محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1841941295
شیوع بیماریهای روانی در میان دانشآموزان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شیوع بیماریهای روانی در میان دانشآموزان
اختلالات اضطرابی سبب می شود فرد اضطراب را بیش از آنچه طبیعی است و برای ادامه زندگی لازم تجربه کند و دچار علایمی همچون بی قراری، احساس تحت فشار بودن، مشکل در تمرکز، خستگی، تحریک پذیری، بی صبری و بی خوابی شود.
کد خبر: ۴۰۱۹۵۸
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۶:۲۴ - 21 May 2014
یکی خجالتی است، یکی گوشهگیر، یکی شلوغ است، یکی ترسو، یکی تنبل است، یکی بیدقت، یکی پرخاشگر است، یکی ناسازگار؛ بین بیش از 12 میلیون دانشآموز کشور، میتوان کودکان و نوجوانانی را دید که یکی از این خصلتها را دارند یا تلفیقی از چند مورد را.
به گزارش جام جم، کنار آمدن با هر کدام از این دانش آموزان مهارت خاصی می خواهد، گاهی باید قاطع بود، گاهی باید صبر به خرج داد، گاهی هم باید توجه و مهربانی را چاشنی آموزش کرد، اما گاه اختلال روانی آنچنان شدید است که راهی جز هدایت دانش آموز به مسیر درمان وجود ندارد.
تاکنون تحقیقات ملی در حوزه سلامت روان دانش آموزان انجام نشده که بتوان با استناد به آن قاطعانه اعلام کرد چه مسائلی، سلامت روان دانش آموزان کشور را خدشه دار می کند. با این حال اخبار رسمی، همچنین تحقیقات میدانی با جامعه آماری محدود در دسترس است که می توان از اطلاعات آن بهره برد.
دو سال قبل علی اسدی، کارشناس سلامت روان وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس، اضطراب را شایع ترین اختلال روانی میان دانش آموزان کشور معرفی کرد و رفتارهای اضطرابی آنها را به بالا بودن سطح توقعات نظام آموزشی و خانواده ها ربط داد. او در عین حال به افسردگی و پرخاشگری به عنوان دو اختلال شایع دیگر اشاره کرد و بیش فعالی را اختلالی قابل توجه در میان دانش آموزان دوره ابتدایی دانست. (اختلال بیش فعالی و فقدان توجه، یک اختلال رفتاری شایع است که حدود 8 تا 10درصد کودکان را مبتلا می کند. کودکان بیش فعال بدون فکر عمل می کنند، بیش از اندازه فعالند و در تمرکز مشکل دارند.)
در سال تحصیلی 81 ـ 80 نیز سه نفر از روان شناسان بنام کشور، پژوهشی را با عنوان همه گیر شناسی اختلال های روانی در دانش آموزان دبیرستانی شهرستان رفسنجان انجام دادند که نتایج حاصل از این تحقیق قابل تامل است. در این پژوهش، 830 دانش آموز بررسی شدند که یافته های حاصل از تحلیل پرسشنامه ها نشان داد، میزان شیوع اختلال روانی در نمونه مورد بررسی 16.6 درصد است، با این نکته مهم که میزان شیوع اختلالات روانی در میان دانش آموزان دختر دو برابر بیشتر از دانش آموزان پسر است.
شایع ترین اختلالاتی که این روان شناسان در میان دانش آموزان جامعه نمونه شناسایی کردند نیز مشابه همان اطلاعاتی است که کارشناس وزارت بهداشت بر آن تاکید داشت به طوری که گفته شد اختلالات اضطرابی (شامل اختلال اضطراب منتشر، اختلال وسواسی ـ جبری، اختلال ترس مرضی، اختلال ترس مرضی اجتماعی و اختلال هراس) با 8.4 درصد و اختلالات خلقی (مثل افسردگی، وسواس و اجبار ) با 4.1 درصد دو اختلال شایع میان دانش آموزان دبیرستانی است.
اختلالات اضطرابی سبب می شود فرد اضطراب را بیش از آنچه طبیعی است و برای ادامه زندگی لازم تجربه کند و دچار علایمی همچون بی قراری، احساس تحت فشار بودن، مشکل در تمرکز، خستگی، تحریک پذیری، بی صبری و بی خوابی شود. همچنین افرادی که به اختلالات خلقی مبتلا می شوند یا گرفتار افسردگی هستند یا دچار خوشی غیرمعمول یا درگیر پرحرفی و پرش افکار (یعنی وقتی صحبت می کنند، هنوز جمله را تمام نکرده و مقصود خود را به زبان نیاورده اند، موضوع دیگری را شروع می کنند که ربطی با هم ندارد.)
وقتی دانش آموزی یکی از این اختلالات را داشته باشد واضح است که تا چه اندازه بر عملکرد او تاثیر می گذارد و تا چه حد احتمال افت تحصیلی یا کند آموزی او قوی می شود و متعاقب آن تا چه اندازه، حضورش در مدرسه می تواند ( برای خودش و دیگران ) اسباب زحمت باشد.
در فرهنگ ما همیشه روان در برابر جسم، مظلوم است یعنی اگر قرار باشد سلامت یکی از این دو در اولویت باشد حتما سلامت جسم مورد توجه قرار می گیرد، در حالی که روان ناسالم، بتدریج جسم را نیز درگیر می کند، اما کمتر کسی به این موضوع توجه دارد.
در واقع بهداشت روانی در کشور ما مغفول است و این موضوع وقتی به کودکان و نوجوانان می رسد مغفول تر می شود به طوری که چه در خانه و چه در مدرسه، بروز رفتارهای غیرعادی از آنها به جای این که بزرگ ترها را متوجه اختلال کند، آنها را به سمت انگ زدن به کودک و نوجوان می کشاند.
همین بی توجهی است که سبب شده اختلالات روانی در جامعه روندی رو به رشد داشته باشد و پژوهش ها نشان دهد تعداد دانش آموزان دارای اختلال در مدارس کم نیست. با این حال سلامت روان کم از سلامت جسم ندارد. فردی که از نظر روانی سالم است، احساس امنیت و کفایت می کند، همچنین توانایی های خود را در حد واقعی ارزیابی می کند و توانایی هایش را کمتر یا بیشتر از آنچه هست نمی بیند. فردی که روانی سلامت دارد به خود احترام می گذارد و کمبودهای خود را می پذیرد. این فرد به حقوق دیگران احترام می گذارد، می تواند به دیگران علاقه مند شود و آنها را دوست داشته باشد، می تواند احترام و دوستی دیگران را جلب کند و برای دشواری های زندگی راه حل پیدا کند. یک انسان با روان سالم گرچه تحت تاثیر عواطف و احساسات مختلف قرار می گیرد، ولی این تحت تاثیر واقع شدن به اندازه ای نیست که زندگی اش را پریشان کند.
پس فردی که از سلامت روان برخوردار است، براحتی می تواند زندگی خود را اداره کند و در عین حال با افراد جامعه نیز ارتباط درست و سالم برقرار کند، به طوری که زندگی، هم برای او و هم برای اطرافیانش خوشایند باشد. طبیعی است اگر سلامت روان افراد خدشه دار باشد، این تعادل به هم می ریزد و نه خود فرد و نه اطرافیانش از زندگی خشنود نیستند.
اگر قرار باشد کسی که سلامت روانش دچار اختلال است، در قالب یک دانش آموز ظاهر شود، موضوع پیچیده تر می شود چون دانش آموز کسی است که در سن آموختن و پیشرفت قرار دارد و اگر قرار باشد مسیر رشدش مختل شود او نیز به فردی آسیب دیده تبدیل می شود که با گذشت زمان در قالب انسانی آسیب رسان به دیگران ظاهر می شود.
گرانی مشاوره، مانع جدی یا بهانه تراشی
طبیعی است چنین مقاومتی از سوی خانواده ها، اختلال روانی دانش آموزان را عمیق تر می کند، چون این اختلالات نیاز به درمان دارد، نه کتمان و سرپوش گذاشتن اما مقاومت خانواده ها و بی میلی آنها برای رفتن به مراکز روانپزشکی و مشاوره واقعیتی است عیان که مدیر یکی از مدارس شهر تهران نیز در گفت وگو با جام جم نسبت به آن معترض است.
او می گوید بیشتر اولیا نسبت به سلامت روان فرزندان خود بی توجه اند و وقتی از آنها می خواهیم دانش آموز مورد نظر را به مراکز مشاوره ای و مددکاری ببرند، در مقابل این حرف جبهه می گیرند یا سهل انگارانه از کنارش می گذرند. البته عده ای نیز نسبت به موضوع حساسیت نشان می دهند و به مراکز مورد نظر مراجعه می کنند که چون درمان های روانی زمانبر است و نیاز به مراجعات مکرر و در نتیجه پرداخت هزینه های قابل توجه دارد کار را در میانه راه رها می کنند.
در واقع این مدیر مدرسه به یک معضل ملی اشاره می کند که مربوط به هزینه های زیاد خدمات روان شناسی و مشاوره ای (و بیمه نبودن آن) است که تاکنون برای حل آن چاره ای اندیشیده نشده است. با این حال موضوع سلامت روان به اندازه ای مهم است که هزینه های مالی نباید مانع از توجه به آن شود. کودک و نوجوانی که سلامت روان او خدشه دار است و مدام با احساس نگرانی، غم، خشم، ترس، درد، بی اعتمادی و بی علاقگی و تنفر نسبت به آدم ها زندگی می کند، نمی تواند به دانش آموزی موفق که میل به رشد و پیشرفت دارد، تبدیل شود.
پرونده سلامت روان دانش آموزان چه شد
قرار بود هر یک از دانش آموزان صاحب پرونده سلامت روان شوند و همان طور که برای نوآموزان شناسنامه سلامت صادر می شود، برای دانش آموزان مقاطع تحصیلی بالاتر نیز پرونده سلامت روان تشکیل شود. در حقیقت قرار بود روان دانش آموزان نیز همانند جسم آنها مورد توجه قرار گیرد و دانش آموزان مشکل دار به جای این که تحقیر شوند و توهین بشنوند و سرکوب شوند، برای درمان اختلالات روانی به مراکز مشاوره و مددکاری هدایت شوند اما این اتفاق در برخی نقاط کشور نیفتاد یا اگر افتاد، نصفه نیمه انجام شد.
مدیر یکی از مدارس گیلان در گفت و گو با جام جم این موضوع را تائید می کند. او از وجود پرونده سلامت روان دانش آموزان بی خبر است و می گوید فقط سالی یکبار گروهی از دانشگاه علوم پزشکی برای معاینات جسمی دانش آموزان به مدرسه می آیند. معلم یکی از مدارس کردستان نیز در گفت و گو با جام جم از وجود چنین پرونده ای ابراز بی اطلاعی می کند و می گوید دانش آموزان فقط شناسنامه سلامت دارند و معاینات روانپزشکی برای آنها انجام نمی شود. او البته نیاز به چنین معایناتی را جدی می داند و وجود دانش آموزان مشکل دار در مدارس مختلف را تائید می کند، اما با این حال فقر فرهنگی و بی اطلاعی خانواده ها از اهمیت سلامت روان را مانعی برای پرداختن به سلامت روان دانش آموزان می داند. این معلم توضیح می دهد وقتی بین دانش آموزان کسی را شناسایی می کنیم که مثلا مشکل برقراری ارتباط دارد یا پرخاشگر است و اهل سازش نیست، موضوع را با خانواده او در میان می گذاریم، ولی بیشتر مواقع خانواده ها از پذیرش موضوع طفره می روند و اعتراض می کنند که چرا به فرزندشان عیب می چسبانیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]
صفحات پیشنهادی
افزایش شدید مشکلات روانی در میان نظامیان از جنگ برگشته انگلیسی
افزایش شدید مشکلات روانی در میان نظامیان از جنگ برگشته انگلیسی لندن – ایرنا – یک سازمان خیریه که در زمینه درمان بیماری های روانی کهنه سربازان انگلیسی فعالیت می کند در گزارشی از افزایش شدید استرس و ناراحتی های روانی در میان سربازان بازگشته از جنگ افغانستان و عراق خبر داد به گزارافزایش شمار نظامیان انگلیسی مبتلا به بیماریهای روحی-روانی
افزایش شمار نظامیان انگلیسی مبتلا به بیماریهای روحی-روانی آمار نشان میدهند تعداد نظامیان انگلیسی مبتلا به بیماریهای روانی در سال 2013 بیش از 57 درصد افزایش یافته است به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه گرادین گزارشات ارائه شده توسط مراکز درمانبحران جدید برای کامرون/شمار نظامیان انگلیسی مبتلا به بیماریهای روانی رو به افزایش است
بین الملل آمریکا اروپا بحران جدید برای کامرون شمار نظامیان انگلیسی مبتلا به بیماریهای روانی رو به افزایش است نتایج یک تحقیق جدید در انگلیس نشان می دهد که شمار افراد مبتلا به بیماری های روانی در میان نظامیان بازگشته از جنگ افغانستان به شدت رو به افزایش است به گزارش خبرگزاری مهابراز نگرانی از شیوع ویروس مرگبار در میان تروریستهای فعال در سوریه
بین الملل آفریقا و خاورمیانه ابراز نگرانی از شیوع ویروس مرگبار در میان تروریستهای فعال در سوریه یکی از سرکردگان حکومت خودخوانده مخالفان خارج نشین سوریه از شیوع ویروس کورونا در میان تروریستهای مسلح ابراز نگرانی کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المسله به دنبال گسیل تروریستهامیاندشت فرصت نفس کشیدن دوباره یافت
میاندشت فرصت نفس کشیدن دوباره یافت منطقه حفاظت شده میاندشت در شرق شهرستان جاجرم واقع در استان خراسان شمالی با مدیریت چرای دام و مشارکت کردن محلی فرصت نفس کشیدن دوباره یافت حسین آبسالان کارشناس محیط زیست در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت در منطقه حفاظت شده میاندش34 روز مانده به جام جهانی 2014 برزیل حریف ایران بهترین خط حمله جام جهانی را دارد/ قدرت ژرمنها در خط میانی
34 روز مانده به جام جهانی 2014 برزیلحریف ایران بهترین خط حمله جام جهانی را دارد قدرت ژرمنها در خط میانیbleacherreport در گزارشی به بررسی بهترین خطوط تیمهای حاضر پرداخته که در آن خط حمله حریف تیم ملی ایران در صدر ایستاده است به گزارش خبرگزاری فارس در حالی که 34 روز به آغاز جوزیر گردشگری مالزی به خاورمیانه سفر کرد
جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۱ وزیر گردشگری مالزی با هدف جذب گردشگران منطقه خاورمیانه به این منطقه سفر کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا از مالزی داتوک سری محمد نذری عبدالعزیز وزیر گردشگری و فرهنگ مالزی به همراه یک هیئت بلندپایه به منطقه خاورمیانه سفر کرد وزارت گردآذرنیوز اعلام کرد: مصرف آب در ایران 70 درصد بالاتر از میانگین جهانی/سدسازی عاملی برای بحران آب
آذرنیوز اعلام کرد مصرف آب در ایران 70 درصد بالاتر از میانگین جهانی سدسازی عاملی برای بحران آبپایگاه خبری آذرنیوز اعلام کرد میزان مصرف آب داخلی در ایران 70 درصد بالاتر از میانگین جهانی و نحوه مصرف کاملا غیر اصولی است و گرایش بیش از حد به سدسازی یکی از عوامل اصلی بحران آب در ایرانبرگزاری جشنواره سمنو پزان در آشتیان/ 12 دیگ سمنو پخت در میان مردم توزیع شد
استانها مرکز مرکزی برگزاری جشنواره سمنو پزان در آشتیان 12 دیگ سمنو پخت در میان مردم توزیع شد آشتیان- خبرگزاری مهر جشنواره سمنو پزان با حضور خانواده های آشتیانی در جوار مزار شهدای گمنام این شهرستان برگزار شد به گزارش خبرنگار مهر رئیس شورای اسلامی شهر آشتیان ظهر جمعه در مرامسافربرهای شخصی برای رانندگان تاکسی خرم آباد مشکل ساز شدند/ ضرورت فرهنگ سازی در میان مردم
استانها غرب لرستان احمدی با مهر مطرح کرد مسافربرهای شخصی برای رانندگان تاکسی خرم آباد مشکل ساز شدند ضرورت فرهنگ سازی در میان مردم خرم آباد - خبرگزاری مهر مدیر عامل تاکسیرانی خرم آباد با بیان اینکه عمده وقت تاکسیرانی صرف برخورد با مسافربرهای شخصی می شود بر ضرورت فرهنگ سازییک استاد علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس: نبود تشکل صنفی در حوزه رسانه، دو دستگی را میان اهالی مطبوعات رقم زد
یک استاد علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس نبود تشکل صنفی در حوزه رسانه دو دستگی را میان اهالی مطبوعات رقم زده استاستاد علوم ارتباطات با انتقاد از فقدان تشکل صنفی در حوزه رسانه کشور گفت این امر موجب شده که میان روزنامهنگاران و خبرنگاران دو دستگی ایجاد شود علی گرانمایهپور در گنشست فوری سازمان جهانی بهداشت بخاطر شیوع ویروس کرونا
نشست فوری سازمان جهانی بهداشت بخاطر شیوع ویروس کرونا تهران – ایرنا- سازمان جهانی بهداشت روز جمعه با اشاره به افزایش و گسترش نگرانی ها به خاطر شیوع ویروس کرونا اعلام کرد این سازمان به منظور بررسی راه کارهای مقابله با این ویروس یک نشست فوری برگزاری می کند به گزارش خبرگزاری فرانامضا تفاهمنامه همکاری میان پژوهشگاه نفت و شرکت خطوط لوله و مخابرات
در حاشیه نمایشگاه نفت امضا تفاهمنامه همکاری میان پژوهشگاه نفت و شرکت خطوط لوله و مخابرات طبق این تفاهمنامه پژوهشگاه صنعت نفت ساخت و نصب سامانه های پرتال و ثابت برای تصفیه آب و فاضلاب مناطق عملیاتی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران را بر عهده خواهد گرفت به گزارش خبرنگار اقتصادتکثر اولاد آرامش روحی و روانی را به خانواده ها باز می گرداند
استانها شرق خراسان شمالی حجت الاسلام مهرپویان تکثر اولاد آرامش روحی و روانی را به خانواده ها باز می گرداند شیروان- خبرگزاری مهر امام جمعه موقت شیروان گفت برای داشتن خانواده ای شاد و با روح و روان آرام باید به تکثر نسل و اولاد توجه بیشتری شود به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسگشت و گذاری در میان کتب فلسفی نمایشگاه کتاب تهران بالاخره فروش آثار فلسفه بیشتر شده یا کمتر؟/از اتیل ژیلسون تا
گشت و گذاری در میان کتب فلسفی نمایشگاه کتاب تهرانبالاخره فروش آثار فلسفه بیشتر شده یا کمتر از اتیل ژیلسون تا کریم مجتهدیبرخی ناشران حوزه فلسفه معتقدند که امسال با وجود اینکه میزان عناوین کتابها از گذشته بیشتر بوده اما فروش آثار کمتر شده است البته برخی دیگر برعکس مطرح میکنند کهپردهبرداری از جدیدترین تعهدات مسکو به ایران در میانه مذاکرات هستهای و بحران اوکراین / راشاتودی : توافق پنهان
پردهبرداری از جدیدترین تعهدات مسکو به ایران در میانه مذاکرات هستهای و بحران اوکراین راشاتودی توافق پنهانی ایران و روسیه در زمینه ساخت ماهواره رسانههای خارجی با انتشار گزارشهای مختلفی به مباحثی همچون قرارداد هوا و فضا میان تهران-مسکو بسته شدن روزنامه قانون و سخنان اخیر وزتحقیقات پژوهشگران درباره علائم روانی مصرف مواد مخدر در نوجوانان
جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۹ پژوهشگران در تحقیقات خود دریافتند مصرف مواد مخدر در نوجوانان نشانهای از احتمال افسردگی و خشونت در آنهاست به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف مواد مخدر در مدرسه نشانهای از نیاز نوجوان به کمک است به گفته محققان این پژوهش استف-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها