واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > کهگیلویه و بویراحمد مهر گزارش می دهد/
نبود امنیت شغلی دغدغه اصلی جامعه کارگری کهگیلویه و بویراحمد/ 80 درصد کارگران بیمه نیستند
یاسوج – خبرگزاری مهر: کارگران کهگیلویه و بویراحمد نگران امنیت شغلی و معیشتشان هستند و چیزی از قانون کار نمی دانند. اغلب آنها بیمه نیستند و قرارداد موقت دارند که در صورت بروز هر اتفاقی دستشان به هیچ جا نمی رسد.
به گزارش خبرنگار مهر، این روزها به مناسبت روز کارگر همه از کارگران تجلیل می کنند و در وصف آنها جملات نغز می سرایند اما دو روز دیگر تب و تاب این مناسبت که فروکش کرد، کارگران می مانند و کوهی از مشکلات. در کهگیلویه و بویراحمد که هنوز از توسعه نیافتگی رنج می برد و از فرصتهای شغلی کافی بی بهره است، دردهای کارگران بیشتر و ریشه دار تر است. بیکاری بر چهره زیبای این استان سایه انداخته و روزی نیست که جویندگان کار در میادین شهرها برای یافتن کاری در زیر تیغ آفتاب نایستند و به هر عابری بگویند: کارگر نمی خواهی؟ با این حال با یافتن کار مشکلات حل نمی شود و تازه پس از یافتن شغلی با مشکلات دیگری همچون نداشتن بیمه، دستمزد کم، تاخیر در پرداخت، حوادث کار و ... مواجه می شوند. کارفرمایان نیز با اطلاع از شرایط کارگران، از این وضعیت سوء استفاده می کنند و آنان را با چماق اخراج به پذیرفتن شرایط سخت کار وا می دارند. امنیت شغلی کارگران استان پایین است رئیس خانه کارگر کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه 80درصد کارگران در استان بیمه نیستند، گفت: کارگران این استان از امنیت شغلی بسیار پایینی برخوردار هستند.
علیرضا جنتی افزود: بسیاری از کارگران در این استان زیر حداقل دستمزد تعیین شده برای کارگران حقوق می گیرند. جنتی با بیان اینکه بسیاری از کارفرمایان کارگران را بیمه نمی کنند، گفت: در بسیاری از فروشگاههای بزرگ این شهر بیش از پنج نفر کار می کنند اما از این تعداد تنها یک نفر بیمه است. وضعیت معیشتی کارگران استان نگران کننده است مشاور کارگری استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: منشی های شرکت ها و مطبهای پزشکی و کارگران ساختمانی که هر روز بر روی یک ساختمان کار می کنند نیز بیمه نیستند. جنتی با بیان اینکه کارگران این استان بسیار بیشتر از ساعت کاری تعیین شده در هفته کار می کنند، اظهار داشت: کارگران مجبورند از صبح تا شب کار کنند و حقوق آنها نیز با تاخیر پرداخت می شود. رئیس خانه کارگر کهگیلویه و بویراحمد به کارگران شهرداری یاسوج اشاره کرد و گفت: برخی از این کارگران هشت ماه حقوق نگرفته اند.
وی وضعیت معیشتی کارگران استان را نگران کننده دانست و بیان کرد: حقوقی که این کارگران می گیرند، کفاف اجاره خانه نیز نمی شود. ظلم پذیری به دلیل ترس از اخراج این مسئول تاکید کرد: ظلم هایی از سوی برخی کارفرمایان به کارگران این استان می شود اما کارگران به دلیل ترس از اخراج به این ظلم ها تن می دهند. جنتی به یکی از ظلم های روا شده بر یکی از کارگران یک شرکت خدماتی دولتی در استان اشاره کرد و افزود: انگشت این کارگر در حین کار قطع شده و برای دریافت دیه از شرکت شکایت کرد اما هنوز به محل کارش بازنگشته بود که حکم اخراجش را به او دادند. وی بیان داشت: البته با تغییر مدیریت در این شرکت این کارگر به سر کار خود بازگشت. 70درصد کارگران استان قرارداد کار موقت دارند رئیس خانه کارگر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کارگران این استان 30 سال با استرس و اضطراب کار می کنند و فریاد آنها نیز شنیده نمی شود. جنتی اظهار داشت: 70درصد کارگران استان قرارداد کار موقت دارند که در صورت کوچکترین اعتراض اخراج می شوند.
وی مهمترین دغدغه جامعه کارگری استان را امنیت شغلی عنوان کرد و گفت: صنعت این استان بسیار ضعیف است و براین اساس فرصتهای شغلی بسیار کمی برای کارگران وجود دارد. جنتی افزود: در سال های اخیر بسیاری از واحدهای تولیدی در این استان تعطیل و کارگران آنها بیکار شدند. سرمایه گذارانی که وام می گیرند و در دیگر استانها هزینه می کنند مشاور استاندار استان در امور کارگری با انتقاد از سرمایه گذرانی که وام می گیرند و در دیگر استانها هزینه می کنند، گفت: برخی به این استان می آیند و به اسم سرمایه گذاری تسهیلات می گیرند اما این تسهیلات را در خارج از استان هزینه می کنند. وی نرخ بیکاری در این استان را بالاتر از آمار مسئولین دانست و گفت: بسیاری از بیکاران استان شناسایی نشده و در این آمار نیامده اند. به گزارش خبرنگار مهر، کارگران احتیاج به ترحم نداند بلکه آنها می خواهند مشکلاتشان درک شده و چاره ای برای رفع این مشکلات اندیشیده شود. به طور قطع آنها سربازان عرصه اقتصادی کشور هستند و توسعه اقتصادی و رفع مشکلات کنونی اقتصاد بدون توانمندسازی و توجه به آنان تحقق نمی یابد.
۱۳۹۳/۲/۱۱ - ۰۹:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]