واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیر کل محیط زیست فارس : فارس کانون مهاجرت پرندگان آبزی است شیراز - ایرنا - مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس با گرامیداشت روز جهانی پرندگان مهاجر ، استان فارس را دارای اقلیم مناسب برای مهاجرت پرندگان به ویژه پرندگان آبزی دانست.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: همه ساله با شروع فصل سرما در نیمکره ی شمالی مهاجرت پرندگان به عرض های پایین جغرافیایی صورت می پذیرد ، کشور ایران و استان فارس به دلیل وجود منابع آبی مناسب و تالاب های آب شور ، شیرین و لب شور از محل های عمده ی زمستان گذرانی این پرندگان می باشند.
وی ادامه داد : استان فارس با داشتن بیش از 10 تالاب دائمی و فصلی از این حیث در کشور حائز اهمیت بوده و سالانه بالغ بر 100 گونه ی مهاجر از انواع پرندگان آب زی و کنار آب زی به تالاب ها آمده و پس از گذران دوره سرما به قسمت های شمالی کره ی زمین باز می گردند.
این مقام مسوول افزود: 246 گونه پرنده آبزی، خشکی زی و کنار آب زی و مهاجر در استان فارس مشاهده گردیده است که پرندگان مهاجر به استان شامل اردک، کاکایی، فلامینگو، درنا، پلیکان، لک لک، حواصیل، کشیم، اگرت، غاز، آنقوت و تنجه،می باشد.
او همچنین گفت: پرندگان عمدتا به دلیل تغییرات آب و هوا و سرمای بیش از حد هوا در زیستگاههای اصلی آنان و همچنین عدم دسترسی آسان به مواد غذایی اقدام به مهاجرت می نمایند ، در واقع به منظور یافتن بهترین شرایط اکولوژیکی و زیستگاههای مناسب برای تغذیه ، زاد آوری و گذراندن دوره نابالغی مسافتهای طولانی را طی می کنند که در این راه با خطرات گوناگونی از جمله شکار توسط انسان یا سایر پرندگان شکاری ، ابتلا به بیماری، از دست دادن انرژی و تلف شدن در مسیرهای مهاجرت مواجه هستند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس اضافه کرد : پرندگان نه تنها شاخص خوبی جهت پایش تغییرات محیط زیست می باشند بلکه هر ساله با مهاجرت خود بسیاری از کرم ها ،حشرات و آفات مزارع کشاورزی و تالابی را خورده و با تغذیه از برخی گونه های حشرات که تولید مثل انفجاری دارند،در کنترل جمعیت آنان موثر هستند و موجب پایداری اکوسیستم ها خواهند بود .
ابراهیمی کارنامی گفت : بقای پرندگان مهاجر بستگی به حفاظت گونه ها و همچنین تالابهایی دارد که مناطق تابستان گذرانی استراحت و زمستان گذرانی آنها هستند.
ابراهیمی کارنامی تصریح کرد :خشکسالی های پی در پی ، کم آبی و خشک شدن دریاچه ها و تالابها شرایط زندگی پرندگان ایران را سخت کرده و جمعیت بسیاری از گونه ها رو به کاهش است ، مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی از مهر و آبان ماه به استان فارس آغاز می گردد ،همچنین در استان می توان به مهاجرت تابستانه انواع زنبور خوار و بادخورک و مهاجرت پاییزه انواع سهره اشاره نمود.
تماشای پرندگان، نوعی گردشگری است که سالهاست در بین مردم دنیا رواج یافته و علاقه مندان فراوانی با رفتن به طبیعت به این تفریح سالم می پردازند. آرامش و لذت دیدن پرنده به اندازه ای است که بسیاری از روانشناسان آن را راهکاری برای آرامش فکری و تقویت روحیه افراد می دانند.
پرنده نگری بخشی از فعالیت بوم گردی به شمار آمده و گونه ای از سرگرمی است که مربوط به مشاهده و بررسی پرندگان در طبیعت می شود.
در کشور ما بر اساس آخرین فهرست ذکر شده در مجلّات علمی بالغ بر 517 گونه پرنده شناسایی شده است از این تعداد که متعلّق به 80 خانواده و 10 راسته اند، حدود 320 گونه در ایران زادآوری می کنند.
90 گونه مهاجر زمستانه و 24 گونه مهاجر عبوری اند به لحاظ آماری 70 در صد پرندگان ایران مهاجرند و در زمستان و یا تابستان برای زادآوری به ایران می آیند.
روز جهانی پرندگان مهاجر، یک رویداد جهانی است که کمیته بین المللی حفاظت از پرندگان مهاجر از سال 2006 میلادی 11 و 12 ماه می را با این نام معرفی کرده که امسال در ایران، روز جهانی پرندگان مهاجر مصادف با 20 و 21 اردیبهشت ماه است.ک/3
677
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]