرفه ای است اما به هر حال برای هر طبیعتگردی ممکن است شرایطی پیش بیاید که دسترسی به آب محدود شود. در این شرایط پیدا کردن آب حکم زندگی دارد. بنابراین، شاید بد نباشد اگر این راه های تولید آب (!) را برای روز مبادا به خاطرتان بسپارید. به هر حال، حادثه هیچ کس را خبر نمی کند! وقتی هر قطره آب برایتان ارزش یک زندگی را پیدا می کند، چاره ای ندارید جز آنکه دست به دامن طبیعت شوید و آب حیات را از خاک و خورشید و گیاهان بخواهید. البته باید بدانید که یافتن آب در طبیعت، بسته به ویژگی های هر محیط فرق می کند. 1- در ارتفاعات و مناطق کوهستانی، برف و یخ در دسترس ترین منبع آب به شمار می روند. البته بهتر است ابتدا یخ ها را آب کرده و بعد بنوشید، چرا که خوردن برف و یا لیسیدن قطعات یخ نه تنها دمای بدن را پایین می آورد، بلکه انرژی را از بین می برد و از آن گذشته باعث از بین رفتن بیشتر آب بدن می شود. یادتان باشد که بلور شفاف و آبی رنگ یخ یکی دیگر از منابع آب قابل شرب محسوب می شود ولی بلورهای کدر و خاکستری رنگ، شور مزه هستند.
2- در بستر بیشتر رودهای خشک شده، منابع آب زیرزمینی وجود دارد، در این موارد زمین را بکنید تا به خاک یا ماسه مرطوب برسید و صبر کنید تا آب به داخل گودالی که حفر کرده اید رخنه کند، سپس آب جمع شده را داخل ظرف بریزید. 3- در مناطق ساحلی می توانید آب باران را در یک سفره پلاستیکی یا برزنتی جمع کنید یا گودالی حفر کنید تا به خاک مرطوب برسید و صبر کنید تا از آب پر شود، البته توجه داشته باشید گودالی که حفر می کنید خیلی عمیق نباشد چون در این صورت ممکن است آب شور وارد گودال شود. به تناوب نیز می توانید آب دریا را بجوشانید تا از بخار اشباع شود، سپس آب شیرین را در ظرف بریزید. 4- در نواحی خشک و کم باران مانند کویر، سوراخهای سطحی بکنید، حفره ها را در انحنای بیرونی کانال های خشک شده آب ایجاد کنید. 5- در غار برای یافتن آب می توانید به صدای چک چک آب گوش بسپارید یا آبهای جمع شده در شکاف سنگها و صخره ها را با یک تکه شلنگ بیرون بکشید.ریشه گیاهان نیز منبع خوبی از آب محسوب می شود. جایی که رد پای حیوانات به هم نزدیک می شود یا پرندگان و حشراتی که در غروب به سمت منابع آب حرکت می کنند، علائم خوبی برای یافتن آب محسوب می شوند. همچنین تخمگذاری پرندگان اطراف شکاف صخره ها ممکن است نشانگر آب باشد. هرجا سبزینه ای می بینید اطرافش را بدقت بررسی کنید، ممکن است سرنخی از وجود آب باشد.
6- با تمام این اوصاف ممکن است تلاشتان نتیجه بخش نباشد، در این صورت حدود 4/3 یک کیسه پلاستیکی را با گیاهان برگ دار پر کنید، در کیسه را محکم ببندید و آن را در معرض نور خورشید قرار دهید، مدتی بعد درون کیسه پر از قطرات آب قابل شرب خواهد شد. یک راه دیگر، ساخت دستگاه تقطیر خورشیدی است. برای بالا بردن بازده کار می توانید در ته گودال قطعات خرد شده ساقه یا بوته های سبز قرار دهید یا حتی در ظرفی ادرار یا آب کثیف بریزید.آب اضافی با تابش خورشید روی دستگاه تقطیر تصفیه می شود و به این ترتیب آب شیرین و آشامیدنی به دست خواهید آورد. گروه گردشگری تبیان- الهام مرادیبرگرفته از سایت بیابان های ایران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]