واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > همدان مولوی:
همه مردم همدان حق دیدن نمای قله الوند را دارند/ مخالفت شورای شهر با ساخت برج های سبز و سفید
همدان - خبرگزاری مهر: یکی از اعضا شورای شهر همدان با تاکید براینکه همه مردم همدان حق دیدن نمای قله الوند را دارند از مخالف شورای شهر با ساخت دو برج سبز و سفید در همدان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، چند سالی است در شهر همدان سخن از ساخت برجی 26 طبقه به نام ایرانیان در جنوب جغرافیایی شهر و در مجاورت منطقه گردشگری بلوار ارم سخن رانده می شود که ارتفاع این دو برج دوقلو و گرفته شدن نمای قله الوند واکنش های زیادی را به همراه داشته تا جایی که در سه هفته اخیر و با بحث شهرداری همدان برای سرمایه گذاری در ساخت آن سخنان مختلفی از اعضا شورای شهر همدان به گوش میرسد که برخی موافق، برخی تابع جمع و تعدادی مخالف سر سخت احداث این برج هستند. در این بین یکی از اعضا شورای شهر همدان که دارای دکترای شهرسازی است از مخالفان سر سخت عدم احداث این برج است که این امر موجب شد تعدادی از حافظان محیط زیست در اقدامی جالب توجه و قابل تحسین از سوی شورای شهر همدان دعوت و در محل شورای شهر با وی دیدار کنند. ابراهیم مولوی در این دیدار با اشاره به اینکه برای اظهارنظرهای خود در روزهای اخیر تاوان پس داده و اکنون نیز در حال پس دادن آن هستم، بیان داشت: برخی مدیران در استان نیز با سخنان من همراهی کرده و موافقت خود را اعلام کرده اند البته حمایت فعالان محیط زیست جایگاه ویژه ای در این بین دارد. عضو شورای شهر همدان با اشاره به اینکه نبود صنایع در همدان موجب شده شهرداری نتواند از حق دو درصدی عوارض صنایع برخوردار شود، ادامه داد: در آمدهای شهرداری تنها از طریق صدور پروانه ساخت و تغییر کاربری ها محقق می شود. 95 درصد در آمد شهرداری همدان از طریق فروش تراکم محقق می شود مولوی اذعان داشت: 95 درصد از در آمد شهرداری همدان از طریق فروش تراکم و تغییر کاربری محقق می شود که این کار در واقع فروش حیات مردم همدان است.
وی با اشاره به اینکه در شبانه روز گذشته در برخی مناطق از شهر همدان مردم شاهد آبگرفتگی منازل به علت بارندگی شدید بوده ایم، افزود: بسته شدن غیر اصولی روی رودخانه دره مرادبیگ یکی از علل ایجاد سیل گرفتگی در روز گذشه بود. عضو شورای شهر همدان ادامه داد: مصدود شدن قنات ها در همدان نیز یکی دیگر از دلایل ایجاد آبگرفتگی در همدان است،در سال جاری اعتبارات مناسبی برای ساماندهی قنوات در شهرداری در نظر گرفته شده است. مولوی با اشاره به اینکه حفظ میراث طبیعی که از گذشتان به ما ارث رسیده است وظیفه ای همگانی است ، افزود: طرح تفضیلی هر شهر محور برنامه ریزی و توسعه درآن است. 2800 بار تغییر کاربری در طرح تفضیلی شهر همدان وی گفت: طرح تفضیلی شهر همدان تا کنون دو هزار 800 بار توسط کمیسیون ماده پنج تغییر کاربری در اراضی آن ایجاد شده است. عضو شورای شهر همدان با اشاره به حساسیت اذهان عمومی برای جلو گیری از ساخت برج ایرانیان، افزود: ترسی از برخی سخنان در روزهای اخیر ندارم، تنها وارد انتخابات شدم و افتخار می کنم که بدون وابستگی به جناحی آمدم و از جریانی نیز طلبکار نیستم. مولوی اذعان داشت: اگر یاری نهادهای مدنی در این بخش نباشد صدای اعتراض ها خفته خواهد شد. وی که خبر از طرح ساخت برج 81 طبقه دیگری در منطقه سعیدیه همدان به نام سبز می داد، افزود: این شرکت ها در غالب مجموعه های سرمایه گذاری وارد این کار می شوند تا نتوان به راحتی پشت پرده پشتیبانان آنان را شناخت. عضو شورای شهر همدان اذعان داشت: شورای شهر تاکنون برای صدور مجوز این برج مقاومت کرده است،این در حالی است که شرکت سرمایه گذار طرح اقدام به توزیع برشور هایی در سطح شهر برای ساخت آن کرده است.
مولوی که تعطیلی 600 واحد صنعتی و از دست رفتن 25 هزار شغل در سالهای اخیر در همدان را زمینه ساز گرایش جوانان به اعتیاد عنوان می کرد، بیان داشت: در طرح تفضیلی شهر همدان بلند مرتبه سازی در بخش شمالی شهر و از بلوار آیت الله نجفی به بالا دیده شده است تا علاوه بر حفظ زیبایی شهر جلوی دیدن مناظر ساخت خانه ها در حاشیه شهر را بگیرد،در شبانه روز 300 ساختمان در مناطق منوچهری و دیزج ساخته می شود. عضو شورای شهر همدان ادامه داد: ساخت برج در مناطق بالای شهر نشان از حاکمیت منافع اشخاص دارد نه منافع شهر. مولوی با اشاره به اینکه ساختن برج ویا نساختن آن دغدغه همه اعضا شورای شهر است اما در کم و کیف متفاوت اند، افزود: طراح شهر همدان آن را به عنوان یک باغ شهر در نظر گرفته بود. ساخت خانه سالمندان در باغ بدیع الحکما وی در خصوص باغ بدیع الحکا نیز گفت: مالک این باغ 80 هزار متر از آن را وقف امور خاص که شامل احداث خانه سالمندان و فضای تفرج گاهی است کرد و عمارت بدیع الحکا نیز به شهرداری واگذار شده که با دو میلیارد تومان حصار کشی مجموعه انجام و سرای سالمندان در آن ساخته خواهد شد. عضو شورای شهر همدان با اشاره به خرید خانه نراقی ها،صیفی و فیضی در همدان برای تبدیل به فرهنگسرا، افزود: در همدان تنها شعار پایلوت گردشگری داده می شود و ورودی های شهر همدان در شان پایتخت تاریخ وتمدن ایران زمین نیست.
مولوی با اشاره به اینکه شهردار ارگان های زیر مجموعه خود را موظف کرده است تا پایان تابستان ورودی های شهر راساماندهی کنند، افزود: در بلوار بسیج عقب نشینی در سمت چپ انجام شده ودر بخش راست آن دو کارخانه خوش نوش وکیوان همکاری لازم را نمی کنند که شهرداری به دنبال گرفتن حکم قضایی برای تخریب و عقب نشینی املاک آنان است. عضو شورای شهر همدان عنوان کرد: در تاریخ ایران تنها سه شهر همدان، ری و شوش دارای سابقه مدنیت هستند. مولوی با اشاره به اینکه هزینه نگهداری تالار قرآن در صورت تکمیل سقف ماهیانه 100 میلیون تومان خواهد بود، گفت: بر سر حقوق مردم شهر با هیچ گروهی معامله نمی کنم، همه مردم همدان حق دارند از نمای الوند و طبیعت آن استفاده کنند. وی از جانمایی برجی به نام سفید در جاده منتهی به در ه مرادبیگ خبر داد و افزود: شورای شهر مخالف اجرای این طرح است چراکه دره مرادبیگ یکی از ظرفیت های خوب گردشگری در همدان است. این دیدار با بیان دغدغه های فعالان محيط زيست همدان همراه شد و آنان با اهدا هدیه ای از مولوی تقدیر کردند.
۱۳۹۳/۲/۲۱ - ۱۶:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]