محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830849289
فعالیت آشکار معدن کاوان در بحر آسمان کرمان/ لودرها قوانین زیست محیطی را در قله های 4 هزار متری زیر پا می گذارند
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اجتماعی > محیط زیست گزارش مهر؛
فعالیت آشکار معدن کاوان در بحر آسمان کرمان/ لودرها قوانین زیست محیطی را در قله های 4 هزار متری زیر پا می گذارند
عوامل شرکت معدنی تراورتن آسیا با نادیده گرفتن نامه نگاری های سازمان محیط محیط زیست به مسئولان استان کرمان وبه مدد حمایت های پنهان آشکارا در منطقه حفاظت شده بحرآسمان به فعالیت خود ادامه می دهند و به آسانی در قله های چهار هزار متری قوانین زیست محیطی را زیر پا می گذارند.
به گزارش خبرنگار مهر بهمن ماه سال گذشته خبرهایی مبنی بر آغاز فعالیت مجدد معدن کاوانی که دو سال پیش به خاطر فشارهای مسئولان محلی مجوز ورود به منطقه حفاظت شده بحر آسمان در جیرفت را گرفته بودند با وجود مخالفت سازمان محیط زیست و مکاتبات معاون طبیعی سازمان مبنی بر توقف هرگونه عملیات معدنی در این منطقه منتشر شد.
در پی انتشار این اخبار و با توجه به حساسیت منطقه معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست که پیشتر هم مخالفت صریح سازمان محیط زیست را با هرگونه فعالیت معدنی در بهر اسمان اعلام کرده بود بار دیگر در روز های پایانی سال گذشته مکاتباتی با استاندار کرمان مبنی بر توقف هر چه سریعتر فعالیت شرکت معدن تراورتن آسیا داشت. در این نامه احمد علی کیخا معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست خطاب به استاندار کرمان گفته است:با توجه به اینکه از یک سو معدن تراورتن آسیا در یکی از زیستگاههای حساس منطقه حفاظت شده بحر آسمان، به عنوان مامن خرس سیاه آسیایی در شهرستان جیرفت واقع شده و از سوی دیگر منطقه دارای گونه ممنوع القطع ارس و پوشش گیاهی تضمین کننده تأمین منابع آبی پایین دست است، لذا هر گونه اقدام به بهره برداری معدنی در محدوده مورد نظر اثرات غیر قابل جبران زیستگاهی را با توجه به ماده معدنی مورد برداشت به منطقه تحمیل خواهد کرد.
به گفته وی، با توجه به شکواییه های ارسالی متعدد جوامع محلی، صدور مجوز فعالیت موجبات بروز تنش های اجتماعی را در منطقه فراهم می کند. آنطور که کیخا می گوید: بهره برداری از معدن مورد نظر به لحاظ فنی نیز مورد تأیید سازمان محیط زیست نیست بنابراین با توجه به سابقه موضوعی معدن مذکور، این سازمان در نهم بهمن ماه 92 با در نظر گرفتن کلیه جوانب مراتب مخالفت خود را صادر و دستور جلوگیری از ادامه فعالیت معدن موصوف را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان ابلاغ کرده است. معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست در ادامه از استاندار کرمان خواسته است که به فرمانداری جیرفت دستور دهد به تصمیمات سازمان محیط زیست در این خصوص توجه و همکاری لازم با زیر مجموعه های تابعه را به عمل آورد.
اما عباسعلی دامنگیر مدیرکل پیشین محیط زیست کرمان در این رابطه گفته است: منطقه بحرآسمان و رمون حدود دو سه سال پیش ارتقاء سطح پیدا کرده و جزو مناطق حفاظت شده محسوب میشود در حالیکه مجوز معدنکاوی در این منطقه قبل از آن صادر شده است. به گفته وی، مجوز دستگاهها برای آغاز فعالیت معدنی در این منطقه صادر شده؛ اما اداره کل محیط زیست با تصویب شورای تامین استان جلوی فعالیت آن را گرفته است و از سویی بر اساس نامه دکتر کیخا معاونت طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر لغو مجوزهای معدن کاوی که در دورههای اخیر صادر شده در پی لغو مجوز این معدن هستیم. اودر ادامه گفته است: به مردم منطقه این اطمینان را می دهیم که سازمان حفاظت محیط زیست اجازه معدنکاوی در این منطقه را نخواهد داد.
هنوز بیش از دو ماه از نامه نگاری مجدد معاون سازمان محیط زیست به مسئولان محلی استان کرمان نگذشته که یاسر سمندری فعال محیط زیستی که بهمن ماه سال گذشته نسبت به آغاز فعالیت معدن کاوان در منطقه حفاظت شده بحر آسمان هشدار داده بود از ادامه فعالیت معدن کاوان و حضور آشکارای لودر های آنها در منطقه خبر می دهد. او که پیش از این اعلام کرده بود در صورت اجرائي شدن تحركات شركت فوق عملاً ادامه زندگي براي صدها خانوار ساكن که عمدتا از اقشارعشایر محروم هستند غير ممكن مي شود تأکید می کند: حمایت های پنهان مسئولان محلی از ویژه خواران موجب شده که معدن کاوان بدون کوچکترین اعتنایی به مخالفت های سازمان محیط زیست به فعالیت خود ادامه دهند.
سمندری اثرات مخرب و خسارات زیست محیطی وارده بر آبهای زیرزمینی این حوزه مهم آبخیز استان کرمان، صدمات وارده بر پوشش گیاهی منطقه در اثر فعالیت معدنی، به دلیل نیاز به باطله برداری بالای معادن مس پورفیری و حجم بالای ذخیره معدنی و عمیق بودن آنها، حجم فوق العاده بالای تخریبها بدلیل احداث جادههای دسترسی را از مهمترین اثرات تخریبی حفر این معدن عنوان می کند. به گفته او، قطع صدها گونه نادر گیاهی و بعضا با عمر بیش از چهارصد ساله ارس که حتی با صرف میلیاردها تومان نیز نمی توان تعداد معدودی از این درختان را تکثیر و احیا کرد، فرسایش شدید زمین به دلیل شیب تند زمینهای منطقه که اغلب بین 30 یا 50 درجه هستند ، خطر بروز سیل به هنگام بارندگی و نیز تخریب زیستگاههای گونههای نادر جانوری نیز از دیگر مشکلاتی هستند که در پی احداث این معدن به وجود خواهند آمد. این فعال محیط زیست، میافزاید: مهم ترین اثر احداث این معدن آلودگی ذخیره آب سد جیرفت است، چراکه زهاب اسیدی جزو مشکلات زیست محیطی کانسارهای سولفید فلزی است که با اکسایش پیریت و سایر کانیهای سولفیدی تولید می شود و گسترش آن در معادن می تواند خسارات فراوانی را به محیط زیست وارد کند.
سمندری همچنین به بند 3 ماده 3 قانون بهسازی و حفاظت از محیط زیست اشاره می کند و می گوید: در این بند امده است صدور هر گونه پروانه اکتشاف و بهره برداری از مواد معدنی برای مناطقی که تحت عنوان پارک ملی، آثار طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده تعیین شده اند موکول به موافقت شورای عالی محیط زیست است اما معدن کاوان بدون کوچکترین نگرانی قوانین زیست محیطی را نادیده می گیرند. این فعال محیط زیست معتقد است: به نظر می رسد کاری از دست مسئولان سازمان محیط زیست بر نمی آید و این سازمان برش لازم برای ممانعت از فعالیت معدن کاوان را ندارند بنابراین اهالی مردم بحر اسمان بار دیگر در صدد تهیه طوماری هستند اما این بار نه برای مسئولان سازمان محیط زیست بلکه شورای عالی محیط زیست و شخص رییس جمهور شاید انها بتوانند کاری برای مردم این منطقه محروم بکنند.
به گزارش مهر، نزدیک به دو سال پیش، چند شركت خصوصي با عنوان معدن كار اقدام به خريد غير قانوني و ميلياردي نقاط معدني موجود در محدوده ممنوعه منطقه حفاظت شده بحر آسمان در جیرفت کرمان کردند. در اواخر دولت دهم تحت تأثير فشارهاي عوامل صاحب نفوذ محلی در اقدامي غيركارشناسي وعجولانه بهره برداری از یک نقطه معدني در ارتفاع ۴ هزار متری در این منطقه حفاظت شده بلامانع اعلام شد. حال آنکه این منطقه مركز ثقل تمام آبهای منطقه، پناهگاه حيات وحش و زيستگاه صدها گونه جانوري از جمله خرس سياه سينه سفيد آسیایی و گياهان نادري که در دنيا بی نظیرند است و از طرفي سرچشمه اصلي تأمين آب تنها سد بتني پایه دار استان كرمان يعني سد جیرفت (هليل رود) است. این در حالیست که بر اساس مصوبه شماره ۳۲۹هيئت دولت وشوراي عالي محيط زيست مورخه ۹/۲/۸۸ و مورخه ۲۹/۲/۸۹ ممنوعیت بهره برداری از معادن در منطقه بحرآسمان وزرياب بعنوان پناهگاه حيات وحش تحت مديريت سازمان محيط زيست به ثبت رسيده که براساس كنوانسيون های بين المللي مسئولان متعهد به حفاظت وحراست ازاین منطقه هستند. بنابراین طي مصوبه اي در شهريورماه ۹۲ از سوي معاون اول رییس جمهور در دولت یازدهم مجوز این بهره برداری لغو شد. همچنین معاونت محیط طبیعی سازمان محیط زیست طی نامه ای در دی ماه به دلیل اثرات جبران ناپذیر زیست محیطی بهره بر داری از این معدن و شرکت آب منطقه ای استان کرمان نیز طی نامه ای در اوایل بهمن ماه سال جاری به علت اثرات منفی این بهره برداری بر کیفیت آب سد جیرفت و دیگر منابع آب منطقه مخالفت خود را با بهره برداری از این معدن اعلام کردند. اما با وجود مکاتبات سازمان محیط زیست و شرکت آب منطقه ای کرمان مبنی بر لغو این مجوز ومخالفت ساکنان این منطقه عوامل شرکت بهره برداری از معدن با عنوان شرکت معدن تراورتن آسیا موسوم به هفت چشمه دست از رایزنی و زد و بند با برخی مسئولان محلی جهت بهره برداری از این معادن بر نمی دارند و اصرار انها برای ورود به منطقه و البته حمایت و پشتیبانی برخی مسئولان منجر به درگيري وتنش های اجتماعي در این منطقه شده است. این در حالی است که شغل آبا واجدادي اهالی این منطقه كشاورزي ودامداري سنتي(عشایری) وباغداري است و بهره برداری از این معدن علاوه برناديده گرفتن قوانين ومصوبات دولت همراه با تخريب محيط زيست درمناطق ممنوعه بوده و منجر به خشكيده شدن سه رودخانه دائمی واصلی که سرچشمه تامین اب تنها سد بتنی پایه دار استان یعنی سد جیرفت( هليل رود) می شود. تخریب محیط زیست در چند سال گذشته، از جنگلزدایی و کمک به بیابانزایی و آلودهسازی محیط و شکار بیرویه گذشته، و به زیر و رو کردن بسیاری از منطقههای ارزشمند مانند زیستگاههای حفاظت شده و آبخیزهای زندگانیبخش، در طرحهای معدنی رسیده و استان کرمان، به علت در بر داشتن مواد معدنی گوناگون و به دلیل نزدیکی به بندرهای جنوبی که امتیازی در تسهیل صادرات این گونه مواد است، در رهگذر بیاعتنایی دولتهای گذشته به محیط زیست، آسیبها و چالشهای سختی را به خود دیده است حالا با توجه به اهمیت منطقه حفاظت شده بحر آسمان از دیدگاههای مختلف باید دید مسئولان دولت یازدهم تا چه زمانی در مقابل این بی اعتنایی معدن کاوان در این منطقه به قوانین محیط زیست و هشدارهای مسئولان سازمان محیط زیست بردباری می کنند و نسبت به درخواست مردم محروم این منطقه بی تفاوت خواهند بود.
۱۳۹۳/۲/۲۸ - ۱۰:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
نماينده اراک خواستار حل معضلات زيست محيطي شرکت املاح معدني ايران شد
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۵ ۲۵ب ظ نماينده اراک خواستار حل معضلات زيست محيطي شرکت املاح معدني ايران شد رئيس کميسيون کشاورزي ونماينده مردم اراک خنداب و کميجان در مجلس خواستار تعيين ضرب الاجل براي حل معضلات زيست محيطي شرکت املاح معدني ايران سولفات سديم در تالاب ميقان اراک و پيشگيري ازبيتوجهي به مسائل زيست محيطي بحران جدي در آينده براي يزد ايجاد مي كند
استانها شرق یزد سيد حسيني هشدار داد بيتوجهي به مسائل زيست محيطي بحران جدي در آينده براي يزد ايجاد مي كند يزد - خبرگزاري مهر معاون عمراني استاندار يزد گفت اگر بحث مدیریت محیط زیست در استان جدی گرفته نشود در آینده نه چندان دور یزد با بحران جدی و مسئله سازی روبرو خواهد شدعضو شورای اسلامی شهر اصفهان: اصفهان به شهر بحرانزده زیست محیطی تبدیل شده است
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان اصفهان به شهر بحرانزده زیست محیطی تبدیل شده استعضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت شهری که خدمات شهری فضای سبز و سایر موارد در آن مورد توجه قرار نگیرد به شهری بحرانزده تبدیل میشود و اصفهان در حال حاضر یک شهر بحرانزده زیست محیطی است به گزارش خبرگزارفعالیت شرکت املاح معدنی تنوع زیستی تالاب میقان را تغییر داده است
اراک فعالیت شرکت املاح معدنی تنوع زیستی تالاب میقان را تغییر داده است فعالیت شرکت املاح معدنی در کنار تالاب میقان سبب به هم خوردن تنوع زیستی تالاب وارد شدن پساب کارخانه و ریختن نخاله ها و باطله های کارخانه در تالاب شده است به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک نماینده مردم انماینده مجلس: فعالیت دولت یازدهم در حل مشکلات زیست محیطی قابل تقدیر است
نماینده مجلس فعالیت دولت یازدهم در حل مشکلات زیست محیطی قابل تقدیر است ساری-ایرنا- نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فعالیت و خیز بلند دولت یازدهم در حل مشکلات زیست محیطی قابل تقدیر است گفت همایش های دولت تدبیر و یازدهم تشریفاتی نیست عزت الله یوسفیان ملااصفهان شهر بحران زده زیست محیطی است
استانها جنوب اصفهان جان نثاری اصفهان شهر بحران زده زیست محیطی است اصفهان – خبرگزاری مهر رئیس کمیسیون شهرسازی معماری عمران و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت در حال حاضر شهر اصفهان با توجه به فضای سبز موجود و نحوه ساخت و سازها و کاهش آبهای سطحی به شهر بحران زدهیدادستان کرمان عنوان کرد افزایش فعالیتهای فرهنگی در انجمن حمایت از زندانیان کرمان
دادستان کرمان عنوان کردافزایش فعالیتهای فرهنگی در انجمن حمایت از زندانیان کرماندادستان عمومی و انقلاب کرمان گفت افزایش و تقویت فعالیتهای فرهنگی و هنری که از عوامل اصلی جامعهپذیر شدن زندانیان است از اقدامهای مهم انجمن حمایت از زندانیان کرمان است یدالله موحد امروز در گفتوگومسئول تنظیم بازار سازمان صنعت و معدن کرمان: فاز دوم هدفمندی یارانهها بر قیمت کالاها اثری نداشته است
مسئول تنظیم بازار سازمان صنعت و معدن کرمان فاز دوم هدفمندی یارانهها بر قیمت کالاها اثری نداشته استمسئول تنظیم بازار سازمان صنعت معدن و تجارت استان کرمان گفت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها بر قیمت کالاها اثری نداشته است به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان سینا خسروی ظهر امررئیس اداره حفاظت محیط زیست محلات خبر داد انجام پایشهای زیست محیطی هر 3 ماه یک بار در محلات
رئیس اداره حفاظت محیط زیست محلات خبر دادانجام پایشهای زیست محیطی هر 3 ماه یک بار در محلاترئیس اداره حفاظت محیط زیست محلات گفت پایشهای زیست محیطی هر سه ماه یک بار در این شهرستان انجام میشود سید علی شریفی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت پایشهای زیست محیطیرئیس سازمان صنعت و معدن کرمان خبر داد صدور کارت شناسایی الکترونیکی برای 60 هزار واحد صنفی کرمان
رئیس سازمان صنعت و معدن کرمان خبر دادصدور کارت شناسایی الکترونیکی برای 60 هزار واحد صنفی کرمانرئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان کرمان گفت کارت شناسایی الکترونیکی برای 60 هزار واحد صنفی از مجموع 70 هزار واحد صنفی فعال در استان کرمان صادر شده است محمود سلطانیزاده امروز در گفتفعالیت 44 دستگاه دیالیز در بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه/ نیاز مالی مشکل اصلی بیماران دیالیزی
استانها غرب کرمانشاه بیگلری عنوان کرد فعالیت 44 دستگاه دیالیز در بیمارستان امام رضا ع کرمانشاه نیاز مالی مشکل اصلی بیماران دیالیزی کرمانشاه ـ خبرگزاری مهر مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان کرمانشاه گفت هم اکنون در بیمارستان امام رضا ع کرمانشاه 44 دستگاه و در بدولت ژاپن اجرای دو پروژه زیست محیطی جزیره قشم و خلیج فارس را عهده دار شد
دولت ژاپن اجرای دو پروژه زیست محیطی جزیره قشم و خلیج فارس را عهده دار شد تهران -ایرنا -رییس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون های سازمان حفاظت محیط زیست گفت دولت ژاپن امروز آمادگی خود برای اجرای دو پروژه حفاظت از مدیریت اکولوژیک جزیره قشم و مقابله با آلودگی های زیست محیطی خیلج فارجلوگیری از آلودگی زیستمحیطی ترکیبات دارویی با «میکروجاذب» ابداعی محققان ایرانی
شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۹ محققان دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از روشی ساده و قابل بهرهبرداری در آزمایشگاه موفق به تولید میکروجاذبی جدید برای جداسازی داروی نپروکسن از محیط های آبی و بیولوژیکی شدند به گزارش سرویس علمی ایسنا مقاله دکتر حبیب باقری استاد دانشکده شیمی دانشگاهفارس از مشکلات زیست محیطی جنوب خوزستان گزارش میدهد از ورود پسابهای صنعتی به رودخانههای خوزستان تا افزایش آل
فارس از مشکلات زیست محیطی جنوب خوزستان گزارش میدهداز ورود پسابهای صنعتی به رودخانههای خوزستان تا افزایش آلایندههای پالایشگاهیاز ورود پسابهای صنعتی به رودخانههای اروند بهمنشیر و کارون گرفته تا بروز پدیده گرد و غبار و آلودگیهای ناشی از تکنولوژی قدیمی پالایشگاهی آلودگی محیفعالیت 30 واحد صنعتی و 17 واحد معدنی در ایوان
یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۸ رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان ایلام گفت شهرستان ایوان با دارا بودن 30 واحد صنعتی و 17 واحد معدنی فعال ظرفیت بالایی برای سرمایهگذاری دارد مهندس یارالله نصیری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه ایلام اظهار کردفعالیت 3 کارگاه در 38 معدن/ مردم محروم ریگان و معدنهایی که بدون استفاده مانده اند
استانها شرق کرمان گزارش مهر فعالیت 3 کارگاه در 38 معدن مردم محروم ریگان و معدنهایی که بدون استفاده مانده اند ریگان - خبرگزاری مهر ریگان در شرق استان کرمان بدون شک یکی از محرومترین مناطق کشور محسوب می شود که خشکسالی و بروز طوفانهای شن و بیکاری زندگی را بر ساکنانش سخت کرده اضرورت وجود نگاه زیستمحیطی و اجتماعی به حوزهی فضای سبز
چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۳ مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری زاهدان با تأکید بر ضرورت وجود نگاه زیستمحیطی و اجتماعی به حوزهی فضای سبز گفت توسعهی پایدار فضای سبز از اولویت نخست برنامههای شهرداری است حامد صفتگل در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها