واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش می دهد
صدایی که از دل زمین به گوش می رسد/ معدنکاران سلامتی خود را با چه معامله می کنند؟
آنچه که شگفتی را در معدن چند برابر می کند میزان حقوق و دستمزد کارگران این حوزه است، مسئله ای که به اذعان رییس هیئت عامل ایمیدرو نیز به هیچ وجه متناسب با سختی و نوع کار این قشر نیست.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، هنوز هم زمانی که سخن از "سخت ترین کار دنیا" به میان می آید "معدن" آنهم با وجود مکانیزه شدن خودنمایی میکند.
احتمال انفجار و ریزش از یک طرف و نفوذ ذرات به ریه کارگران که حتی عمر معدنکاران را به زیر 50 سال رسانده است از طرف دیگر، این شغل را به نوبه خود منحصر به فرد کرده است.
صدای گوش خراش، روشنایی نامطلوب و نبود هیچ گونه نوری، درجه حرارت نامطلوب، کشیدن دستی باری های سنگین و کمبود تهویه قوی از دیگر ویژگی های معدن است که به قول معدنکاران آنان را "مرد" می کند!
بر اساس این گزارش؛ زمانی که تمام این مشکلات گفته و ناگفته را کنار هم قرار می دهیم و بعد می شنویم کارفرمایان اکثر معادن کشور حتی از دادن یک لیوان شیر (که به گفته کارشناسان می تواند ریه را کمی تلطیف کند) به کارگران خودداری میکنند، و در این میان احتمال اینکه کارگری سیگاری باشد به ذهن خطور می کند دیگر نمی توان سخن از سلامت جسم و افزایش طول عمر معدنکاران به میان آورد.
اما آنچه که شگفتی را در این حوزه چند برابر می کند میزان حقوق و دستمزد کارگران معدن است به طوری که بعنوان مثال طبق مشاهدات خبرنگار ما از معدن ذغال سنگ طبس، حقوق کارگران این معدن 799 هزار تومان بوده مسئله ای که به اذعان رییس هیئت عامل ایمیدرو نیز به هیچ وجه متناسب با سختی و نوع کار این قشر نیست.
در این راستا جعفر سرقینی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه کارگران معادن مشمول قانون کار هستند و برای حقوق آنها، آیین نامه خاصی وجود ندارد، گفت: هیچگونه حقوق مازادی به دلیل سختی کار به این افراد تعلق نمیگیرد اما به طور کلی میزان حقوقی که معادن متعلق به نهادهای عمومی برای کارگران خود در نظر میگیرند بیشتر از معادن متعلق به نهادهای خصوصی است.
اما با توجه به گزارشات رسیده از اغلب معادن خصوصی کشور مشکل این معادن تنها به حقوق پایین ختم نمی شود بلکه عدم وجود زمان مشخص برای واریز حقوق، کمبود تجهیزات، عدم پرداخت کامل بیمه کارگران، ندادن هیچ گونه مزایایی به این قشر و بسیاری از مشکلات دیگر از جمله مواردی است که معادن بخش دولتی و خصوصی را از هم متمایز می کند.
مسئله ای که اقدام جدی مسئولان مربوطه را در این راستا می طلبد تا شاید از این طریق کمی از مشکلات این قشر کاسته و کارگران حداقل دیگر از ماسک معمولی کاغذی بجای ماسک مدرن و فیلتراسیون استفاده نکنند!
به گزارش باشگاه خبرنگاران، نوشتن برای کارگران معدن و گوش سپردن به مشکلات آنان هرگز نمی تواند از سختی کار این قشر بکاهد اما شاید بتوان از این طریق روزنه ای برای بهبود شرایط کارشان فراهم آورد، البته شاید...
گزارش از سمیه رسولی
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]