واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
کهولت سن، ملکه انگلیس را از اجرای مراسم مهم سلطنتی بازداشت
سن بالای ملکه انگلیس موجب شد تا وی نتواند در یکی از بخشهای مهم برنامه اعطای مدال موسوم به «نشان طهارت» به مقامات این کشور، شرکت کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، سن بالا و توان بدنی پائین موجب شد تا ملکه انگلیس از شرکت در بخشی از مراسم اعطای نشان سلطنتی به مقامات این کشور بازماند. ملکه الیزابت دوم، 88 ساله که بیش از 6 دهه است سلطنت را در اختیار دارد، روز پنجشنبه قرار بود در مراسم اعطای مدال تاریخی موسوم به «نشان طهارت» (Order of Bath) به گروهی از مقامات و نظامیان این کشور، شرکت کند. این مراسم تاریخی بر اساس قوانین انگلیس هر 4 سال یکبار برگزار میشود، اما ملکه هر هشت سال یک بار در آن شرکت میکند و به همین جهت حضور وی در این مراسم از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچند ملکه در این مراسم حضور پیدا کرد، اما ناتوانی جسمی موجب شد تا وی یکی از بخشهای مهم برنامه را تغییر دهد. وی در قسمتی از این مراسم باید ردیفی از پلههای کلیسای «وستمینیستر» را پائین آمده و بار دیگر پلهها را بالا میرفت. او اما در لحظات آخر و به توصیه دستیارانش که این حرکت را برای او بیش از حد سنگین میدانستند، از این کار منصرف شده و در اقدامی بیسابقه این بخش از برنامه را به ولیعهدش شاهزاده «چارلز» سپرد.
این در حالی است که کاخ سلطنتی انگلیس همواره تأکید میکند که ملکه این کشور از توانایی لازم برای تصدی این سمت برخوردار است و سن او تأثیری در فعالیتهای وی نگذاشته است. با این وجود، دو سال قبل اعلام شد که ملکه به دلیل سن بالا، پروازهای طولانی را کنار گذاشته است. یک منبع سطلنتی به روزنامه «دیلیتلگراف» گفته است: «این تصمیم کاملا به خاطر راحتی ملکه اتخاذ شد. بعد از مراسم تمرینی که دیروز داشتیم، تصمیم خانواده سلطنتی و شخص ملکه بر این شد که او این بخش خاص از مراسم را اجرا نکند.» وی با بیان اینکه در این بخش ملکه باید چندین بار پلهها را بالا و پائین میرفت، گفت: «این مراسم شامل راه رفتنهای زیاد بود و با این وجود ملکه همچنان نقش بسیار فعالی در آن ایفا کرد، اما آن پلهها تقریبا عمودی هستند و تصور بر این بود که وی با پوشیدن آن لباسهای سنگین سلطنتی نباید در این بخش خاص از مراسم شرکت میکرد.» اغلب رسانههای انگلیسی عدم شرکت ملکه در این بخش از مراسم را نشانه از دست دادن توان بدنی وی دانستهاند. تلگراف در این مورد نوشته است: «با وجود آنکه دستیاران ملکه همواره اصرار دارند که فعالیتهای او کاهش نیافته... اما او در لحظات آخر این تصمیم را اتخاذ کرد.» مدال سلطنتی موسوم به «نشان طهارت» اولین بار توسط جورج اول در سال 1725 پایهگذاری شد و چهارمین نشان ارشد شجاعت در انگلیس به شمار میآید. این نشان در گذشته به شوالیهها اعطا میشد، اما اکنون مقامات نظامی و حکومتی این نشان را دریافت میکنند. برخی شخصیتهای خارجی از جمله «عبدالله گل» رئیسجمهور ترکیه نیز این نشان را به صورت افتخاری دریافت کردهاند. انتهای پیام/ی
93/02/20 - 13:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]