واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جشنواره فيلم مقاومت حركتي جدي با رويكردي تهاجمي
طبق اعلام محمد خزاعي، دبير سيزدهمين جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت، قرار است از اين پس اين جشنواره كه تا پيش از اين به صورت دوسالانه برگزار ميشد، سالانه برگزار شود. اين خبر با آنكه از اهميت فراواني برخوردار بود اما به طور شايستهاي در فضاي رسانهها بازخورد نداشت. شايد يكي از دلايل آنكه بسياري از مطبوعات، خبرگزاريها و سايتهاي خبري از كنار آن با بيتوجهي عبور كردند، عدم تبيين جايگاه استراتژيك جشنواره فيلم مقاومت در سطح داخلي است. همانطور كه پيش از اين نيز خبر ناگوار تعطيلي جشنواره فيلمهاي ضدصهيونيستي «افق نو» تنها در چند رسانه مورد واكاوي قرار گرفت اما در بيرون از مرزهاي جغرافياي ما سر و صداي زيادي را به همراه داشت.
اصولاً تا به امروز جشنوارههاي متعدد فرهنگي و هنري كه در كشورمان برگزار ميشدند، ديدگاهي درونگرا داشته و بيشتر براي خوراك داخلي دست به توليد محتوا ميزدند. جشنواره فيلمهاي دفاع مقدس نيز چنين رويكردي داشت از زماني كه تصميم به تغيير نام و هويت جشنواره گرفته شد، ورق برگشت. جشنواره فيلم مقاومت امروز رويكردي برونگرا دارد و از نگاه ملي قدم را فراتر گذاشته و نفس بينالمللي بودن را به خوبي در خود نمايان كرده است. مقوله مقاومت در جهان امروز يك مسئله بينالمللي است كه در حد منطقهاي و جهاني تأثيرگذار است، هركجا دولت و حكومتي زورمدار حضور داشته باشد، مقاومت نيز وجود دارد.
برگزاري اين جشنواره را ميتوان نمونهاي از اجرايي شدن شعار انقلاب اسلامي دانست. در كل، اين جشنواره نگاهي ضد امپرياليستي را دنبال ميكند، هدفي كه چندان به مذاق رژيمهاي سلطهگر خوش نميآيد. همين ابراز ناراحتي آنها از روشن بودن چراغ مقاومت در كشورمان و تسري آن به ساير ملتهاي آزاده جهان، خود نشانهاي از موفقيت پيام انقلاب اسلامي است. جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت از همين رو نه ميتواند جشنوارهاي ملي باشد نه ميتوان از برگزاري آن چشمپوشي كرد.
شايد از ميان چندين و چند جشنواره بزرگ و كوچك فرهنگي و هنري كه در كشورمان اجرا ميشوند، جشنواره فيلم مقاومت را به عنوان يكي از استثناها دانست كه برنامهريزان آن توأمان با نگاه فرهنگي و هنري ديدگاه استراتژيكي را نيز دنبال ميكردند. نگاه استراتژيك جشنواره مقاومت حتي در جشنواره فيلم فجر نيز كه از آن به عنوان مهمترين رخداد سينمايي كشور نام برده ميشود، ديده نميشود.
فجر بيشتر ويتريني از عملكرد يك ساله سينماي ايران در حوزههاي مختلف است، چه فيلم اجتماعي، چه كودك و چه تجاري در اين ميان هم هرازچندگاهي فيلمهايي با نگاه استراتژيك توليد ميشوند كه متأسفانه در اقليت هستند. زماني كه خزاعي اعلام كرد كه جشنواره مقاومت از اين پس به صورت سالانه برگزار ميشود يعني آنكه پتانسيل و ظرفيت توليد فيلم در زمينه فرهنگ مقاومت آنقدر بالا است كه به جاي فرصتسوزي دوسالانه به صورت سال به سال و با برنامهاي روتين و منظم پيش برود.
سالانهشدن جشنواره فيلم مقاومت همچنين اين پيام را به فيلمسازان رساند كه ميتوانند نگاه خود را به سمت و سوي توليد آثاري در زمينه فرهنگ مقاومت متمركز كنند.
فيلمهايي كه قاعدتاً بايد نگاههايي فراتر از هنر براي هنر داشته باشند و قرار است بيننده بعد از ديدن آن به فكر فرو برود و اين فكر زمينهاي باشد براي حركتي به سمت تقويت جبهه مقاومت در برابر استكبار! برنامهريزي و سرمايهگذاري براي اجراي سالانه جشنواره فيلم مقاومت، اين پيام را نيز در سطح فرا ملي دارد كه جمهوري اسلامي ايران در عرصه تقابل فرهنگي با غرب از حالت تدافعي خارج شده و آرايشي تهاجمي به خود گرفته است.
اين نگاه سالهاي طولاني بود كه در بعد فرهنگي مغفول مانده بود. ما عمدتاً از جريان مسموم فرهنگي غرب ابراز نگراني ميكنيم و با برخوردي منفعلانه سعي در مقابله يا كاهش آثار سوء آن هستيم. اما جشنواره فيلم مقاومت يك حركت جدي و با رويكردي تهاجمي است كه اين بار غرب را وادار به انفعال كرده است. شادماني سايتهاي خبري صهيونيستي از تعطيلي جشنواره فيلم افقنو، نمونهاي از اقدامات منفعلانه در برابر تحركات فرهنگي كشورمان است.
حال جشنواره بينالمللي مقاومت از اين امتياز برخوردار است كه ديدگاههايي را كه جشنواره افق نو دنبال ميكرد در قالب فرهنگ مقاومت پيگيري كند و جريانسازي بينالمللي داشته باشد. هم اكنون چه در داخل و چه در خارج از كشور فيلمسازان مستقلي هستند كه فيلمهايي با مفاهيم ضد سلطه ميسازند؛ فيلمسازان ضدصهيونيستي كه به رغم توليد فيلم به دليل لابي صهيونيستها نميتوانند فيلمهاي خود را اكران گسترده كنند و حتي آينده فيلمسازيشان به خطر ميافتد. جشنواره مقاومت ميتواند همه اين فيلمسازان را زير چتر خود جمع كند و با حمايت مالي و معنوي خود سبب گسترش فعاليت آنها شده و هيمنه فرهنگي غرب را به چالش بكشد. برگزاري جشنواره فيلم مقاومت نمونهاي از مديريت جهادي است؛ جهادي فرهنگي كه ثمرات خود را در كوتاهمدت و بلندمدت بهنمايش خواهد گذاشت.
نویسنده : ايزد مهرآفرين
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 27 ارديبهشت 1393 - 22:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]