واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور خبر داد
تحصیل یک سوم دانشآموزان در مدارس غیر استاندارد/ اختصاص 440 میلیارد تومان اعتبار جهت تکمیل پروژههای آموزشی نیمه تمام
"مرتضی رئیسی" گفت: یک سوم دانشآموزان کشور در مدارس غیر استاندارد تحضیل میکنند.
"مرتضی رئیسی"، رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران در خصوص میزان مقاومت مدارس در برابر زلزله و اعتباراتی که سازمان برای تخریب و نوسازی مدارس اختصاصی دادهاست، گفت: اطلاعاتی که از فضاهای آموزشی کشور در سال 1384 جمعآوری شد، نشان میدهد دو سوم دانشآموزان در مدارس تخریبی و نیازمند مقاومسازی قرار دارند. بنابراین مجلس شورای اسلامی در سال 85 قانونی تحت عنوان قانون تخریب و بازسازی و مقاومسازی مدارس غیر استاندارد را تصویب کرد که این طرح و قانون بزرگترین اقدام عمرانی در طول آموزش و پرورش کشور بودهاست.
وی در ادامه افزود: براساس آن قانون و با قیمتهای سال 1384 قرار بر این شد که 4 میلیارد دلار برای تخریب و بازسازی و مقاومسازی مدارس اختصاص پیدا کند و با توجه به افزایش قیمت ساخت و ساز در کشور تعدیل این مبلغ هم پرداخت شود. از ابتدای سال 85 تا پایان 92 فقط برای این پروژه و طرح خاص 4550 میلیارد تومان پرداخت شدهاست که با این رقم بسیاری از مدارس فاقد مقاومت در مقابل زلزله و بعضا مدارس خشت و گلی، سنگ و گلی و مدارسی که سیستم ساختمانیشان از نوع آجر و گل بود از بین رفتند و مدارس کاملا استاندارد در کشور جایگزین شدند.
"رئیسی" همچنین ادامه داد: بخشی از مدارس کشور که نیازمند مقاومسازی بودند، مطالعهی مقاومسازی در مورد آنها صورت پذیرفت و بیش از 27 هزار کلاس درس کشور کاملا در مقابل زلزله مقاوم شدند و در مجموع برآوردها نشان میدهد که حدود 10 میلیون مترمربع فضای آموزشی در کشور تخریب، بازسازی و یا مقاومسازی شدهاست که از این 10میلیون مترمربع 7.5 میلیون مترمربع آن تخریب و بازسازی، 2.5 میلیون مترمربع اجرای مقاومسازی و 2 میلیون مترمربع دیگر نیز در دست اجرا است.
رئیس سازمان نوسازی مدارسی کشور، خاطرنشان کرد: اضافه بر مطالب فوق از منابع استانها، کمکهای خیرین، کمکهای نهادها و سایر اعتباراتی که در اختیار ما گذاشته شدهاست. 10 میلیون مترمربع هم فضای آموزشی جدید یا جایگزین مقاومسازی ساخته شده، به طوری که امروز برآوردها نشان میدهد دو سوم دانشآموزان در مدارسی کاملا ایمن مشغول به تحصیل هستند یعنی اگر در طول سال تحصیلی یا در طول روز زلزله مهیبی رخ دهد نگرانی از بابت خسارت به دانشآموزان نخواهیم داشت.
"رئیسی" با اشاره به این مطلب که یک سوم دانشآموزان هنوز در مدارس نیازمند مقاومسازی و بخشی نیز در مدارس تخریبی مشغول به تحصیل هستند افزود: در برنامه پنجم توسعه بندی وجود دارد مبنی بر اینکه مدارسی که نیازمند تخریب بازسازی و مقاوم سازی هستند مطابق قانونی که در سال 85 تصویب شدهاست میبایست موضوع تأمین اعتبار برای این نوع مدارسی در اولویت قرار بگیرد.
وی همچنین اضافه کرد: امسال نیز 440 میلیارد تومان در قالب قانون بودجه 1393 مصوب شده که جهت تکمیل پروژهای نیمه تمام که جایگزین پروژههای تخریبی یا مقاوم سازی است به کار میرود.
رئیس سازمان نوسازی مدارسی کشور در پایان گفت: امیدواریم روزی برسد که جمهوری اسلامی ایران با افتخار در دنیا اعلام کند مدارس ما کاملا در مقابل زلزله ایمن هستند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]