واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس اتاق بازرگانی استان زنجان یکسان سازی نرخ سود بانکی به کاهش قیمت تمام شده تولیدات کمک می کند زنجان - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان، گفت: یکسان سازی نرخ سود بانکی به کاهش قیمت تمام شده تولیدات کمک می کند.
غلامحسین جمیلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: زمانی که نرخ سود بانک ها و موسسات مالی و اعتباری یکسان نبود، فرصتی برای بانک های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری ایجاد شده بود تا آنها در برخی کارهای غیر بانکی دیگری متمرکز شوند.
وی یادآورشد: با توجه به تمرکز آنها در اقدامی غیر بانکی، مشکلاتی در خدمات بانکی آنها ایجاد شده بود و آنان وارد عرصه های دیگری همچون بازار سرمایه و فعالیت های اقتصادی شده بودند.
جمیلی اظهار کرد: به علت آنکه دیگر بخش های اقتصادی کشور توان رقابت با بانک ها و موسسات مالی و اعتباری را نداشتند، یک عدم توازن و نابرابری در عرصه اقتصادی کشور ایجاد شده بود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان، گفت: این عدم توازن موجب شده بود تا بانک ها به هر سمت دلخواهی که می توانستند حرکت می کردند.
وی خاطر نشان کرد: بانک ها به عنوان بنگاه اقتصادی به دنبال سود خود هستند تا به این طریق بتوانند سود بیشتری به سپرده های مشتریان خود پرداخت کنند.
جمیلی ادامه داد: به علت آنکه خدمات بانکی فراهم کردن خدمات پولی و مالی برای مشتریان هست، هرچه سود سپرده های مردم در بانک ها افزایش می یافت در نتیجه نرخ سود تسهیلات پرداختی بالا می رفت و در نهایت به افزایش قیمت تمام شده تولیدات منتج می شد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان، گفت: در این شرایط، بانک ها و موسسات مالی برای جذب و جلب هر چه بیشتر مشتریان اقدام به افزایش نرخ سود سپرده های کوتاه می کردند.
وی افزود: بانک ها در این شرایط مجبور به تامین سود کوتاه مدت و حتی روزانه سپرده مشتریان بودند و همین موضوع موجب می شد تا آنها به سمت سرمایه گذاری کوتاه مدت و دستیابی به سود و منابع مالی جدید سوق پیدا کنند.
جمیلی یادآورشد: این موضوع موجب ایجاد قدرت بسیار زیادی برای بانک ها در کوتاه مدت شده بود و برای آنکه آنان بتوانند سود مورد نیاز مشتریان خود را تامین کرده و سرمایه وی را در دستان خود نگاه دارند، مجبور به سرمایه گذاری کوتاه مدت بودند و فرصت سپرده گذاری بلند مدت از آنان گرفته شده بود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان، گفت: از سوی دیگر در پرداخت و افزایش نرخ سود سپرده ها ناهماهنگی میان بانک های دولتی و موسسات مالی و اعتباری و بانک های خصوصی وجود داشت.
وی اظهار کرد: این ناهماهنگی موجب به هم خوردن توازن بانکی شده بود و و در نهایت زمانی که بانک های خصوصی با افزایش نرخ سپرده های کوتاه مدت مشغول جمع آوری سرمایه های مردم بودند، بانک های دولتی که برخی رسالت اختصاصی بر دوش داشتند توان ارائه خدمات خود را از دست می دادند.
جمیلی تاکید کرد: اجرای سیاست یکسان سازی نرخ پرداخت بهره بانکی، جدای از ایجاد فضای رقابت پذیری در شرایط برابر برای بانک ها، روند افزایش قیمت تمام شده کالاها را متوقف و بالا روفتن بی رویه سود بانکی جلوگیری می کند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان گفت: در این شرایط برخی افراد اقدام به هدایت سرمایه های خود از بانک ها به سوی بخش تولید و صنایع می کنند.
وی به زمینه سازی این سیاست برای کاهش رغبت مردم نسبت به سرمایه گذاری در بانک ها اشاره و نتیجه این موضوع را متناسب با روحیات و تمایلات افراد متفاوت عنوان کرد.
جمیلی خاطر نشان کرد: برخی افراد به شرایط کنونی بازار اعتماد ندارند و برخی نیز قدرت ریسک پذیری پایینی دارند که آنان همچنان نسبت به سپرده گذاری در بانک ها ادامه می دهند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان، گفت: از این پس سیستم بانکی باید با راه حل جدیدی به سمت دستیابی به سود مناسب برای پرداخت بهره به سپرده گذاری مشتریان حرکت کند.
تفاوت نرخ سودبانکی در ابتدا به منظور این بود که از بانک های خصوصی حمایتی صورت گیرد تا آنها با توجه به اینکه در مراحل اولیه قرار داشتند رشد کنند اما پس از مدتی این ضرورت و احساس که باید تفاوتی بین نرخ سپرده ها در بانک های دولتی وخصوصی وجود داشته باشد از میان رفت.
ازاین رو بانک مرکزی سیاست یکسان سازی نرخ سود سپرده های بانکی در تمامی بانک ها وموسسات مالی و اعتباری را در پیش گرفت.
7319/522
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]