تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 19 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814650363




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

80درصد زمینهای کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد دیم زار است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

80درصد زمینهای کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد دیم زار است یاسوج - ایرنا- اگرچه کهگیلویه وبویراحمد یکی از استانهای پرآب زاگرس محسوب می شود، ولی 80درصد زمینهای کشاورزی این استان دیم زار است.


به گزارش خبرنگارایرنا،با وجود جاری بودن رودخانه های بزرگ،چشمه سارهای فراوان و وجود حجم مخزن بزرگ سدکوثر گچساران اما کشاورزان این استان با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می کنند.
سد کوثر گچساران ظرفیت آبیاری 17هزار هکتار زمینهای کشاورزی را دارد اما هنوز دشت شش هزار هکتاری لیشتر در سایه سار این سد عظیم لب تشنه باقی مانده است و طرح زهکشی و آبیاری از این سدلاک پشتی در حال اجراست.
فقر کشت آبی در کهگیلویه وبویراحمد در حالی است که شغل اکثر مردم این استان بویژه اهالی یک هزار و700 روستا کشاورزی و دامپروری است و مقرون به صرفه نبودن کشت دیم مردم این قطب آبی را از ادامه کشت دیم مایوس کرده است.
آنچه برنگرانی مردم این منطقه می افزاید قرار گرفتن حدود60هزار هکتار از دشت ها و زمین های بکر مستعدد کشت آبی این استان در حاشیه رودخانه های پرآب است و از این ظرفیت مطلوب برای تولید و رونق اشتغال به دلیل مهار نشدن آبها بهره وری نمی شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد دراین باره می گوید: برای تبدیل اراضی دیم این استان به آبی به دو میلیارد متر مکعب تخصیص آب نیاز است.
جعفر گوهرگانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تامین این میزان آب مورد نیاز از هشت و نیم میلیارد مترمکعب روان آب این استان حق مردم این منطقه است برلزوم همکاری وزارتخانه های نیرو و کشاورزی برای تامین آب توسعه کشاورزی استان تاکید کرد.
وی اظهارکرد: اراضی قابل کشت زراعی، باغی و قابل کشاورزی این استان 300 هزار هکتار است که تنها 60 هزار هکتار از این اراضی آبی شده اند.
گوهرگانی با اشاره به لزوم اختصاص اعتبار برای ساخت سدهای مصوب و در حال ساخت استان برای مهار روان آبها تصریح کرد: مردم در دولت تدبیر و امید به اختصاص اعتبار به طرح هایت مانی آب این استان و استفاده از رودخانه های پرآب منطقه بیشاز پیش امیدوار شده اند.
وی ابراز داشت: با وجود بیش از 8.5 میلیارد مترمکعب روان آب و آبهای سطحی از رودخانه های خروشان این استان از قبیل مارون، بشار، زهره و بختگان تنها کمتر از یک هشتم آن سهم اراضی کشاورزی شده است.
گوهرگانی تخصیص و تامین آب مورد نیاز اراضی کشاورزی از سدهای موجود در استان را نیز یکی از اولویت های اساسی سازمان جهاد کشاورزی این استان اعلام کرد.
وی گفت: اجرای سدهای خاکی،شتاب بخشی اجرای طرحهای زهکشی ، شبکه های انتقال آب و پمپاژهای در دست اجرا از اولویت های جهاد کشاورزی است.
کشاورزان کهگیلویه وبویراحمد خواستار توجه مسوولان وزارت نیرو جهاد کشاورزی به مهارروان آبها و شتاب بخشی اجرای طرح های تامین آب این استان هستند.
671
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




27/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن