واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
متضرر شدن کشاورزان طارمی از پایین بودن قیمت محصول سیر - حدیث ابوالحسنی زنجان- ایرنا- طارم یکی از شهرستانهای مستعد کشاورزی استان زنجان است اما این نقطه قوت برای کشاورزان سیرکار بعلت پایین بودن قیمت این محصول و متضرر شدن به یک نقطه ضعف تبدیل شده به گونه ای که دیگر رغبتی به کشت این محصول در سالهای آینده ندارند.
شهرستان طارم یکی از مناطق معتدل و چهارفصل کشور است که انواع آب و هوا را در نقاط مختلف خود جای داده شهرستانی که قابلیت کشت انواع گیاهان را در شرایط مختلف آب و هوایی از سرد و مرطوب گرفته تا گرم و خشک دارد.
قابلیت و ظرفیت کشاورزی و کشت محصولات مختلف برای هر منطقه ای یک نقطه مثبت و مسیر رو به رشد بوده و به نوعی شهرستان طارم به عنوان قطب کشاورزی در سطح کشور و استان زنجان زبانزد عام و خاص است.
به گفته کشاورزان منطقه صادر نشدن و عدم جوابگویی تقاضای این محصول در بازار داخلی باعث شده که قیمت آن به شدت کاهش و جوابگوی هزینه های کشاورز نباشد.
برخی کشاورزان طارمی با تاکید براینکه هزینه کشت بالاتر از درآمد است، برداشت نکردن و معدوم کردن محصول سیر در زمین کشاورزی ˈزیر و روکردن زمین همراه با محصول با تراکتورˈ را به فروش آن ترجیح دهند.
یکی از سیرکاران طارمی گفت: رنج کاشت و برداشت این محصول به صورت سنتی از سویی و رنج از دست دادن سرمایه با فروش نرفتن محصول از سوی دیگر سیرکاران طارمی را دچار آشفتگی کرده است.
عبدالحسین جعفری ، به دستمز بالای کارگر ، هزینه بالای کود و سم و ... اشاره و خواستار توجه مسوولین به این مسئله شد.
وفا حیدری دیگر کشاورز سیرکار طارمی گفت: با دستمزد روزانه 60 هزار تومان کارگر، برای یک کشاورز خیلی سخت است که یکسال زحمت و رنج بکشد تا محصولش را برداشت کند و به فروش نرسد.
معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان طارم گفت: تنها راه افزایش قیمت و سود آور بودن محصول سیر برای کشاورزان فراهم بودن زمینه صادرات است.
بلال شمس با تایید خبر فروش نرفتن محصول سیر و متضرر شدن کشاورزان منطقه افزود: هم اکنون این محصول به صورت تازه خوری استفاده می شود و فرآوری و ارسال آن به دیگر استان ها زود هنگام بوده و بهره برداران سیر را با عدم تقاضای بازار مواجه کرده است.
وی یادآورشد: محصول سیر فرآوری شده سال گذشته هنوز مورد استفاده مردم بوده و این یکی از دلایل تقاضای پایین در خرید از این محصول است.
شمس ادامه داد: با میادین میوه و تره بار، مراکز و شرکت های خرید و صارات محصول سیر جهت فروش تعامل شده است.
معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان طارم گفت: محصول سیر برداشت شده در این شهرستان با توجه به کیفیت محصول به فروش می رسد در حالیکه قیمت محصول با کیفیت نیز در بازار، پایین بوده و رضایت بخش نیست.
شمس بهترین زمان برداشت این محصول را آخر اردیبهشت اعلام کرد و افزود: برخی از کشاورزان طارمی قبل از این موعد اقدام به برداشت کرده اند.
شهرستان طارم از قطب های کشاورزی استان زنجان و از بزرگترین شهرستان های تولید محصول سیر است که بیش از دو هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی به کشت این محصول اختصاص دارد.
ارقام سیر مورد شده در شهرستان طارم قرمز، صورتی، سفید و محلی طارم است که هر ساله در ماه های اردیبهشت و خرداد برداشت و به بازار عرضه می شود.
سیر به دلیل دارابودن خواص بسیار، کاربرد دارویی نیز دارد، این گیاه خاصیت ضد باکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی دارد.
مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می شود و برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است، با عفونت مجرای گوارشی مقابله می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
ویتامین c موجود در آن برای درمان بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) موثر است.
برای سلامت قلب مفید است و با انواع بیماری های قلبی عروقی مقابله می کند.
سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور می شود و در صورت ایجاد تومور، اندازه های آن را کاهش می دهد، خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می کند و با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می کند.
سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند، آنتی اکسیدان قوی موجود در آن، رادیکال های آزاد را که باعث پیری و بیماری می شود خنثی می کند.
7325/522
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
22/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]