واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۳:۲ب.ظ)
دبير كل شوراي عالي آموزش و پرورش: چه کار کنيم كه جاي خداوند در علوم خالي نباشد در نشستي با حضور فعالان حوزه فرهنگ، سند تحول آموزش و پرورش تحليل شد.
به گزارش خبرگزاري موج، حجتالاسلام والمسلمين محيالدين محمديان دبير كل شوراي عالي آموزش و پرورش در نشست بزم انديشه، اظهار داشت: سند تحول بنيادين آموزش و پرورش همسو با برنامه چشم انداز 1404 طراحي شده و قرار است موجب تغييرات و تحولات وسيعي در آموزش وپرورش و نظام تعليم وتربيت کشور شود.
دبير كل شوراي عالي آموزش و پرورش در اين نشست علمي که در موسسه پژوهش هاي آستان قدس رضوي برگزار مي شد، افزود: در سند تحول بنيادين راهکارها و اهداف کلان نظام آموزش و پرورش مشخص شده است و بر اساس اين سند، ما چند زير نظام داريم که اين زير نظام ها پيکره واحد تعليم و تربيت را ميسازند.
به گفته معاون وزير آموزش و پرورش، برنامه درسي ملي هدف کلاني را پيگيري ميکند که در سند تحول و نظريه اسلامي تعليم و تربيت مطرح شده است و آن هدف، دستيابي به مراتبي از حيات طيبه است. رسيدن به حيات طيبه نخستين چرخش ما از نظام تعليم و تربيت گذشته است. تعليم و تربيت گذشته، مبتني بر نظريه غيراسلامي بود.
اين مقام بلندمرتبه در وزارت آموزش و پرورش افزود: در سند تحول بنيادين آموزش و پرورش ميخواهيم بر اين اساس برنامه درسي يک رويکرد خاصي را دنبال کنيم و آن شکوفايي فطرت است.
عضو شوراي فرهنگ عمومي كشور گفت: در رويکرد تازه، فطرت را در پنج حوزه تفکر، ايمان، علم، عمل و اخلاق دسته بندي کرديم تا براي آموزش استفاده شود. اين عناصر را در چهار عرصه ارتباط با خود، ارتباط با ديگران، ارتباط با آفرينش و ارتباط با خدا عرضه کرديم. اين ها چرخش هاي ما از نظام تعليم و تربيت موجود به نظام تربيتي اسلامي است. طبيعي است که توليد محتوا هم با رعايت اين رويکرد ها صورت مي گيرد و به دانشآموزان ارايه ميشود.
رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي ابراز داشت: در سند تحول بنيادين آموزش و پرورش 11 حوزه، قرآن و معارف اسلامي، زبان و ادبيات فارسي، رياضيات، علوم تجربي، علوم انساني و مطالعات اجتماعي، فرهنگ و هنر، بهداشت و سلامت، تربيت بدني، کار و فناوري، آداب و مهارتهاي زندگي و خانواده و زبانهاي خارجي براي بحث تفکر و عقلانيت تقسيم بندي شده است.
وي با تأکيد بر نظريه اسلامي تعليم و تربيت و جاري بودن روح آن در کتابهاي درسي خاطرنشان کرد: سالهاي اول، دوم وسوم را مطابق با برنامه درسي ملي تنظيم كردهايم و سالهاي ديگر را همسو با برنامه درسي ملي تنظيم شده است.
وي با انتقاد از اينكه در کتابهاي درسي ما «فاعل حقيقي» از چرخه حيات و طبيعت غايب است، ابراز داشت: سؤال اصلي ما در طراحي نظام تعليم و تربيت اسلامي اين است که چه کار کنيم كه جاي خداوند در علوم خالي نباشد، از اين رو متون آموزشي طوري تنظيم شده است كه در هر گزاره آموزشي به سه سؤال «چيست»، «چرا» و «چگونه» پاسخ دهد.
رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي تأكيد كرد: اعتقاد دارم كه اگر با مراقبتهاي ويژه صاحب نظران و معلمان مطابق با سند تحول پيش رويم آنچه را كه در آينده به دست ميآوريم به مراتب بهتر از گذشته است.
محمديان با بيان اينكه پرداختن به مقوله حجاب و حياء از نمات دقيق در سند تحول است، گفت: حيم مدرسه مانند مسجد پاك و مقدس است و هيچ معلمي دانش آموزان را دعوت به بيحيايي و بيحجابي نميكند و اگر ديده ميشود كه مشكلاتي در بين دانشآموزان بعضا ديده ميشود مربوط به نظام آموزشي نميباشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]