تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854365917




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معیشت دامپروری محور در صف توجه مدیران/ دغدغه نبود کرسی های نقد و نظریه پردازی در علوم دامی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > مرکز > البرز مهر گزارش می دهد/
معیشت دامپروری محور در صف توجه مدیران/ دغدغه نبود کرسی های نقد و نظریه پردازی در علوم دامی
کرج – خبرگزاری مهر: معیشت دامپروری محور؛‌ موضوعی که در مجامع بین المللی حدود 10 سال است که با برگزاری کارگاه های آموزشی دنبال می شود و هر ساله برای چالش ها و تهدید های پیش روی آن به صورت تخصصی برنامه ریزی و ارائه راهکار می شود؛ ایران نیز به لحاظ داشتن جمعیت قابل توجه عشایر خود و نگهداری بخشی از دام های سبک کشور، سال هاست با موضوع معیشت دامپروری محور روبروست اما تا کنون اقدام جدی در این زمینه رخ نداده است.



به گزارش خبرنگار مهر، هیچ نقطه ای از کره خاکی از بلایای طبیعی غیر قابل پیش بینی مستثنی نیست، ایران نیز به لحاظ قرار گرفتن بر روی گسل ها زلزله بیشتر در معرض خطرات این بلایا قرار دارد به طوری که بر طبق گزارش سازمان مدیریت بحران کشور از 41 عنوان بلایای طبیعی در دنیا 31 عنوان آن در ایران رخ می دهد و از این حیث کشور ما یکی از مناطق بلاخیز جهان شناخته شده است. با وجود این آمارها باید هر آن خود را برای واکنش به هنگام در برابر بلایای طبیعی آماده کنیم، از سویی با توجه به اینکه بخشی از تغذیه میلیون ها انسان به محصولات دامپروری وابسته است (افزایش جمعیت، شهرنشینی، ترجیح بیشتر مصرف برای شیر و گوشت و ... گواه این مدعاست) باید به چالش های پیش روی "معیشت دامپروری محور" نیز از سوی دستگاه ها نگاه ویژه شود. اما چرایی وجود دغدغه تاثیر بلایای طبیعی بر دامپروری به خصوص معیشت وابسته به آن را در این گزارش بخوانید. هیچ یک از مردم دوست ندارند بحران زمینه لرزه، سیل و ... را در هیچ مقیاسی تجربه کنند اما چه می شود که بلایای طبیعی همیشه بی خبر رخ می دهند و چه خوب که در مباحث انسانی مدیریت بحران، جمعیت هلال احمر و ... تشکیل شده اند تا در بزنگاه ها بتوانند آموزه های خود را به بهترین نحو به اجرا درآورند و از طرفی باید تاسف خورد که در نگاهی تخصصی به این موضوع در بخش کشاورزی و به خصوص دامپروری به وضوح جای خالی این مباحث حس می شود.

در کشور ما جمعیت حدود سه میلیون نفری عشایر 40 درصد پروتئین حیوانی را تولید می کنند و به دلیل شرایط کوچ و استفاده از دام های سبک، این عده از جمعیت کشور نگهدار 30 میلیون راس بز و گوسفند از 75 میلیون راس دام سبک هستند و حساسیت موضوع از آنجایی آغاز می شود که با رخداد بلایای طبیعی چه بر سر این جمعیت بسیار موثر در تولیدات دامی خواهد آمد. از آنجایی که همیشه خسارات وارده ناشی از رخدادهای طبیعی در مناطق روستایی محسوس تر است به طور قطع جایگاه های دامپروری در روستاها نیز دچار ویرانی خواهند شد و به طبع آن مواد غذایی و خوراک مورد نیاز دام نیز از بین خواهد رفت، به گفته کارشناسان در چنین شرایطی به دلیل عدم کیفیت مطلوب در تغذیه دام ها بیماری های مسری شایع تر خواهد شد و می طلبد تا نهادهای متولی از جمله متخصصان در امر تغذیه دام، اتحادیه های تهیه خوراک دام، متولیان حمل و نقل و ... دست در دست هم به سرعت وضعیت را به حالت اول برگردانند، زیرا این گروه، معیشتی دامپرور محور دارند. برای اطلاع از اهمیت معیشت دامپرور محور به سراغ دکتر فرهاد میرزایی محقق ارشد موسسه تحقیقات علوم دامی کشور رفتم که از قضا وی چندی پیش برای شرکت در کارگاه آموزشی با این موضوع به ترکیه سفر کرده و تجارب خوب و ارزنده ای با خود به همراه آورده بود.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص موضوع این ورک شاپ گفت: استانداردها و رهنمون های نحوه مواجهه صاحبان معیشت دامپروری محور با مصیبت های بلایای طبیعی و غیر طبیعی موضوعی است که سازمان های بین المللی، فائو، منشور سازمان ملل، انجمن حمایت از حیوانات و دیگر سازمان های مرتبط در سال 80 شمسی بررسی آن را آغاز و تا کنون بیش از 10 دوره در این زمینه برگزار کرده اند. میرزایی ادامه داد: شواهد موجود در دنیا حکایت از یک تغییر سریع را دارد و در زمان کنونی صنعتی شدن دامپروری، خروج اجباری افراد تهی دست از این حرفه و .... مهمترین چالش های پیش روی معیشت دامپروری محور به شمار می رود. محقق موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با بیان اینکه در بحث معیشت دامپرور محور سلامت دام از نکات مهم و قابل توجه است، اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از بیماری ها از دامهایی به انسان منتقل می شود که در شرایط مناسب پرورش نیافته اند اما خوشبختانه به دلیل اینکه دام های عشایر در شرایط مساعد پرورش می یابند و دائم در حرکت هستند دام های سالمی به شمار می روند و از این رو جعیت دام در بین این قشر اهمیت دارد. وی تاکید کرد: توجه به معیشت دامپروری محور در مواجهه با بلایای طبیعی یعنی بازگرداندن سریع شرایط به حالت اولیه قبل از وقوع حادثه برای عشایر یک هماهنگی کامل بین ارگان های مرتبط را می طلبد که خود برای مواجهه و اقدام به موقع و موثر آماده کرده باشند زیرا در معیشت دامپروری محور گروه مورد نظر به غیر از دام های خود منبعی دیگر برای زندگی ندارند. میرزایی در ارائه راه حل برای توجه ویژه به معیشت دامپرور محور، گفت: باید نظیر سازمان های بین المللی در این زمینه سازمان های ملی نیز درکشور تشکیل شود، خوشبختانه در معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی از این راه حل استقبال شده است و بنده مکاتباتی با سازمانهایی که در مدیریت بحران نقش داشته اند مکاتبه کرده اما تا کنون به نتیجه ای نرسیده ام.

محقق ارشد موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با بیان اینکه رفاه دام تاثیر مستقیم بر سلامت انسان دارد، اظهار داشت: تولید سالم محصول در اولویت قرار دارد زیرا عدم توجه به این امر هزینه های درمانی قابل توجهی به بار می آورد از این رو در زنجیره غذایی پروتئین دام ها حیوانی، باید به سلامت آب، خاک، مواد خوراکی مورد استفاده و به خصوص مدیریت صحیح در فضای پرورش دام وجود داشته باشد. وی ادامه داد: شرایط مساعد در تولید دام به شرایط طبیعی پرورش اتلاق می شود و از این رو در هر دو نوع پرورش صنعتی و سنتی پرورش دام به دلیل مشکلاتی ممکن است شرایط پرورش و تولید سالم مد نظر قرار نگیرد. میزرایی گفت: تولید صنعتی بسیار ارزشمند است اما به دلیل هزینه های سنگین در سیستم صنعتی گاهی ممکن است برای دستیابی به تولید بالا شرایط سالم نادیده گرفته شود و این عدم توجه در تولید سنتی نیز به دلیل اینکه علم لازم در بهره برداری از خاک و آب وجود ندارد در شرایط تغذیه ناسالم بروز پیدا می کند. توجه ویژه به اتحادیه ها در حوزه علوم دامی، برقراری ارتباط موسسه تحقیقات علوم دامی به عنوان یک نهاد دولتی با انجمن های دامپروری، جای خالی کرسی های تقد و نظریه پردازی در کشور، تشکیل کنفرانس های چالشی و... از جمله دغدغه های دکتر میرزایی در حوزه علوم دامی بود که وی با بیان این دغدغه ها عنوان کرد: متاسفانه در سیستم دامپروری کشور صاحب نظریه نیستیم و فقر نظریه در تولید دام و دامپروری داریم. وی با گلایه از تشکیل رشته های علمی کاربردی در علوم دامی، گفت: فرق بین علوم دامی و دامپروری در کشور شناخته شده نیست و نمی دانم رشته های علمی چه مشکلی داشتند که رشته های علمی و کاربردی در کنار آنها رشد کردند، متاسفانه اینها نظریه های بریده بریده ای است و ریشه ندارد. محقق ارشد موسسه علوم دامی کشور در پایان بر برگزاری کرسی های نقد و نظریه پردازی در زمینه دامپروری تاکید و اعلام کرد: سایتی با آدرس www.iaapm.org راه اندازی شده است که در صورت حمایت نهادهای قانون گذار و مجری می توان سیستم های موجود دامپروری را از طریق ارائه نظریه های محقق، مرجع کالبد شکافی کرده و رویکردهای دورن گرای قوت ها و ضعف ها را با رویکردهای برون گرای فرصت ها و تهدیدها تجمیع نموده و به توصیه های سیاستی پایدار دست یافت.


۱۳۹۳/۲/۲۸ - ۱۰:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن