تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850957320




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجمع جهانی اقتصاد، کم آبی را یکی از سه خطر بزرگ سیستماتیک جهان اعلام کرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مجمع جهانی اقتصاد، کم آبی را یکی از سه خطر بزرگ سیستماتیک جهان اعلام کرد تهران - ایرنا - از آنجا که بقای انسان و اکوسیستم ها وابسته به آب است، تامین امنیت آب از چالشهای اساسی و دلهره آور زمان حاضر اعلام شده به طوری که مجمع جهانی اقتصاد اخیرا بر اساس یک تحقیق جامع جهانی، کم آبی را یکی از سه خطر بزرگ سیستماتیک جهان اعلام کرده است.


به گزارش گروه اقتصادی ایرنا، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی یا به اختصار (OECD)در گزارش خود با عنوان ˈامنیت آب برای زندگی بهترˈ، پیش بینی کرد تا سال 2050 بیش از 40 درصد جمعیت جهان یعنی نزدیک به چهار میلیارد نفر، در حوزه رودخانه هایی که دچار کمبود شدید آب شده اند زندگی خواهند کرد، رودخانه هایی که برداشت آب از آنها بیش از سطح مجاز بوده است.
این سازمان همچنین پیش بینی کرد تا سال 2050 احتمال وقوع سیلاب به طور چشمگیری از میزان فعلی آن بیشتر خواهد شد و بیش از 1.6 میلیارد نفر جمعیت و دارایی به ارزش 45 تریلیارد دلار را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
بنابه اعلام سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، چشم انداز کیفیت آب نیز در معرض آسیب خواهد بود به طوری که تا سال 2050، نیتروژن ناشی از فاضلاب ها 180 درصد در سطح جهان افزایش خواهد یافت و همزمان تغییرات آب و هوا، آینده آب تازه را تغییر خواهد داد، عاملی که خطر کم آبی را افزایش می دهد و عدم اطمینان بیشتری در مورد شرایط آینده به همراه می آورد.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در چشم انداز سال 2030 خود نیز آورده است: به دلیل استفاده ناپایدار از آب و مدیریت منابع آبی و نیز تغییرات آب و هوا، تا سال 2030 کم آبی بدتر خواهد شد.
این سازمان همچنین اضافه کرد: تا سال 2030 تعداد کسانی که در مناطق با کم آبی شدید زندگی می کنند با یک میلیارد نفر افزایش به بیش از سه میلیارد و 900 هزار نفر خواهد رسید.
کمبود آب ممکن است ناشی از تغییر آب و هوا، افزایش جمعیت و تقاضای آب و نیز استفاده بیش از حد از آب باشد.
مجله آمریکایی یو.اس.نیوز در 16 دسامبر 2013 با اعلام نتایج مطالعه جدید موسسه پتسدام در زمینه تاثیر آب و هوا، نوشت: اگرچه کمبود آب مساله ای است که بسیاری از کشورها امروزه به دلیل عواملی مانند رشد جمعیت با آن مواجه هستند اما تاثیر گرم شدن زمین می تواند میلیون ها نفر دیگر را در خطر کم آبی کامل قرار دهد.
براساس این مطالعه، منابع آب تحت تاثیر تغییرات بارش و تبخیر آب ناشی از تغییر آب و هوا قرار گرفته که 40 درصد دیگر جمعیت جهان را در خطر کم آبی مطلق قرار خواهد داد.
یافته های این مطالعه نشان می دهد، ترکیب عوامل تغییر آب و هوا و رشد جمعیت، نسبت چشمگیری از جمعیت جهان را در معرض کم آبی مزمن یا مطلق قرار خواهد داد.
بنابه یافته های موسسه پتسدام، هم اکنون از هر 100 نفر یک تا دو نفر در کشورهای مواجه با خطر کمبود مطلق آب زندگی می کنند لیکن این نسبت تا سال 2030 به 10 در هزار افزایش پیدا خواهد کرد.
کمبود مطلق آب به معنی این است که کمتر از 500 مترمکعب آب برای هر نفر در سال وجود داشته باشد.
براساس این مطالعه هر فرد به طور متوسط در حدود یک هزار و 200 متر مکعب آب در سال مصرف می کند.
سازمان ملل نیز در تاریخ 12 فروردین 93 هشدار داد، با توجه به اینکه مردم در بسیاری از نقاط جهان برای مقابله با تغییرات آب و هوایی آمادگی ندارند، گرمایش یکباره می تواند ضررهای بسیاری به همراه داشته باشد.
براساس گزارش سازمان ملل در صورتی که دمای هوا در کره زمین تنها دو درجه گرم شود، بازده اقتصادی در جهان دو درصد کاهش خواهد یافت.
این سازمان اعلام کرد: گرمای هوا، سلامتی و منابع آب و غذای میلیاردها نفر را درجهان درمعرض تهدیدات جدی قرار خواهد داد.

** مناطق پرخطر
خاورمیانه و شمال آفریقا کم آب ترین مناطق جهان هستند.
به نوشته پایگاه خبری اکومنا متعلق به قطر در تاریخ سوم مه(13 اردیبهشت)، 6.3 درصد جمعیت جهان در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا زندگی می کنند لیکن تنها به 1.4 درصد منابع آب تازه تجدید پذیر جهان دسترسی دارند.
متوسط آب در دسترس برای هر فرد در سایر مناطق جغرافیایی زمین در حدود هفت هزار مترمکعب است، در صورتی که این میانگین برای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (یا به اختصار MENA) فقط یکهزار و 200 مترمکعب برای هر نفر است.
این منطقه بالاترین نرخ سرانه استخراج آب در جهان یعنی 804 متر مکعب در سال را دارد.

** جنگ آب
اگرچه نمودهای مستقیم کمبود منابع آب به شکل کاهش سفره های آب زمینی، کاهش آب رودخانه ها، کوچک شدن دریاها و تشدید آلودگی آب ها است، لیکن از نمودهای غیرمستقیم آن می توان به افزایش هزینه تولید، درمان و به ویژه نزاع بر سر آب اشاره کرد.
بهره برداری از رودخانه های مرزی، به عنوان منابع آب شیرین و تازه، همواره محل اختلاف کشورها بوده و این اختلافات با تشدید بحران کم آبی بدتر می شود.
این اختلافات در منطقه خاورمیانه که در کمربند خشک زمین قرار دارد، سالهاست رخ نمایی می کند.
افغانستان، سالها است با بستن سد بر رود هیرمند مانع از ورود آب این رود به دریاچه هامون شده و این اکوسیستم پنج هزار و 660 کیلومتری واقع در جنوب شرقی ایران را به نابودی کشانده است. مذاکرات ایران با این کشور هیچگاه به نتیجه نرسیده است.
روزنامه انگلیسی زبان دیلی تایمز پاکستان در تاریخ 10 مه (20 اردیبهشت) نوشت: بحران آب به سرعت در حال تبدیل شدن به تهدیدی برای بقا است.
این روزنامه نوشت، کارشناسان پاکستانی خواستار توافق با افغانستان برای جلوگیری از نزاع آینده دو کشور بر سر رود کابل شدند. رود کابل پس از پیوستن به رودخانه سند پاکستان به اقیانوس هند می ریزد.

** چالش های کم آبی در ایران
ایران در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد. در 10 سال گذشته میانگین بارش در سطح کشور از 250 میلیمتر به 242 میلیمتر کاهش یافته به طوری که کشور با مسایل بسیار جدی در منابع آب روبرو است.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در تاریخ اول فوریه سال جاری میلادی (12 بهمن 92) با انتشار گزارشی تحت عنوان بزرگ ترین دریاچه نمک جهان خشک شد، خشک شدن دریاچه ارومیه را مورد توجه قرار داد و نوشت: مشکل آب ایران از دریاچه ارومیه، دریاچه نمکی که هرگز برای نوشیدن یا کشاورزی مناسب نبوده، فراتر است. دیگر دریاچه ها و رودخانه های اصلی ایران نیز در حال خشک شدن هستند، مساله ای که می تواند به بحث و جدل ها میان مردم و دولت در مورد حق و سهمیه بندی آب منجر شود.
به نوشته نیویورک تایمز، رودهای اصلی نزدیک اصفهان واقع در مرکز ایران و اهواز در نزدیکی خلیج فارس نیز روبه خشک شدن هستند، همانگونه که دریاچه هامون در مرز ایران و افغانستان خشک شد.
نیویورک تایمز اشاره کرد: گرد و غباری که از بستر رودهای خشک برمی خیزد به مشکل آلودگی هوا در سطح ایران که بنابه اعلام سازمان ملل، چهار شهر آن در فهرست 10 شهر آلوده جهان قرار دارند، می افزاید.
حمید چیت چیان وزیر نیرو، یکشنبه 14 اردیبهشت در صحن مجلس شورای اسلامی، وضعیت آب را در کشور بحرانی اعلام کرد و گفت: ما در حال سپری کردن 11 سال خشکسالی در کشورهستیم و این عامل خود یکی از دلایل کم آبی در کشور است.
سیدمحمد مجابی معاون پارلمانی رییس سازمان محیط زیست نیز در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا، مدیریت ضعیف بر منابع آبی و استفاده از روش های سنتی آبیاری در کشور را از دلایل مهم شکل گیری بحران آب عنوان کرد و افزود: حدود 92 درصد آب مصرفی کشور در بخش کشاورزی استفاده می شود و روش آبیاری نیز در بسیاری از مناطق همان شیوه سنتی است.
وی اضافه کرد: در کنار این مساله نمی توان از سیاست های نامناسب دولت ها در ذخیره یا آزادسازی آب های روان چشم پوشی کرد.

** راهکارها
مجابی به ایرنا گفت: سد همواره به عنوان منبعی برای تامین و نگهداری آب مطرح است، لیکن در کنار سدسازی باید آبخوان ها را نیز تقویت کرد؛ زیرا این آبخوان ها در کنار ذخیره آب، خاک و شن ریزه ها را نگه می دارند و این خود باعث ذخیره ی آب و ایجاد خاک حاصلخیز در آبرفت است.
معاون پارلمانی رییس سازمان محیط زیست اضافه کرد: با بکارگیری روش های نوین آبیاری و کشت نکردن محصولاتی که نیاز به آب فراوان دارند، می توان به یک بهینه سازی در مصرف آب رسید.
وی افزود: هنوز در بسیاری از صنایع ما از دستگاه هایی استفاده می کنند که برای خنک کردن آن نیاز به آب فراوان است، هرچند تنها دو درصد منابع آب در بخش صنعت استفاده می شود اما می توان راه های کاهش مصرف آب در صنعت را نیز مورد بررسی قرار داد.
مجابی با اشاره به نظام تصفیه ی فاضلاب های شهری گفت: این طرح می تواند آب های فاضلاب شهری را برای آبیاری فضای سبز و دیگر کارهای به غیر از شرب تامین کند.
آموزش صحیح استفاده از آب در زمینه های مختلف یکی از راهکارهایی است که مهدی میرزایی کارشناس آب، از آن به عنوان طرحی برای صرفه جویی یاد و تصریح کرد: این آموزش نباید تنها مختص مردم عادی باشد بلکه در کنار عامه مردم، مدیران نیز باید از این آموزش بهره مند شوند.
میرزایی بر این باور است که رسانه ملی ما در بحث بحران آب آنچنان که باید تلاش نمی کند.
وی گفت: روزانه ده ها بار از تلویزیون برای مواظبت از کارت سوخت آگهی پخش می شود ولی موارد کمی پیش می آید که تلویزیون از بحران آب سخن بگوید.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تهران مرکز با اشاره به قوانین مصوب درباره آب، گفت: عوض کردن این قوانین یکی از نیاز های جامعه است؛ زیرا این قوانین 30 سال گذشته تدوین شده است و امروز کارکرد فراوانی ندارد.
از: رفعت کرمی
اقتصام(5)1063**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




22/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن