محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829767304
تهران؛ مسیر گشایش گره های امنیتی و اقتصادی پاکستان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تهران؛ مسیر گشایش گره های امنیتی و اقتصادی پاکستان سفر آتی نخست وزیر پاکستان به تهران بعد از اتفاقات تلخ ربایش مرزبانان ایرانی و بروز کدورت بین دو کشور از ابعاد مختلف سیاسی امنیتی اقتصادی قابل ارزیابی است و چنانچه رهبران پاکستان با واقع بینی به توسعه همکاری با تهران نگاه کنند، این سفر میتواند شروع مجدد برای تعمیق روابط محسوب شود.
پاکستان همواره در روابط با ایران طی سال های گذشته دچار قصورهایی شده که تاثیرات نامطلوبی را بر روابط دو کشور برجای گذاشته است. با این وجود تهران به دلیل توجه به اولویت های امنیتی- اقتصادی و فرهنگی خود تلاش کرده تا روابط با همسایگانش را فراتر از مجاورت جغرافیایی تعریف کند.
1. جمهوری اسلامی ایران در رابطه با همسایگان خود همواره سیاست روشنی داشته و دارای عناصر تعریف شده ای است. ایران در امور داخلی کشورها مداخله نمی کند و از استقلال کشورها و تعیین سرنوشت کشورهای همسایه توسط مردم و نهادهای مشروع این کشورها حمایت می کند. برای جمهوری اسلامی ایران، امنیت و توسعه پاکستان دارای اولویت است و همکاری های اقتصادی و امنیتی دو کشور نیز در همین چارچوب تعریف می شود.
2. حزب مسلم لیگ نواز، حزبی پنجابی است که بطور سنتی روابط نزدیکی با عربستان سعودی دارد و تا حدودی از شاخص های رفتاری ریاض تبعیت می کند، هرچند تلاش این حزب برای نزدیکی بیشتر به عربستان با محذورات داخلی (سازمان اطلاعات ارتش پاکستان ˈآی.اس.آیˈ و ...) روبه رو است.
به گفته برخی کارشناسان مسایل منطقه، در حالی که دولت ˈحسن روحانیˈ مسیر سیاست خارجی خود را در خاورمیانه برای کاهش تنش با عربستان هدف گذاری کرده است، سفر نخست وزیر پاکستان به تهران نیز با هدف ایجاد توازن در روابط با ایران انجام می شود.
به نظر می رسد برجسته شدن تاثیر ایران در امور منطقه، قابلیت ها و امکاناتی که در نتیجه کاهش فشار غرب بر تهران شکل گرفته است، همگی ریاض را نگران و پاکستان را نیز با انتخاب های دشواری مواجه کرده است؛ یعنی یا باید ارتباط سنتی و مطمئن خود را با عربستان حفظ و یا توسعه روابط با همسایه مهم خود را پیگیری کند.
3. روابط اسلام آباد و واشنگتن بعد از انتخابات خرداد 92 و انتخاب نواز شریف، سمت و سوی مثبت داشته است بطوریکه وی در مصاحبه با روزنامه وال استریت ژورنال گفت:
ˈروابط ما با آمریکا هنگامی که من در قدرت بودم نسبتا خوب بود. من خواهان آن هستم که این روابط را گسترده تر و قدرتمندتر کنمˈ. البته وی در عین حال - با استفاده از احساسات ضد آمریکایی مردم پاکستان - از حملات متعدد هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی به مواضع گروه های شبه نظامی در خاک کشورش انتقاد کرد و تلویحاً به مقامات کاخ سفید هشدار داد که نقض حاکمیت دولت پاکستان بر خاک خود را نمی پذیرد و مسئله هواپیماهای بدون سرنشین می تواند حتی موضع وی را نسبت به آمریکا تغییر دهد.
نواز شریف نیز مانند سایر مسوولان پاکستانی، همواره از این نوع حملات برای استفاده سیاسی بهره مند شده و به نظر می رسد رویکرد وی به این مسئله حساس نیز کم و بیش از نیاز دولت وی به مساعدت کاخ سفید در زمینه های مختلف، تأثیر بپذیرد.
پاکستان سالانه ده ها میلیون دلار کمک اقتصادی از آمریکا دریافت می کند و به نوعی خود را به این کمک ها وابسته می بیند. از طرفی پاکستان چندین میلیارد دلار به صندوق بین المللی پول بدهکار است و از آنجا که به دلیل شکننده بودن اقتصادش توان بازپرداخت این بدهی در مهلت مقرر را ندارد، برای تمدید مهلت پرداخت اقساط بدهی خود، روی حمایت آمریکایی ها – که نفوذ زیادی بر مقامات صندوق بین المللی پول دارند- حساب ویژه ای باز کرده است.
بسیاری از حامیان نواز شریف، وی را به دلیل افکار و تجربیات انکارناپذیرش در حوزه توسعه اقتصادی و حمایت از تولید ستایش می کنند و وی را نخست وزیری مناسب برای عبور دادن پاکستان از گرداب مشکلات اقتصادی می دانند؛ مشکلاتی از قبیل کمبود برق، تورم کمرشکن و بیکاری فراگیر که امان مردم پاکستان را بریده اند.
انتظارات سنگین مردم پاکستان از نواز شریف در حوزه اقتصاد، شاید در نهایت وی را مجبور کند که برخی اختلافاتی را که با آمریکایی ها – به ویژه در زمینه حملات هواپیماهای بدون سرنشین و نقض مکرر حاکمیت دولت پاکستان بر خاک خود- دارد، به نوعی نادیده بگیرد تا در این شرایط سخت اقتصادی، حداقل بتواند تداوم کمک های اقتصادی آمریکا را برای مردم کشورش تضمین نماید.
اسلام آباد البته ملاحظات آمریکا درباره ایران را می داند و در حالی که مذاکرات هسته ای تهران با اعضای گروه 1 +5 در جریان است و به نقطه های نهایی نزدیک می شود، تلاش می کند روابط خود با تهران را ترمیم کند.
پاکستان - و البته سایر کشورهای منطقه - می دانند در صورت لغو تحریم های ایران، آنها باید تلاش بیشتری را برای توسعه روابط با تهران را در پیش بگیرند در غیر این صورت خود را از مزایای ارتباط با جمهوری اسلامی ایران محروم می کنند و این برای کشور هایی چون پاکستان که گرفتار مشکلات اقتصادی به ویژه کمبود شدید انرژی هستند، بسیار ناامید کننده خواهد بود.
4. با انتخاب نواز شریف از حزب مسلم لیگ (شاخه نواز) در مجلس ملی پاکستان به عنوان بیست و هفتمین نخست وزیر این کشور، مسوولان جمهوری اسلامی ایران نیز با رصد تحولات آن کشور، تلاش کردند تا موضوعات مورد توافق دو کشور از جمله تکمیل خط لوله گاز و همچنین همکاری های امنیتی مرزی، در سطوح عالی مورد توجه و مداقه مسوولان پاکستانی قرار بگیرد اما اظهارات مسوولان اسلام آباد درباره تعویق مجدد موضوع خرید گاز ایران - به دلیل آنچه موانع تحریمی خوانده شد- به ابهام ها دامن زد و در داخل ایران نیز این برداشت مورد تاکید قرار گرفت که اسلام آباد، رویکرد و یا سیاست متمرکز و واحد برای خرید گاز طبیعی از ایران ندارد.
با توجه به سیاست و رویه گذشته پاکستان درباره خرید گاز از ایران، این برداشت به واقعیت نزدیک است و به رغم اینکه پاکستان با مشکلات جدی کمبود شدید انرژی مواجه است، اما ملاحظات فرا ملی اسلام آباد باعث شده است تا پرونده صادرات گاز به این کشور نهایی نشود.
رسانه های پاکستانی - از جمله روزنامه های اردو زبان نوای وقت، جناح و جنگ - طی ماه های گذشته به کرات تاکید کرده اند که دولت اسلام آباد با هدف کسب رضایت عربستان سعودی از طرح انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران به پاکستان کناره گیری کرده و آن را اجرا نمی کند.
بر اساس اخبار این مطبوعات و به نقل از مسوولان وزارت نفت پاکستان، مشکل اصلی پیشبرد خط لوله صلح تحریم هاست؛ سرمایه گذاری لازم در این خصوص میسر نبوده و هیچ شرکتی حاضر به پیمانکاری به منظور تکمیل طرح انتقال گاز از ایران به پاکستان نیست.
5. موضوع ناامنی مرزی یکی از مهمترین شاخص هایی است که در مناسبات دو کشور تعیین کننده است. خشونت های فرقه ای و مسئله افغانستان، دو عامل تنش زای مهم در روابط دو جانبه ایران و پاکستان است و دولت نواز شریف باید به جمهوری اسلامی ایران تضمین دهد که در دوره جدید روابط دو کشور، مشکلاتی نظیر نفوذ گروهک هایی مانند جیش العدل به داخل خاک ایران رخ ندهد.
*ارزیابی
به نظر می رسد، پاکستان با درک بیشتر محیطی بتواند از مزایای مجاورت جغرافیایی، فرهنگی و ... با ایران بهره بیشتری ببرد و ضمن تامین نیازهای اقتصادی و سیاسی خود، سیاست های منطقه ای همسوتری را با ایران در پیش بگیرد تا منافع و امنیت ملی خود را بیش از گذشته تامین کند. در واقع اسلام آباد باید با درک ضرورت تعمیق روابطش با تهران، متوجه این واقعیت شود که مذاکرات تهران می تواند مبنایی جهت گشایش گره های امنیتی و اقتصادی پاکستان باشد.
پاکستان می تواند نقش فعال تری را در کنار ایران برای امنیت و ثبات منطقه بر عهده بگیرد، به شرطی که به الزامات و تعهدات سیاسی، امنیتی و اقتصادی خود در برابر ایران پایبند باشد؛ در صورت تحقق چنین شروطی، اسلام آباد و تهران می توانند به عنوان دو بازیگر مهم و اسلامی در منطقه، مسوولیت های مهمتری را در قبال سایر مسایل منطقه بر عهده بگیرند.
از: احمد فراهانی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
تهران؛ مسیر گشایش گره های امنیتی و اقتصادی پاکستان- احمد فراهانی
تهران مسیر گشایش گره های امنیتی و اقتصادی پاکستان- احمد فراهانی تهران- ایرنا- سفر آتی میان محمدنواز شریف نخست وزیر پاکستان به تهران بعد از اتفاقات تلخ ربایش مرزبانان ایرانی در استان سیستان و بلوچستان و بروز کدورت بین دو کشور از ابعاد مختلف سیاسی - امنیتی و اقتصادی قابل ارزیابپاکستان مصمم به تقویت همکاری های سیاسی، امنیتی و اقتصادی با ایران
پاکستان مصمم به تقویت همکاری های سیاسی امنیتی و اقتصادی با ایران تهران - ایرنا - انتشار بخش هایی از محتوای پیام کتبی محمد نوازشریف نخست وزیر پاکستان به حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران حاکی از اراده بالا و تصمیم جدی اسلام آباد برای تقویت بیش از پیش روابط و همکاری های سیاسگشایش نمایشگاه عکس« مسیر سبز- ساحل پاک از نگاه مردم »
گشایش نمایشگاه عکس مسیر سبز- ساحل پاک از نگاه مردم تهران- ایرنا- نمایشگاه عکس مسیر سبز- ساحل پاک از نگاه مردم عصرشنبه با حضور سیدمحمد مجابی معاون حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست مهناز مظاهری معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست و جمعی از دوستداران طبیعت در برج میلاد آغازبرای جابجایی مسافر و حمل کالا راه اندازی مسیر دریایی بین پاکستان و ایران
برای جابجایی مسافر و حمل کالاراه اندازی مسیر دریایی بین پاکستان و ایرانوزیر بنادر و کشتیرانی پاکستان بدستور نواز شریف نخست وزیر این کشور و برای جابجایی مسافر بویژه سفر امن زائران شیعه همچنین حمل کالا مسیر دریایی با ایران راهاندازی میکند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلامرکز داوري، مسيري کوتاه براي رفع اختلافهاي تجاري و اقتصادي
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۶ ۳ب ظ مرکز داوري مسيري کوتاه براي رفع اختلافهاي تجاري و اقتصادي رييس دفتر مرکز داوري اتاق بازرگاني صنايع معادن و کشاورزي خرمآباد گفت مرکز داوري مسيري کوتاه براي رفع اختلافهاي تجاري و اقتصادي است به گزارش خبرگزاري موج محمدرضا چگني با اشاره به شلوموافقت نامه امنيتي ايران و پاکستان در سفر به اسلام آباد پيگيري مي شود
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۲ ۵ب ظ وزير کشور موافقت نامه امنيتي ايران و پاکستان در سفر به اسلام آباد پيگيري مي شود رحماني فضلي وزارت کشور ايران و پاکستان به دنبال ايجاد امنيت و توسعه ي پايدار در منطقه ي همجوار مرزي خود هستند به گزارش خبرگزاري موج عبدالرضا رحماني فضلي وزير کشور پيش امهتدی در میزگرد نگاهی به همکاریهای سیاسی-امنیتی پاکستان و عربستان/4 بعد از فروپاشی شوروی نیاز عربستان به پاکس
مهتدی در میزگرد نگاهی به همکاریهای سیاسی-امنیتی پاکستان و عربستان 4بعد از فروپاشی شوروی نیاز عربستان به پاکستان بیشتر شده استتحلیلگر ارشد مسائل خاورمیانه با بیان اینکه دستگاههای امنیتی عربستان و پاکستان تمام تلاش خود را برای ممانعت از نفوذ ایران به پاکستان و افغانستان انجام میگره خوردن امکانات اقتصادی مسلمین،جهانی آباد خواهد ساخت
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گره خوردن امکانات اقتصادی مسلمین جهانی آباد خواهد ساخت کیش - ایرنا - دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت اگرجمع نخبگان بازرگانی و اقتصادی جهان اسلام با یکدیگر پیوند بخورند زمینه فعالیت های سالم اجتماعی فراهم خواهد شد گره خوردن امکاناتیادداشت اقتصادی گزینههای بیشمار ایران برای صادرات گاز و تنها برگ برنده پاکستان که میبازد
یادداشت اقتصادیگزینههای بیشمار ایران برای صادرات گاز و تنها برگ برنده پاکستان که میبازداستقلال در تصمیمگیری تنها گزینه پاکستان برای حل بحران انرژی این کشور است اینکه این کشور از ایران گاز وارد نکند راه را بر صادرات ایران به کشورهای دیگر نخواهد بست به گزارش گروه اقتصاد بینامهمترین شرط رسیدن به شکوفایی اقتصادی پیمودن مسیر تولید است
استانها مرکز سمنان کاتب مهمترین شرط رسیدن به شکوفایی اقتصادی پیمودن مسیر تولید است گرمسار - خبرگزاری مهر نماینده مردم شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه شوراها تضمین کننده آرمان های انقلاب هستند عنوان کرد لازمه تحول اقتصادی نهادینه شدن فرهنگنماینده مجلس سنای پاکستان:گفت وگوهای هسته ای ایران با قدرت های جهانی در مسیر صحیح پیش می رود
نماینده مجلس سنای پاکستان گفت وگوهای هسته ای ایران با قدرت های جهانی در مسیر صحیح پیش می رود اسلام آباد - ایرنا - نماینده مجلس سنای پاکستان تاکید کرد گفت وگوها میان تهران و گروه 1 5 در بحث هسته ای در مسیر صحیحی به پیش می رود اما غربی ها باید بمنظور توفیق این مذاکرات سیاست و رویکوزیر کشور: موافقت نامه امنیتی ایران و پاکستان در سفر به اسلام آباد پیگیری می شود
وزیر کشور موافقت نامه امنیتی ایران و پاکستان در سفر به اسلام آباد پیگیری می شود زاهدان - ایرنا - وزیر کشور که در راس هیئت بلند پایه سیاسی و امنیتی عازم اسلام آباد شد گفت در این سفر در زمینه اجرایی کردن موافقت نامه امنیتی بین دو کشور ایران و پاکستان در خصوص مبارزه با تروریسم وگسترش همکاری اقتصادی ایران و پاکستان ضروری است
سفیر پاکستان گسترش همکاری اقتصادی ایران و پاکستان ضروری است قم - ایرنا - سفیر پاکستان گفت گسترش و همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی و پاکستان ضروری است به گزارش ایرنا نور محمد یادمانی عصر پنجشنبه در نشست مشترک با 12 نفر از نمایندگان کشورهای خارجی در سالن اجتماعات منطقه ویژهگسترش روابط اقتصادی و امنیتی محور مذاکرات اوباما با مقامات مالزی
گسترش روابط اقتصادی و امنیتی محور مذاکرات اوباما با مقامات مالزیرئیسجمهور آمریکا در سفر به مالزی ضمن رایزنی درباره طیفی از مسایل مشترک جستجو درباره هواپیمای مفقود شده را پیگیری میکند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری سیانان باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا نخستمعاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد: مسیرهای منتهی بیبیحکیمه(س) برای زوار ناشناخته است
معاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد مسیرهای منتهی بیبیحکیمه س برای زوار ناشناخته استمعاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت باید تبلیغات و اطلاعرسانی در مسیرهای منتهی به حوزه حرم بیبی حکیمه خاتون س جهت شناسایی حرم تقویت شوند به گزارش خبرگزاری فارسمسئول دبیرخانه مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اعلام کرد ارائه 1200 مقاله و پایاننامه در کنگره پیشگامان پیشرف
مسئول دبیرخانه مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اعلام کردارائه 1200 مقاله و پایاننامه در کنگره پیشگامان پیشرفت تعیین 4 محور اقتصادی اجتماعی علمی و فرهنگیمسئول دبیرخانه مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت گفت 1200 اثر به کنگره ارائه شده و محورهای آن اقتصادی اجتماعی علم و فناوریتنش هاي مالي در بازارهاي نوظهور رونق اقتصادي را از مسير درست خود خارج می کند
سازمان همکاري و توسعه اقتصادي تنش هاي مالي در بازارهاي نوظهور رونق اقتصادي را از مسير درست خود خارج می کند سازمان همکاري و توسعه اقتصادي پيش بيني خود را در خصوص رشد اقتصادي جهان در سال 2014 به 3 4 درصد کاهش داد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه-
گوناگون
پربازدیدترینها