تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس براى خدا دانش بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمانها ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816214126




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روز در ژاپن هم مثل ایران 24 ساعت است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
روز در ژاپن هم مثل ایران 24 ساعت است
روز در ژاپن هم مثل ایران 24 ساعت است اما آن‌ها این‌همه کار می‌کنند ولی ما تمام آمارهایمان بحرانی است. ژاپنی‌ها از نظر ژنتیک هم برتری خاصی بر ما ندارند و حتی (می‌گویم مطمئنا از نظر بهره‌ی هوش جمعی پایین‌تر هم هستند) منتهی رمز موفقیت آن‌ها نظم است.



 به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران؛ هر سال وقتی ایام برگزاری "نمایشگاه کتاب" تهران می‌رسد ما هم این نقد کهنه را دوباره از صندوقچه‌مان بیرون می‌کشیم که چرا سرانه‌ی مطالعه در کشورمان این‌قدر پایین است؟

یک عده می‌گویند؛ دلیل چنین وضعیتی ورود رسانه‌های جدید سمعی و بصری به زندگی مردم است، اما می‌شود از همان عده پرسید مگر در عصری که هیچ‌کدام از این رسانه‌ها نبودند اساسا میانگین سطح سواد چقدر بوده که میانگین مطالعه بخواهد بالا باشد؟

اما فرض کنیم آن‌‌ها درست می‌گویند،‌ با این فرض اگر مردم کتاب نمی‌خوانند لابد مثلا باید به سینما بروند، اما چند سال است که به دلیل قهر مخاطب داخلی با سالن‌ها صحبت از ورشکستگی سینمای ایران می‌شود.

پس مردم سینما هم نمی‌روند و لابد فقط تلویزیون نگاه می‌کنند، اما لطفا گناه را گردن تلویزیون هم نیاندازید که اگر اینطور باشد دغدغه‌مندی مدیران صدا و سیما برای جلوگیری از ریزش مخاطب را چطور می‌شود توجیح کرد؟

با این حساب فقط می‌ماند اینترنت؛ اما اهالی رسانه‌های اینترنتی هم مرتب از این شکایت می‌کنند که هنوز درصد قابل توجهی از مردم ایران کاربر فضای مجازی نشده‌اند و به همین دلیل مقدار مخاطبان سایت‌‌های اینترنتی در کشور ما از سطح محدود و مشخصی بالاتر نمی‌رود.

خب مردم ما کتاب‌ که نمی‌خوانند، سینما که نمی‌روند، تلویزیون هم که کمتر نگاه می‌کنند و سهم اینترنت حتی از آن هم کمتر است. پس این مردم چه کار می‌کنند؟

اگر بگویید سراغ تفریحات میدانی رفته‌اند، این هم که با گلایه‌های رییس میراث فرهنگی جور در نمی‌آید، رییس قبلی این سازمان که چند وقت پیش استعفا داد از میزان پایین گردشگری داخلی شدیدا گلایه داشت و حتی حاضر شده‌ بود قلیان را به سفره‌خانه‌ها برگرداند تا شاید عده‌ای به هوای دود و دم هم که شده اگر حتی به مسافرت‌های طولانی نمی‌روند، لااقل در شهر خودشان یک چرخی بزنند!

لابد باید به این نتیجه برسیم که مردم ما اساسا اوقات فراغت ندارند و به شدت اهل کار هستند اما بحث بحران بیکاری را کجای دلمان بگذاریم؟ این‌‌ها هم که با هم جور در نمی‌آیند!

مردم ژاپن به پرکاری معروفند و حتی گاهی دیده‌ می‌شود که کسی در 80سالگی هم بازنشست نشده اما آن‌ها بالاترین سرانه‌ی تماشای تلویزیون درجهان را دارند. (روزی 7 ساعت) و پرتیراژترین روزنامه‌های دنیا ژاپنی هستند و آمار انتشار و فروش کتاب هم در آن کشور خیلی بالاست. آن‌ها سینمای پررونقی هم دارند و کاربران پر و پا قرص اینترنت هم هستند.

روز در ژاپن هم مثل ایران 24 ساعت است اما آن‌ها این‌همه کار می‌کنند ولی ما تمام آمارهایمان بحرانی است. ژاپنی‌ها از نظر ژنتیک هم برتری خاصی بر ما ندارند و حتی (می‌گویم مطمئنا از نظر بهره‌ی هوش جمعی پایین‌تر هم هستند) منتهی رمز موفقیت آن‌ها نظم است.

تازگی‌ها زیاد می‌شنوم که دوره‌ی کتاب گذشته و امروز عصر کامپیوتر است یعنی مطالعه باید پشت مانیتور باشد و کتاب از این به بعد یعنی چیزی که قابلیت سرچ نرم‌افزاری در آن وجود دارد.

اما بگذارید عرض کنم که این تکنولوژی‌ها فقط جای خودشان را باز می‌کنند و هیچ‌کدام جای کتاب را نخواهند گرفت. اگر یک نفر از کسانی که چنین حرفی را تا به حال از او شنیده‌‌ام قبلا آدمی کتاب‌خوان بود، می‌شد روی مواضع جدیدش یک حساب حداقلی باز کرد اما هیچ‌کدام از این صحبت‌ها را نمی‌شود "مواضع جدید" به حساب آورد بلکه همه "توجیهات جدید" آدم‌‌هایی است که به هیچ‌وجه اهل کتاب نبوده‌اند.

کتاب‌خواندن نباید فقط از سر اجبار و اضطرار و وجوب باشد بلکه باید علاقه‌ به آن در وجود هر ایرانی نهادینه شود تا آن‌وقت ما بتوانیم انتظام بخشی به زندگی شلوغ و به هم ریخته‌مان را با اختصاص دادن زمانی ثابت و روتین در شبانه‌روز به مطالعه‌ی کتاب شروع کنیم و دیگر گناه مطالعه نکردن خودمان را گردن زمین و زمان نیندازیم.

مطالعه علاقه می‌خواهد، برنامه‌ریزی می‌خواهد و باید هدف داشته باشد. اگر به این‌ها رسیدیم بقیه‌ی آمارها هم از حالت بحرانی خارج می‌شود.
 
میلاد جلیل زاده







تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن