واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مقام پلیس فتا: بیشترین جرایم فضای سایبر را جوانان مرتکب می شوند قم - ایرنا - رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات گفت : 68 درصد از کاربران فضای مجازی درکشور را قشر نوجوان و جوان تشکیل می دهند و بدین سبب بسیاری از جرایم و آسیب ها، مربوط به این قشر است.
به گزارش ایرنا، سرهنگ علی نیک نفس روز یکشنبه در همایش ˈتربیت اسلامی ـ فضای مجازی چالش ها و راهکارهاˈ درقم، افزود: بیشتر جرایم دارای شاکی در فضای سایبرمربوط به کلاهبرداری است و مابقی مربوط به هتک حیثیت و حرمت، نشر اکاذیب، محتوای مستهجن و تهدیدات و مزاحمت هاست.
وی ادامه داد: حدود 72 درصد از جرایم سایبری نیز شاکی خصوصی ندارد و خلاف عفت عمومی است.
وی در ادامه با اشاره به روند رو به رشد گستره اینترنت و حجم آسیب های آن در کشور گفت: گوگل در سال 2011 در هر دقیقه، 700 هزار سووال را پاسخ می داد که این رقم در سال 2013 به دو میلیون پاسخ در هر دقیقه رسیده است.
نیک نفس اضافه کرد: در سال 2011 در هر دقیقه بیش از 168 میلیون ایمیل ارسال و دریافت می شد که این رقم در سال 2013 به 204 میلیون رسیده است.
وی اظهارکرد: حدود 69 درصد از ایمیل های ارسالی و دریافتی، هرزنامه است که شامل اقسام کلاهبرداری، تبلیغات ضد ارزشی، محتوای مستهجن و غیره می شود.
وی همچنین روند رو به رشد شبکه های اجتماعی دیگر مانند یوتیوب، توییتر و فیس بوک را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: امروزه از فیس بوک در بین شبکه های اجتماعی به عنوان سومین کشور پر جمعیت دنیا یاد می شود که مخاطبان زیادی را دربر گرفته است.
نیک نفس گفت: این حجم بالا از رشد فضای سایبری آسیب هایی را نیز به همراه دارد و مجرمین، بدخواهان و معاندان نظام مقدس جمهوری اسلامی امکان استفاده از ابزارهای منفی گسترده ای برای گسترش فرهنگ ضد اسلامی دارند.
نیک نفس یکی از چالش های امروز و آینده پیش رو را بحث اعتیاد نوجوانان و جوانان به رایانه و اینترنت دانست و گفت: فرزندان ما دچار وابستگی روانی به رایانه و اینترنت شده اند و متاسفانه در بسیاری از موارد مراقبت های خوبی نیز از سوی والدین آنها در این زمینه انجام نمی شود.
نیک نفس در بخش دیگری از سخنان خود، جنگ سایبری دشمن علیه کشور را در سه فاز ˈجنگ نرمˈ، ˈجاسوسی رایانه ایˈ و ˈتهاجم مستقیم سایبری به زیرساخت های کشورˈ برشمرد و افزود: امروز دشمن در جنگ نرم بسیار فعال است و با تولید محتواهای غیر اخلاقی و مبتذل درفضای مجازی که امکان دسترسی به آنها نیز با وجود فیلترشکن ها به راحتی امکان پذیر است درصدد آسیب رساندن به فرهنگ و جوانان و نوجوانان کشور است.
وی گفت: باید بتوانیم برای مقابله با دشمن در این فضا سرعت فعالیت های خود را افزایش دهیم و در حوزه پیشگیری با فرهنگسازی، آموزش و ایجاد معنویت بتوانیم آسیب ها و تهدیدات در فضای مجازی را در کنترل خود دربیاوریم.
هشتمین همایش علمی همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش با عنوان ˈتربیت اسلامی ـ فضای مجازی، چالش ها و راهکارهاˈ با حضور فضلا و طلاب حوزه های علمیه و مدیران آموزش و پرورش روز گذشته در مجتمع فرهنگی زیارتی یاوران مهدی (عج) قم آغاز شد و امروز یکشنبه با تجلیل از صاحبان مقالات برتر به کار خود پایان داد.
این همایش با هدف ارزیابی و تحلیل چگونگی استفاده از فضای مجازی و نحوه مقابله با چالش های آن ترتیب یافته بود. ک/2
553 / 550/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]