واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > کرمان گزارش مهر/
فعالیت 3 کارگاه در 38 معدن/ مردم محروم ریگان و معدنهایی که بدون استفاده مانده اند
ریگان - خبرگزاری مهر: ریگان در شرق استان کرمان بدون شک یکی از محرومترین مناطق کشور محسوب می شود که خشکسالی و بروز طوفانهای شن و بیکاری زندگی را بر ساکنانش سخت کرده است در چنین شرایطی معادن این استان به عنوان یکی از مهمترین زمینه های توسعه بدون استفاده رها شده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، در شهرستان ریگان با دو اقلیم بیابان و مناطق کوهستانی، معادنی وجود دارد که بکر و دست نخورده باقی مانده اند و چشم انتظار سرمایه گذار هستند. این معادن در مناطق کوهستانی شهرستان قرار گرفته اند و عمدتا دسترسی به آنها آسان است، معادنی که تعدادی از آنها در گذشته فعال بوده اند و از آنها مرغوبترین مس استخراج می شد اما اکنون برای راه اندازی نیاز به سرمایه گذار دارند. در گذشته بهترین محصولات از مناطق کوهستانی به دست می آمد اما خشکسالی باعث شد که تعدادی از ساکنان این مناطق به روستاهای اطراف مهاجرت کنند اما با راه اندازی این معادن امید می رود که مردم بار دیگر به کوهستانهای ریگان باز گردند. استخراج این معادن می تواند در اقتصاد شهرستان و اشتغال جوانان کمک شایانی باشد و اهالی مناطق کوهستانی یک بار دیگر در مناطق خود اسکان داده شوند. مردم بیکار و معادن غیر فعال تاکنون بیش از 38معدن در شهرستان ریگان شناسایی شده است که از این تعداد فقط سه معدن در حال استخراج و بهره برداری هستند. که از جمله می توان به معدن سنگ و معدن مس اشاره کرد به طوریکه به دلیل مرغوبیت سنگهای این معادن به کشورهای خارجی از جمله چین صادر می شوند.
محمد دستیافته نظری یکی از شرهوندان ریگانی به خبرنگار مهر می گوید: با استخراج این معادن فرزندان ما به کار و اشتغال مشغول می شوند و منطقه ریگان دگرگون خواهد شد واین مناطق از محرومیت خارج می شوند. رضا جرجندی یکی دیگر از اهالی روستای ده رستم که معدن سنگ مر مر در روستایشان قرار دارد می گوید از زمانی که این معدن در این روستای ما راه اندازی و استخراج انجام می شود تاثیرات بسزایی در منطقه ما گذاشته است از جمله اینکه از راه مناسب برخور دار شده ایم وفرزندم در این معدن مشغول به کار می باشد. وی می گوید: یک معدن مس در روستای ظفتک وجود دارد که چند سال بهره برداری شد و مدتی است تعطیل شده است از سرمایه گذاران تقاضا می کنیم دوباره این معدن را راه اندازی کنند تا فرزندان ما مشغول به کار شوند. صاحبان معادن توان مالی برای فعال کردن معدنها را ندارند فرماندار ریگان در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر تنها دو معدن در شهرستان ریگان در مراحل اولیه اکتشاف قرار دارند. مجید اعتمادی بیان کرد: 38معدن در ریگان به نام افراد مختلف ثبت شده و هنوز هیچ اقدامی برای اکتشاف آنها انجام نشده است. وی تصریح کرد: از دیگر عوامل نبود اکتشاف در معادن ریگان، این است که پروانه اکتشاف به نام کسانی است که توانایی مالی برای سرمایهگذاری و استخراج مواد معدنی را ندارند. فرماندار ریگان گفت: مس، آهن پلاستری و سنگهای تزئینی از جمله کانیهای شناخته شده در معادن بخش کوهستانی ریگان به شمار میروند. اعتمادی اظهار داشت: باید هر چه سریعتر تدبیری برای مسئله راههای دستیابی به معادن شهرستان اندیشیده شود و زمینه برای سرمایه گذاری در این معادن برای سرمایه گذاران ایجاد شود.
معاون عمرانی وبرنامه ریزی فرماندار ریگان نیز به مهر گفت: با توجه به اقلیم آب و هوایی در ریگان کوهستانهای این شهرستان غنی از ذخایر معدنی هستند که با استخراج آنها میتوان در اشتغال و اقتصاد شهرستان فعالیتهای مؤثری انجام داد. معادن از امکانات زیربنایی محرومند محمد صادق دادالله پور افزود: با توجه به رویکرد استاندار کرمان مبنی بر تشکیل مثلث توسعه اقتصادی این معادن موقعیت مناسبی برای رونق اقتصادی در شهرستان ریگان و استان کرمان دارند. وی تصریح کرد: سنگ مرمر منطقه ریگان به دلیل مرغوب بودن بارگیری و به کشور چین ارسال میشود. معاون عمرانی و برنامهریزی فرماندار ریگان گفت: با راهاندازی این معادن میتوان در زمینه اشتغال و وضعیت اقتصادی شهرستان تلاش کرد. داداللهپور عنوان کرد: از جمله مشکلات پیش روی معادن شهرستان ریگان، برقرسانی و راه ارتباطی است که با فراهم کردن این امکانات، معادن نیز به بهرهبرداری میرسند. این معادن در تمامی مناطق کوهستانی شهرستان ریگان پراکنده هستند. ....................................... گزارش: موسی مولائیان
۱۳۹۳/۲/۲۷ - ۱۰:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]