واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مسوول:380میلیاردریال به طرح های بیابان زدایی اختصاص یافته است بندرعباس-ایرنا- رییس گروه حفاظت خاک دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت:مبلغ 380 میلیارد ریال برای اجرای طرح های بیابان زدایی و احیای اراضی بیابانی در سال جاری اختصاص یافته است.
قاسم حقانی چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این رقم در مقایسه با سال گذشته خورشیدی 200 میلیارد ریال افزایش یافته است.
رییس گروه حفاظت خاک دفتر امور بیابان سازمان جنگلها،مراتع و آّبخیزداری کشور پیش بینی کرد که بتوان با استفاده از این اعتبار نزدیک به 500 هزار هکتار از اراضی بیابانی را زیر پوشش طرح های بیابان زدایی قرار داد.
به گفته حقانی در بخش بیابان زدایی، این دفتر دو وظیفه احیای اراضی بیابانی و تثبیت شن های روان را برعهده دارد.
وی با بیان این مطلب که تثبیت شن های روان با استفاده از اعتبارات استانی اجرا می شود ابراز داشت: دراین خصوص احداث بادشکن زنده( کاشت درختان و درختچه های مخصوص جلوگیری از جابجایی شن های روان) و غیر زنده(مالچ پاشی و نصب دیواره های ساخته شده از شاخه نخل و گیاهان تالابی) در دستور کار ادارات کل منابع طبیعی استانها قرار گرفته است.
این مقام مسوول در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری یادآوشد: بارندگی های شش ماهه گذشته موجب شده تا وضع بیابانی استان های نیمه جنوبی و شرقی کشور بهتر از نقاط شمالی و مرکزی باشد.
حقانی با تاکید بر مشارکت مردم خاطرنشان ساخت: احیای منابع طبیعی در محدوده های بحرانی و کانون های فرسایش بادی با استفاده از همکاری مردم ساکن منطقه از سیاست ها و اولویت های این سازمان است.
در اطلاعات منتشره سازمان جنگل ها آمده است هفت میلیون و 600 هزار هکتار از مناطق مختلف کشور در شرایط بحرانی قرار دارد.
از این رقم دو میلیون و 100 هزار هکتار در شرایط شدید، سه میلیون و800 هزار هکتار در وضع متوسط و یک میلیون و 700 هزارهکتار دیگر نیز در شرایط با شدت کم است.
دراین اطلاعات اضافه شده که طی مدت 45 سال فعالیت در عرصه های بیابانی، دو میلیون و 200 هزار هکتار جنگل کاری دست کاشت، چهار میلیون و 700 هزار هکتار بذرپاشی و بذرکاری، 245 هزار هکتار مالچ پاشی، 620هزار هکتار مدیریت هرزآبها و 18 هزار کیلومتر نیز بادشکن با هدف بیابان زدایی در کشور اجرا شده است.
32 میلیون هکتار از وسعت ایران را اراضی بیابانی تشکیل می دهد که از این رقم 11 میلیون هکتار آن کارهای مطالعاتی انجام و برای شش میلیون و 400 هزارهکتاردیگر نیز نقشه کانون های بحرانی تهیه شده است.
شهرستانهای جاسک، بشاگرد، میناب، رودان، بندرلنگه و پارسیان از توابع هرمزگان از جمله مناطقی محسوب می شوند که هر ساله حرکت شنهای روان خسارت های زیادی به جاده ها، مزارع کشاورزی و حتی واحدهای مسکونی ( با محوریت جاسک و سیریک)وارد می کند.
هر چند طی سه دهه اخیر در سطح وسیعی از اراضی بیابانی شرق هرمزگان برای جلوگیری از حرکت شنهای روان طرح های مختلفی به خصوص مالچ پاشی صورت گرفته اما با توجه به تصویب منطقه ویژه اقتصادی انرژی در جاسک ( از سوی دولت تدبیر و امید) جلوگیری از حرکت شنهای روان نیازبه عزم ملی به خصوص بودجه های زیادتری دارد.ک/3
512/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]