واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
واکنش شرکت آب منطقهای تهران به خبر کسب سود میلیاردی از زمین بیت المال با تغییر مسیر یک رودخانه/ ماجرا پیچیده تر شد
شرکت آب منطقه ای تهران اعلام کرد بستــر رودخانـه وفق قانــون متعلق بــه حکومت جمهوری اسلامی ایران و جزو انفال بوده و وقف و صدور هرگونه سند مالکیت و ساخت و ساز در اراضی مذکور ممنوع و برخلاف قوانین حاکمیتی و آمره مربوط به منابع آب می باشد.
به گزارش نامه نیوز، شرکت آب منطقه ای تهران در واکنش به انتشار خبری با عنوان «کسب سود میلیاردی از زمین بیتالمال با تغییر مسیر یک رودخانه» که روز شنبه 27 اردیبهشت ماه 93 در نامه نیوز منعکس شد با انتشار جوابیه ای اعلام کرد:
1-همانگونه که مشخص است شرکت آب منطقه ای تهران به عنوان بالاترین مرجع حاکمیتی آب در استان تهران تلقی شده و هرگونه فعالیت در مجاورت، حریم و یا بستر مجاری آب های سطحی و یا فعالیت در زمینه برداشت و استفاده از منابع آب های زیرزمینی استان توسط اشخاص حقیقی و یا حقوقی می بایست با استعلام و اجازه مکتوب این شرکت صورت گیرد. بدیهی است تعیین حرائم آب های سطحی و زیرزمینی بر عهده این شرکت بوده و هرگونه اقدام در این زمینه بدون تایید شرکت مذکور قابل استناد و قانونی نخواهد بود.
2- براساس اصل 45 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بستر رودخانه در حکم انفال (عموم) بوده ودر اختیار حکومت جمهوری اسلامی است و تولیت آن به وزارت نیرو واگذار شده است. شرکت آب منطقه ای تهران به نمایندگی از وزارت نیرو و مطابق ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب، نسبت به تعیین بستر و حریم رودخانه شاه چای که در منطقه شهریار واقع شده، اقدام نموده که این امر در سال 1377 در روزنامه کثیرالانتشارِ رسالت اعلان عمومی نموده و به دستگاه های ذیربط از جمله فرمانداری شهریار موضوع را منعکس نموده است.
3- بدیهی است شرکت آب منطقه ای تهران در اجرای وظایف حاکمیتی ، مسیر رودخانه و میزان بستر و حریم را مطابق آئین نامه مربوطه و قانون مذکور توسط کارشناسان ذیصلاح براساس محاسبات هیدرولوژیکی و با استفاده از عکس های هوایــی قدیمــی و لحاظ شرایط طبیعی با حذف دست خوردگی های رودخانه تعیین می نماید که در مورد رودخانه شاه چای نیز به همین صورت انجام شده است.
4- با توجه به انفال بودن بستر رودخانه و مطابق ماده 13 آئین نامه مربوط به بستر و حریم رودخانه ها ، صدور هرگونه سند مالکیت برای اراضی مجاور رودخانه مستلزم اخذ استعلام از شرکت آب منطقه ای تهران می باشد که متاسفانه در سنوات گذشته به ویژه در مورد آنچه خبر و منبع آن مدعی آن است، بدون اخذ استعلام رسمی از شرکت آب منطقه ای تهران، نسبت به صدور سند مالکیت برای اراضی واقع در بستر رودخانه شاه چای (ساحل راست) به نام شرکت رونیک ایرانیان ( رضایی و شرکاء ) اقدام گردیده است که در حال حاضر با توجه به پیگیری این شرکت و طرح موضوع در شورای حفظ حقوق بیت المال و مبارزه با زمین خواری استان تهران، اهتمام جدی اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تهران، موضوع صدور سند و اصلاح آن دردست بررسی جدی و قانونی قرار دارد.
5- شرکت مذکور (رونیک ایرانیان) متاسفانه طی سال های اخیر نسبت به تصرف، تسطیح رودخانه و ساخت و سازهای غیرمجاز، تغییر کاربری رودخانه! و تفکیک و قطعه بندی و فروش اراضی بستر رودخانه به اشخاص حقیقی و حقوقی متعدد اقدام نموده است و درحال حاضر نیز علیرغم صدور اخطاریه های متعدد از سوی شرکت آب منطقه ای تهران، مبنی بر عدم هرگونه دخل و تصرف در بستر و حریم رودخانه شاه چای، همچنان به تصرفات و تخلفات خود ادامه می دهد.با توجه به ممنوعیت ایجاد هرگونه اعیانی، حفاری وتغییر کاربری در بستر رودخانه ها وفق تبصره 3 ذیل ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب، اقدامات قانونی از طریق مراجع ذیصلاح قضایی در دست پیگیری و اقدام می باشد.
6- لازم به ذکر است مقایسه تصاویر هوایی که به پیوست جوابیه ارسال می شود و انتظار می رود مطابق قانون انتشار یابد که خود به خوبی گویای میزان تخلفات و تصرفات نامبرده در رودخانه شاه چای در یک دهه اخیر می باشد. این تصاویر موید روند توسعه ساخت و سازهای غیرمجاز و تصرف اراضی بستر رودخانه توسط شرکت رونیک ایرانیان می باشد.
7- شرکت آب منطقه ای تهران طی سال گذشته و در اجرای مقررات قانونی مبنی بر ساماندهی رودخانه و لایروبی آن، نسبت به تهیه طرح ساماندهی رودخانه های واقع در مخروط افکنه کرج از جمله رودخانه شاه چای و محدوده مورد نظر اقدام نموده و در این راستا با همکاری مجاورین رودخانه اجرای طرح ساماندهی را در دست اقدام دارد که طبق ماده 10 آیین نامه مربوط به بستر و حریم امکان اجرای ساماندهی و واگذاری اراضی مازاد بستر به صورت اجاره به مجاورینی که فاقد هرگونه اعیانی و ساخت و سازهای غیرمجاز در بستر رودخانه باشند طبق ضوابط قانونی فراهم می باشد. لذا شایان ذکر است شرکت رونیک ایرانیان به منظور فرافکنی و پوشش تخلفات مرتکب شده در بستر و حریم رودخانه و ادامه دخل و تصرف در باقیمانده رودخانه شاه چای، تلاش دارد موضوع را به نحو دیگری و عکس جلوه داده تا تخلفات خود را در سایه اقدامات اصولی و فنی و قانونی شرکت آب منطقه ای تهران، در راستای ساماندهی و حفاظت از بستر رودخانه شاه چای و در محدوده مذکور تحت الشعاع قرار دهد.
8- بدیهی است بستــر رودخانـه وفق قانــون متعلق بــه حکومت جمهوری اسلامی ایران و جزو انفال بوده و وقف و صدور هرگونه سند مالکیت و ساخت و ساز در اراضی مذکور ممنوع و برخلاف قوانین حاکمیتی و آمره مربوط به منابع آب می باشد.
در پایان از رسانه های محترم و جویای حقیقت و همچنین مراجع قانونی می خواهیم در سال های سخت و پرتنش آبی در استان تهران، شرکت هایی نظیر شرکت آب منطقه ای تهران را در جهت حفاظت از منابع آب های سطحی و زیرزمینی یاری رسانند تا با همیاری و همکاری بخش های مختلف، ضمن عبور از تنش آبی، دست فرصت طلبان و متخلفان منابع آب استان نیز کوتاه گردد.
عکس هوائی – رودخانه شاه چای سال 1387 – قبل از تصرفات شرکت رونیک
عکس هوائی – رودخانه شاه چای سال 1392–بعد از تصرفات شرکت رونیک
1393/2/31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]