محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829771054
تهران؛ مسیر گشایش گره های امنیتی و اقتصادی پاکستان- احمد فراهانی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تهران؛ مسیر گشایش گره های امنیتی و اقتصادی پاکستان- احمد فراهانی تهران- ایرنا- سفر آتی ˈمیان محمدنواز شریفˈ نخست وزیر پاکستان به تهران بعد از اتفاقات تلخ ربایش مرزبانان ایرانی در استان سیستان و بلوچستان و بروز کدورت بین دو کشور، از ابعاد مختلف سیاسی - امنیتی و اقتصادی قابل ارزیابی است و چنانچه رهبران پاکستان با واقع بینی به توسعه همکاری با تهران نگاه کنند، این سفر می تواند نقطه شروعی مجدد برای تعمیق روابط دو کشور محسوب شود.
پاکستان همواره در روابط با ایران طی سال های گذشته دچار قصورهایی شده که تاثیرات نامطلوبی را بر روابط دو کشور برجای گذاشته است. با این وجود تهران به دلیل توجه به اولویت های امنیتی- اقتصادی و فرهنگی خود تلاش کرده تا روابط با همسایگانش را فراتر از مجاورت جغرافیایی تعریف کند.
1. جمهوری اسلامی ایران در رابطه با همسایگان خود همواره سیاست روشنی داشته و دارای عناصر تعریف شده ای است. ایران در امور داخلی کشورها مداخله نمی کند و از استقلال کشورها و تعیین سرنوشت کشورهای همسایه توسط مردم و نهادهای مشروع این کشورها حمایت می کند. برای جمهوری اسلامی ایران، امنیت و توسعه پاکستان دارای اولویت است و همکاری های اقتصادی و امنیتی دو کشور نیز در همین چارچوب تعریف می شود.
2. حزب مسلم لیگ نواز، حزبی پنجابی است که بطور سنتی روابط نزدیکی با عربستان سعودی دارد و تا حدودی از شاخص های رفتاری ریاض تبعیت می کند، هرچند تلاش این حزب برای نزدیکی بیشتر به عربستان با محذورات داخلی (سازمان اطلاعات ارتش پاکستان ˈآی.اس.آیˈ و ...) روبه رو است.
به گفته برخی کارشناسان مسایل منطقه، در حالی که دولت ˈحسن روحانیˈ مسیر سیاست خارجی خود را در خاورمیانه برای کاهش تنش با عربستان هدف گذاری کرده است، سفر نخست وزیر پاکستان به تهران نیز با هدف ایجاد توازن در روابط با ایران انجام می شود.
به نظر می رسد برجسته شدن تاثیر ایران در امور منطقه، قابلیت ها و امکاناتی که در نتیجه کاهش فشار غرب بر تهران شکل گرفته است، همگی ریاض را نگران و پاکستان را نیز با انتخاب های دشواری مواجه کرده است؛ یعنی یا باید ارتباط سنتی و مطمئن خود را با عربستان حفظ و یا توسعه روابط با همسایه مهم خود را پیگیری کند.
3. روابط اسلام آباد و واشنگتن بعد از انتخابات خرداد 92 و انتخاب نواز شریف، سمت و سوی مثبت داشته است بطوریکه وی در مصاحبه با روزنامه وال استریت ژورنال گفت:
ˈروابط ما با آمریکا هنگامی که من در قدرت بودم نسبتا خوب بود. من خواهان آن هستم که این روابط را گسترده تر و قدرتمندتر کنمˈ. البته وی در عین حال - با استفاده از احساسات ضد آمریکایی مردم پاکستان - از حملات متعدد هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی به مواضع گروه های شبه نظامی در خاک کشورش انتقاد کرد و تلویحاً به مقامات کاخ سفید هشدار داد که نقض حاکمیت دولت پاکستان بر خاک خود را نمی پذیرد و مسئله هواپیماهای بدون سرنشین می تواند حتی موضع وی را نسبت به آمریکا تغییر دهد.
نواز شریف نیز مانند سایر مسوولان پاکستانی، همواره از این نوع حملات برای استفاده سیاسی بهره مند شده و به نظر می رسد رویکرد وی به این مسئله حساس نیز کم و بیش از نیاز دولت وی به مساعدت کاخ سفید در زمینه های مختلف، تأثیر بپذیرد.
پاکستان سالانه ده ها میلیون دلار کمک اقتصادی از آمریکا دریافت می کند و به نوعی خود را به این کمک ها وابسته می بیند. از طرفی پاکستان چندین میلیارد دلار به صندوق بین المللی پول بدهکار است و از آنجا که به دلیل شکننده بودن اقتصادش توان بازپرداخت این بدهی در مهلت مقرر را ندارد، برای تمدید مهلت پرداخت اقساط بدهی خود، روی حمایت آمریکایی ها – که نفوذ زیادی بر مقامات صندوق بین المللی پول دارند- حساب ویژه ای باز کرده است.
بسیاری از حامیان نواز شریف، وی را به دلیل افکار و تجربیات انکارناپذیرش در حوزه توسعه اقتصادی و حمایت از تولید ستایش می کنند و وی را نخست وزیری مناسب برای عبور دادن پاکستان از گرداب مشکلات اقتصادی می دانند؛ مشکلاتی از قبیل کمبود برق، تورم کمرشکن و بیکاری فراگیر که امان مردم پاکستان را بریده اند.
انتظارات سنگین مردم پاکستان از نواز شریف در حوزه اقتصاد، شاید در نهایت وی را مجبور کند که برخی اختلافاتی را که با آمریکایی ها – به ویژه در زمینه حملات هواپیماهای بدون سرنشین و نقض مکرر حاکمیت دولت پاکستان بر خاک خود- دارد، به نوعی نادیده بگیرد تا در این شرایط سخت اقتصادی، حداقل بتواند تداوم کمک های اقتصادی آمریکا را برای مردم کشورش تضمین نماید.
اسلام آباد البته ملاحظات آمریکا درباره ایران را می داند و در حالی که مذاکرات هسته ای تهران با اعضای گروه 1 +5 در جریان است و به نقطه های نهایی نزدیک می شود، تلاش می کند روابط خود با تهران را ترمیم کند.
پاکستان - و البته سایر کشورهای منطقه - می دانند در صورت لغو تحریم های ایران، آنها باید تلاش بیشتری را برای توسعه روابط با تهران را در پیش بگیرند در غیر این صورت خود را از مزایای ارتباط با جمهوری اسلامی ایران محروم می کنند و این برای کشور هایی چون پاکستان که گرفتار مشکلات اقتصادی به ویژه کمبود شدید انرژی هستند، بسیار ناامید کننده خواهد بود.
4. با انتخاب نواز شریف از حزب مسلم لیگ (شاخه نواز) در مجلس ملی پاکستان به عنوان بیست و هفتمین نخست وزیر این کشور، مسوولان جمهوری اسلامی ایران نیز با رصد تحولات آن کشور، تلاش کردند تا موضوعات مورد توافق دو کشور از جمله تکمیل خط لوله گاز و همچنین همکاری های امنیتی مرزی، در سطوح عالی مورد توجه و مداقه مسوولان پاکستانی قرار بگیرد اما اظهارات مسوولان اسلام آباد درباره تعویق مجدد موضوع خرید گاز ایران - به دلیل آنچه موانع تحریمی خوانده شد- به ابهام ها دامن زد و در داخل ایران نیز این برداشت مورد تاکید قرار گرفت که اسلام آباد، رویکرد و یا سیاست متمرکز و واحد برای خرید گاز طبیعی از ایران ندارد.
با توجه به سیاست و رویه گذشته پاکستان درباره خرید گاز از ایران، این برداشت به واقعیت نزدیک است و به رغم اینکه پاکستان با مشکلات جدی کمبود شدید انرژی مواجه است، اما ملاحظات فرا ملی اسلام آباد باعث شده است تا پرونده صادرات گاز به این کشور نهایی نشود.
رسانه های پاکستانی - از جمله روزنامه های اردو زبان نوای وقت، جناح و جنگ - طی ماه های گذشته به کرات تاکید کرده اند که دولت اسلام آباد با هدف کسب رضایت عربستان سعودی از طرح انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران به پاکستان کناره گیری کرده و آن را اجرا نمی کند.
بر اساس اخبار این مطبوعات و به نقل از مسوولان وزارت نفت پاکستان، مشکل اصلی پیشبرد خط لوله صلح تحریم هاست؛ سرمایه گذاری لازم در این خصوص میسر نبوده و هیچ شرکتی حاضر به پیمانکاری به منظور تکمیل طرح انتقال گاز از ایران به پاکستان نیست.
5. موضوع ناامنی مرزی یکی از مهمترین شاخص هایی است که در مناسبات دو کشور تعیین کننده است. خشونت های فرقه ای و مسئله افغانستان، دو عامل تنش زای مهم در روابط دو جانبه ایران و پاکستان است و دولت نواز شریف باید به جمهوری اسلامی ایران تضمین دهد که در دوره جدید روابط دو کشور، مشکلاتی نظیر نفوذ گروهک هایی مانند جیش العدل به داخل خاک ایران رخ ندهد.
*ارزیابی
به نظر می رسد، پاکستان با درک بیشتر محیطی بتواند از مزایای مجاورت جغرافیایی، فرهنگی و ... با ایران بهره بیشتری ببرد و ضمن تامین نیازهای اقتصادی و سیاسی خود، سیاست های منطقه ای همسوتری را با ایران در پیش بگیرد تا منافع و امنیت ملی خود را بیش از گذشته تامین کند. در واقع اسلام آباد باید با درک ضرورت تعمیق روابطش با تهران، متوجه این واقعیت شود که مذاکرات تهران می تواند مبنایی جهت گشایش گره های امنیتی و اقتصادی پاکستان باشد.
پاکستان می تواند نقش فعال تری را در کنار ایران برای امنیت و ثبات منطقه بر عهده بگیرد، به شرطی که به الزامات و تعهدات سیاسی، امنیتی و اقتصادی خود در برابر ایران پایبند باشد؛ در صورت تحقق چنین شروطی، اسلام آباد و تهران می توانند به عنوان دو بازیگر مهم و اسلامی در منطقه، مسوولیت های مهمتری را در قبال سایر مسایل منطقه بر عهده بگیرند.
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
معاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد: مسیرهای منتهی بیبیحکیمه(س) برای زوار ناشناخته است
معاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد مسیرهای منتهی بیبیحکیمه س برای زوار ناشناخته استمعاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت باید تبلیغات و اطلاعرسانی در مسیرهای منتهی به حوزه حرم بیبی حکیمه خاتون س جهت شناسایی حرم تقویت شوند به گزارش خبرگزاری فارسدفاع سنگین روزنامه رسالت از اوضاع اقتصادی دولت احمدی نژاد: همه چیز عالی بود
دفاع سنگین روزنامه رسالت از اوضاع اقتصادی دولت احمدی نژاد همه چیز عالی بود اقتصاد > اقتصاد سیاسی - روزنامه رسالت در سرمقاله خود نوشت آیا دولت دهم و نهم کشور را از ریل توسعه خارج کرد در این دو دولت ایران وارد باشگاه هستهای جهان شد در حالی که سالها بود سمعاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران: جهتگیری مازندران به سمت شکوفایی اقتصادی است
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران جهتگیری مازندران به سمت شکوفایی اقتصادی استمعاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران با بیان اینکه جهتگیری استان به سمت شکوفایی اقتصادی است گفت برای فرهنگ هم برنامه ویژهای داریم به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری علیرضا یونسی عصر امروز دطنز؛ مسیر «احمدی نژاد» کجاست؟!
طنز مسیر احمدی نژاد کجاست جهرمی گفته فعالیت دولت قبل مانند فردی بود که برای رفتن به مشهد قطار تبریز را سوار شده باشد تاریکخانه نظر برخی فعالان سیاسی دیگر را در این خصوص جویا شده خبرآنلاین شهرام شهیدی در اعتماد نوشت جهرمی گفته فعالیت دولت قبل مانند فردی بود که برای رفتن بهعضو جامعه روحانیت شیراز: مسیر بینالحرمین شیراز غیر اقتصادی باشد
عضو جامعه روحانیت شیراز مسیر بینالحرمین شیراز غیر اقتصادی باشدعضو جامعه روحانیت شیراز گفت مسیر بینالحرمین شیراز باید غیر اقتصادی باشد حجتالاسلام والمسلمین شیخ علیرضا حدائق امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت در سال 87 که مقام معظم رهبری به شیراز آمدند در جرئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی آذربایجانشرقی: بروکراسیهای اداری در مسیر سرمایهگذاری باید حذف شود
رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی آذربایجانشرقی بروکراسیهای اداری در مسیر سرمایهگذاری باید حذف شودرئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی آذربایجانشرقی گفت برای جذب سرمایهگذار باید بروکراسیهای اداری حذف شده و ارائه مجوز از سوی مسئولان با سهولت صورت گیرد چرا که برای توسعه عمرانیرئیس دفتر مرکز داوری اتاق بازرگانی خرمآباد: مرکز داوری مسیری کوتاه برای رفع اختلافهای تجاری و اقتصادی در لرس
رئیس دفتر مرکز داوری اتاق بازرگانی خرمآباد مرکز داوری مسیری کوتاه برای رفع اختلافهای تجاری و اقتصادی در لرستان استرئیس دفتر مرکز داوری اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی خرمآباد گفت مرکز داوری مسیری کوتاه برای رفع اختلافهای تجاری و اقتصادی است به گزارش خبرگزاری فارس از خمقصودی در واکنش به صحبتهای احمد ناطق نوری: اگر دوست اقتصادی داشتم به خودم کمک میکردند/ به هیچ عنوان در بوکس
مقصودی در واکنش به صحبتهای احمد ناطق نوری اگر دوست اقتصادی داشتم به خودم کمک میکردند به هیچ عنوان در بوکس تیمداری نخواهم کردنایب رئیس فدراسیون بوکس که مدتی است به صورت شفاهی از سمت خود استعفا کرده است گفت اگر دوستان اقتصادی داشتم به درد خودم میخوردند به گزارش خبرگزاری فارگسترش روابط اقتصادی و امنیتی محور مذاکرات اوباما با مقامات مالزی
گسترش روابط اقتصادی و امنیتی محور مذاکرات اوباما با مقامات مالزیرئیسجمهور آمریکا در سفر به مالزی ضمن رایزنی درباره طیفی از مسایل مشترک جستجو درباره هواپیمای مفقود شده را پیگیری میکند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری سیانان باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا نخستفرماندار گچساران مطرح کرد رشد خدماترسانی به بویراحمد گرمسیری گچساران طی دو سال اخیر
فرماندار گچساران مطرح کردرشد خدماترسانی به بویراحمد گرمسیری گچساران طی دو سال اخیرفرماندار گچساران گفت خدماترسانی در زمینههای مختلف به دهستان بویراحمد گرمسیری و حوزه دیل گچساران در طول دو سال اخیر با تلاشهای صورت گرفته توسط نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس بیسابقه بوده امرکز داوري، مسيري کوتاه براي رفع اختلافهاي تجاري و اقتصادي
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۶ ۳ب ظ مرکز داوري مسيري کوتاه براي رفع اختلافهاي تجاري و اقتصادي رييس دفتر مرکز داوري اتاق بازرگاني صنايع معادن و کشاورزي خرمآباد گفت مرکز داوري مسيري کوتاه براي رفع اختلافهاي تجاري و اقتصادي است به گزارش خبرگزاري موج محمدرضا چگني با اشاره به شلوطنز/ نظر مشایی، خاوری، هاشمی و سهراب سپهری درباره مسیر احمدی نژاد
طنز نظر مشایی خاوری هاشمی و سهراب سپهری درباره مسیر احمدی نژاد شهرام شهیدی در اعتماد نوشت به گزارش نامه نیوز جهرمی گفته فعالیت دولت قبل مانند فردی بود که برای رفتن به مشهد قطار تبریز را سوار شده باشد تاریکخانه نظر برخی فعالان سیاسی دیگر را در این خصوص جویا شده علی مطهری اگره خوردن امکانات اقتصادی مسلمین،جهانی آباد خواهد ساخت
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گره خوردن امکانات اقتصادی مسلمین جهانی آباد خواهد ساخت کیش - ایرنا - دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت اگرجمع نخبگان بازرگانی و اقتصادی جهان اسلام با یکدیگر پیوند بخورند زمینه فعالیت های سالم اجتماعی فراهم خواهد شد گره خوردن امکاناتامیرآبادی فراهانی: ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم را در زمینه اقتصادی سرآمد میکند
امیرآبادی فراهانی ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم را در زمینه اقتصادی سرآمد میکندنماینده مردم قم در مجلس نقش قم گفت ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم را در زمینه اقتصادی سرآمد میکند به گزارش خبرگزاری فارس از قم احمد امیرآبادی فراهانی بعد از ظهر امروز در نشستی باولويتهاي کاري در استان رفع گره هاي اقتصادي، اشتغال آفريني و جذب سرمايه گذاري
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۰ ۵۴ق ظ استاندار آذربايجان غربي اولويتهاي کاري در استان رفع گره هاي اقتصادي اشتغال آفريني و جذب سرمايه گذاري استاندار آذربايجان غربي اظهار كرد رفع گره هاي اقتصادي و ايجاد اشتغال رونق اقتصادي و جذب سرمايه گذاري از مهمترين اهدافي است كه در استان براي تحقق آحرکت فرهنگی در جریان اجرای یک پروژه اقتصادی/ گلزارهای شهدای مسیر خط آهن لرستان ساماندهی می شوند
استانها غرب لرستان گزارش مهر حرکت فرهنگی در جریان اجرای یک پروژه اقتصادی گلزارهای شهدای مسیر خط آهن لرستان ساماندهی می شوند خرم آباد - خبرگزاری مهر در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی شاهد حرکت قابل تقدیری در جریان اجرای یک پروژه اقتصادی در لرستان بودیم که مروزنامه گاردین : اوباما با برنامه اقتصادی و امنیتی وارد مالزی شد
روزنامه گاردین اوباما با برنامه اقتصادی و امنیتی وارد مالزی شد تهران ایرنا - باراک اوباما با گشودن باب نخستین دیدار یک رییس جمهوری امریکا از مالزی طی حدود نیم قرن گذشته در صدد مذاکرات اقتصادی و امنیتی با نجیب رزاق نخست وزیر مالزی است روزنامه گاردین در گزارشی در مورد ورود اوب-
گوناگون
پربازدیدترینها