واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۵:۳۲ب.ظ)
پيام ايتالله سبحاني به همايش ملي بزرگداشت آيتالله كمالوند پيام آيتالله سبحاني به همايش ملي آيت الله كمالوند، امروز، 31 ارديبهشت از سوي امام جمعه موقت خرمآباد قرائت شد.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، در پيام آيتاللهالعظمي جعفر سبحاني، از مراجع تقليد شيعيان به کنگره بزرگداشت مرحوم آيتالله حاج شيخ روحالله کمالوند که توسط حجتالاسلام متقينيا، امام جمعه موقت خرمآباد قرائت شد آمده است: آيتالله کمالوند، فقيهي عاليقدر و حکيمي آگاه و انساني که بار سفر بسته و به لقاءالله پيوسته ولي هنوز در دلها جايگاه بزرگي دارد و پيوسته از او به نيکي ياد ميکنند؛ نشانه آن است که وي از مردان صالح و بندگان مخلص خدا است و اين مطلب يک اصل قرآني است که ميفرمايد «إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا»، (مريم/ 96).
در سالهاي 1350 که به دعوت مرحوم آيتالله حاج شيخ مهدي قاضي رهسپار خرمآباد شدم، در نوع مجالس نام و خدمات مرحوم آيتالله آقاي حاج آقا روحالله کمالوند، زينتبخش مجالس بود و دلها بهسوي او روانه بود و پيوسته از او به نيکي ياد ميکردند و تنها عالمي بود در منطقه که نظام آن روز از او حساب ميبرد و مايه دلگرمي متدينان و روحانيان بود.
مرحوم آيتالله کمالوند در سال 1319 هجري قمري ديده به جهان گشود و تا سال 1340 هجري قمري در زادگاهش و سپس در بروجرد به تحصيل پرداخته و سرانجام به حوزه علميه اراک که به دست با کفايت آيتالله العظمي حائري تأسيس شده بود، پيوست و پس از انتقال حوزه علميه اراک به شهرستان مقدس قم، وي همراه ساير دانشآموختگان آن حوزه به قم منتقل و تا سال 1366 به تحصيل و تدريس پرداخت و فقه و اصول را از محضر آيتاللهالعظمي حائري و معقول را از محضر حکيم مرحوم ميرزا علياکبر يزدي آموخته، آنگاه احساس کرد که بايد به زادگاه بازگردد و به وظايف شرعي خود اشتغال ورزد.
آنگاه که آيتاللهالعظمي بروجردي در سال 1364 در قم رحل اقامت افکندند، مرحوم کمالوند نيز از خرمآباد به قم منتقل شد و به تدريس سطح عالي و فلسفه صدرايي پرداخت و به امر آيتاللهالعظمي بروجردي جزو هيئت ممتحنه دروس عالي بود. سرانجام دست تقدير او را بار ديگر به زادگاه بازگردانيد و نظر آيتاللهالعظمي بروجردي اين شد که آن مرحوم به خرمآباد برگردد و به تأسيس حوزه و تربيت فضلا و طلاب بپردازد.
آيتالله کمالوند براي تدريس در حوز تازه تأسيس از فضلا به نام آن روز حوزه علميه قم مانند آيتالله حاج شيخ عباسعلي صادقي که امروز از استوانه علمي استان لرستان بهشمار ميرود، کمک گرفت و هماکنون نهال به بار نشسته و جمع عظيمي را تربيت کرده است که امروز محور روحانيت بهشمار ميروند.
مرحوم آيتالله کمالوند در مسائل سياسي و اجتماعي انديشه بسيار بلند و واقعنما داشت و حتي در مسائل سياسي و اجتماعي آيتاللهالعظمي بروجردي را کمک ميکرد و اسناد آن هماکنون در دسترس است.
روزي که هسته انقلاب در سرزمين ايران کاشته شد و استاد بزرگوار حضرت امام خميني(ره) پرچم آن را برافراشت و نظام را کاملاً تهديد کرد، مرحوم کمالوند امام(ره) را ياري کرده و از نفوذ خود در پيشبرد انقلاب کاملا بهره گرفته که مشروح آن در تاريخ انقلاب بازگو شده است.
تجليل از شخصيتهاي علمي که بسان شمع محفل ذوب شده و روشنيبخش اطراف خود شدند، علاوه بر اينکه نوعي وظيفهشناسي است، سبب ميشود که نسل حاضر به روحانيت گرايش پيدا کند؛ زيرا با ديدگان خود ميبيند که جامعه پس از سالها از درگذشت عالمان، از خدمات آنان تقدير و تشکر ميکند.
يادآور ميشود، اين کنگره ملي امروز، 31 ارديبهشت در سالن همايشهاي سازمان جهاد کشاورزي استان لرستان در خرمآباد در حال برگزاري است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]