تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه خداوند خير بنده اى را بخواهد، واعظى از درون او برايش قرار مى دهد كه او را به ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828055088




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نراق، نگین گردشگری تاریخی استان مرکزی، همچنان چشم انتظاراعتبار


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

نراق، نگین گردشگری تاریخی استان مرکزی، همچنان چشم انتظاراعتبار خمین – ایرنا – شهر نراق با وسعت 70کیلومتر در مسیر دلیجان به مشهد اردهال و کاشان واقع شده به علت قرارگیری (از سه طرف) بین کوه، دارای آب و هوای کوهستانی و دلپذیر است.


به گزارش ایرنا، شهرنراق با قدمتی دو هزارساله قابلیت جذب گردشگران مختلف و با سلیقه های متفاوت را دارد، به طوری که نراق با داشتن آثار و بناهای تاریخی، خانه های قدیمی و همچنین چندین امامزاده و در کنار این ها آب و هوا و مناظر طبیعی کوهستانی، می تواند به منطقه ای گردشگری تبدیل شود.
بیست و یکم بهمن ماه پارسال در یازدهمین نشست شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، شهر نراق پس از شهر ماسوله به عنوان دومین شهر ویژه کشور معرفی شده است.
تصویب شهرهای ویژه کشور در سال 87 مطرح شد که پس از کارشناسی های انجام شده، تصویب پنج شهر کشور در استانهای مختلف در دستور کار شورای عالی شهرسازی قرار گرفت.
شهرهای نراق ، شوشتر ، نوش آباد ، بشارویه و بیستون ازجمله شهرهای تعیین شده برای تصویب در طرح جامع شهری ویژه کشور بودند که تنها نراق از استان مرکزی موفق به کسب تاییدیه از شورای عالی شهرسازی شد.
شهرنراق به سبب حفظ و برجسته شدن ویژگیهای تاریخی و مدیریت تبدیل شهرسازی از حالت سنتی به مدرنیته، این عنوان شهر ویژه را در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور کسب کرد.
با اجرای این طرح، شهر نراق در افقی پنج ساله به الگویی موفق از نظر برنامه ریزی شهری که توانسته با حفظ ساختار طبیعی، تاریخی و فرهنگی خودش به سمت توسعه و عمران پیش رفته مورد توجه واقع شود.
پس از ابلاغ طرح جامع ویژه نراق توسط وزارت راه وشهرسازی، کلیه وزارتخانه ها اعم از وزارت کشور، راه و شهرسازی، نیرو، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر وزارتخانه های مرتبط و همچنین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید برای حفظ ویژگیهایی که نراق را واجد چنین شرایطی کرده است، اعتبارات مناسب بگذارند تا آن ویژگیها حفظ و برجسته شود.
اما با گذشت چند ماه از تصویب طرح جامع ویژه نراق با وجودی که باید یک نگاه ملی به این طرح شود یک نگاه استانی هم نشده و این پروژه همچنان چشم به راه اعتبارات است.
شهردار نراق در این ارتباط در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: برای مرمت، بازسازی و احیای این بنای تاریخی نیاز به یک عزم و نگاه ملی است تا این میراث کهن حفظ شود.
ˈمحمود مرادی ˈادامه داد: دو سال گذشته 700 میلیون ریال اعتبار از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان برای تملک برخی خانه های تاریخی، کف سازی، بدنه سازی و تهیه طرح مرمت حسینیه حاج مهدی هزینه شد.
وی با بیان این که هر چقدر اعتبار از میراث فرهنگی جذب شود به همان میزان نیز شهرداری هزینه می کند، بیان کرد: بافت تاریخی شهر نراق به وسعت 30هکتار مربوط به دوره قاجاریه است که از ارزشهای متعدد معماری و فرهنگی برخوردار است.
مرادی افزود: بافت تاریخی نراق در دهه گذشته به خطر فرسودگی به معضلی برای شهرداری تبدیل شده بود که در سال 84 طرح راهبردی بافت تاریخی تهیه شد.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی مرمت بافت تاریخی نراق از سال 85 آغاز شده و اکنون مرحله اول آن شامل مرمت بناهایی که دچار آسیب جدی هستند حدود 50درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی ادامه داد: جلوگیری از تخریب سه آب انبار ، دو کاروانسرا و بازار شمس السلطنه از جمله اقدامات انجام شده در مرحله اول عملیات اجرایی مرمت بافت تاریخی نراق است و اقدامات لازم برای حفظ یک کاروانسرای دیگر در دست انجام است .
وی با بیان اینکه این طرح در یک برنامه 10ساله به اتمام خواهد رسید، خاطر نشان کرد: این طرح در سه فاز شامل عملیات اضطراری و نجات بخشی، ساماندهی و تعیین کاربری انجام می شود که برای تکمیل این پروژه نیاز به 100میلیارد ریال اعتبار است .
مرادی، با بیان اینکه در مرمت این بافت تاریخی از مصالح طبیعی موجود در بافت استفاده می شود بیان کرد: مرمت بدنه خانه ها نیز به صورت قاب بندی گچی منطبق با معماری بومی منطقه انجام می شود.
مرادی گفت: در مرحله دوم کاروانسراها ،آب انبار و بازار شمس السلطنه ساماندهی می شود و در مرحله سوم نیز هتل سرای سنتی ،سوئیت ،بازارچه صنایع دستی واقامت سرا توسط بخش خصوصی احداث خواهد شد.
وی، وسعت بافت تاریخی نراق را 20 هکتار ذکر کرد و گفت: در این بافت 100 خانه تاریخی وجود دارد.
شهردار نراق ادامه داد: قنات تاریخی شهر نراق نیز که به طول سه کیلومتر در زیر تمامی منازل مسکونی این بافت جریان دارد به عنوان یک ویژگی منحصر به فرد لایروبی و مرمت شده است.
مرادی اظهارداشت: شهرداری نراق در 9 سال گذشته نه تنها ویژگیهای تاریخی و بافت خشت و گلی و فرسوده را حفظ کرد و آنها را به عنوان عناصر مزاحم ندید ، بلکه با تغییر شکل شهرسازی مدرن، از هویت تاریخی، فرهنگی و مذهبی این شهر محافظت نمود.
شهردار نراق گفت: برای حفظ تاریخ و تمدن شهر نراق چاره ای جز حفظ ، نگهداری و معرفی آنها نداشتیم و در همین راستا علاوه بر توجه ویژه ، بودجه هنگفتی نیز برای محافظت و نگهداری این آثار هزینه شد.
مرادی افزود: نراق تنها شهر تاریخی در کشور است که ظرف مدت هشت سال اخیر توانست یکی از تهدیدهای اصلی شهرها (بافت فرسوده) را به فرصتی ارزشمند تبدیل کند.
وی ادامه داد: با توجه به تصویب شهر نراق در مهمترین مرکز تصمیم گیری توسعه و عمران شهری به عنوان شهر ویژه ، می بایست براساس طرح جامع ویژه توجه به شکل و فرم ظاهری و نیز هویت و ساختار اجتماعی شهر بصورت خاص از سوی دولت حمایت شود تا بتواند نمونه ای از یک شهر ایرانی اسلامی باشد.
شهردار نراق افزود: بافت تاریخی منحصر به فرد، ویژگی های خاص اقلیمی و اجتماعی، بهره گیری از آداب و رسوم خاص مردمان و کالبد بکر معماری سنتی از جمله شاخص های مهم نراق به عنوان تنها شهر ویژه کشور است.
وی گفت: موقعیت جغرافیایی نراق و استقرار آن در مجاورت جاذبه های گردشگری محلات و دلیجان ظرفیت مناسبی را برای توسعه و احیای صنعت گردشگری در استان مرکزی فراهم خواهد آورد.
شایان ذکر است روابط عمومی میراث فرهنگی ،گردشگری وصنایع دستی استان مرکزی از دادن جواب قانع کننده در این رابطه به خبرنگار ایرنا خودداری کرد.ک/4
7276/555
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




24/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن