واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ خرداد ۱۳۹۳ (۱۲:۹ب.ظ)
احياي درياچه اروميه فرصتي براي احياي منابع آبي آذربايجان غربي رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي گفت : احياي درياچه اروميه فرصت مناسبي جهت احياي کليه منابع آبي استان است .
به گزارش خبرگزاري موج؛ اسمعيل کريم زاده در جلسه کميته راهبردي استقرار برنامه کشاورزي پايدار IPCM که با حضور کليه اعضاي اين کميته در سالن جلسات ساختمان شماره يک جهاد کشاورزي استان ترتيب يافت ، اظهار کرد : در راستاي مديريت منابع آبي و مصرف بهينه آب ، استقرار کشاورزي پايدار در دشتهاي خارج از محدوده حوضه آبريز درياچه اروميه نيز لازم و ضروري است .
وي با اشاره به اينکه استقرار کشاورزي پايدار در حوضه درياچه اروميه با راهبرد مديريت مشارکتي از اولويتهاي جهاد کشاورزي براي نجات اين حوضه آبي است ، اضافه کرد : تامين اعتبار و هزينه هاي نقدي واجرايي اين طرح که بالغ بر يک ميليون دلار مي باشد توسط دولت ژاپن در چهارچوب برنامه عمران سازمان ملل (undp)و ساير هزينه هاي غيرنقدي عملياتي از جمله عوامل نيروي انساني و ماشين الات مورد نياز ،تسهيلات بانکي ، تجهيزات و دانش فني نهاده ها و ... توسط سازمان جهاد کشاورزي تامين مي شود .
کريم زاده افزود : به علت کاهش تخصيص اعتبارات تملک دارييهاي سرمايه اي به بخش کشاورزي در سالهاي اخير روند اجراي طرحهاي سيستم هاي نوين آبياري در حوزه آبريز درياچه اروميه به کندي پيش رفته است .
وي ، اصلاح روشهاي کشت در مزارع و توسعه شبکه هاي آبياري مدرن ، آيش نگهداشتن اراضي ،استفاده از روشهاي نوين انتقال آب به مزارع و جلوگيري از هدررفت آب و آگاه سازي بهره برداران و کشاورزان را از جمله برنامه هاي مصوب بخش کشاورزي در حوضه آبريز درياچه اروميه برشمرد.
مدير فني و اجرائي برنامه ملي استقرار کشاورزي پايدار با راهبرد IPCM در حوزه در ياچه اروميه نيز در اين نشست اظهار کرد : منظور از استقرار سيستم مديريت جامع توليد ،اصلاح يا تغيير روش هاي مديريت توليد با تاکيد بر توليدات بيشتر با کاهش هزينه ها و بهبود کيفيت محصولات از طريق افزايش دانش و آگاهي بهره بردارن و به کارگيري روشهاي مبارزه تلفيقي آفات يا همان IPM مشارکتي بوده و تمامي اين عمليات در راستاي صرفه جويي مصرف آب و تغيير رفتار و مديريت فرايند توليد توسط کشاورزان در داخل مزرعه مي باشد
محمد شريفي مقدم ، ازجمله اهداف اجراي اين طرح را ارتقاء راندمان آبياري ، مديريت پسماند ضايعات و زايدات کشاورزي ، کاهش حداقل 40 درصدي مصرف مواد شيميايي صنعتي در مزارع ،ارتقاء حداقل 20 درصد شاخص بهره وري اقتصادي مزرعه ، استاندارد سازي فرايند توليد محصولات کشاورزي و گسترش همکاري تشکلها و بهره برداران در سايت هاي انتخاب شده و جوامع محلي در مديريت مشارکتي آب عنوان کرد .
مدير هماهنگي ترويج جهاد کشاورزي استان نيزخاطر نشان کرد : در اجراي اين طرح 40 سايت ، ازجمله 35 روستا واقع در شهرستانهاي اروميه ، مياندوآب ، مهاباد ،نقده و سلماس و 5 روستا در استان آذربايجان شرقي به عنوان سايتهاي اصلي مشخص شده اند و در حال حاضر اين طرح در اين روستاها با همکاري شرکتهاي خدمات فني ،مهندسي و مشاوره اي هر شهرستان با نظارت و هدايت کميته اجرايي شهرستان و دهستان که متشکل از کارشناساني از بخش هاي مختلف اجرايي سازمان و شهرستان هستند در حال اجرا است .
امين آقايي افزود : در صورت تحقق اهداف و نتايج مورد انتظار و ارزيابي مثبت طرح بر اساس شاخصهاي تعيين شده ، اجراي طرح استقرار کشاورزي پايدار به عنوان يک تجربه موفق در کل شهرستانهاي استان اجرا خواهد شد .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]