تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830644767




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بیشترین موارد بیماری ایدز مربوط به معتادان تزریقی و روابط جنسی پرخطر است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

پزشک مسئول ایدز داشگاه علوم پزشکی یزد: بیشترین موارد بیماری ایدز مربوط به معتادان تزریقی و روابط جنسی پرخطر است یزد - ایرنا - پزشک مسئول ایدز دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: بیشترین موارد ابتلا افراد به بیماری ایدز در سطح این استان و نیز کشور استفاده از سرنگ مشترک در میان معتادان تزریقی و داشتن رفتار های پرخطر جنسی خارج از چارچوب خانواده است.


دکتر ˈمرجان پدرزادهˈ روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ویروس ایدز (HIV) علاوه بر استفاده از سرنگ مشترک و روابط جنسی محافظت نشده در خارج از چارچوب خانواده، از طریق خالکوبی ،استفاده از فرآورده های خونی آلوده و نیز از مادر مبتلا به جنین منتقل می شود .
وی با 13سال سابقه فعالیت در این عرصه یادآور شد: متاسفانه گروه سنی جوانان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری عفونی قرار دارند و سن شیوع ویروس اچ.آی.وی در میان افراد مبتلا 25تا 35سال است .
پزشک مسئول ایدز دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد درباره افزایش موارد ابتلا به ویروس یاد شده در میان زنان و جوانان گفت: متاسفانه در سال های اخیر، شاهد افزایش چشمگیر مصرف مواد مخدر محرک زا و روان گردان از جمله شیشه و قرص اکستازی در میان جوانان و بویژه خانم ها هستیم .
این مقام مسئول با بیان اینکه ابتلا به بیماری ایدز ناشی از رفتارهای پرخطر در افراد است، اظهار داشت: الگوهای رفتاری پرخطر که فرد را در معرض ابتلا به اچ. آی . وی قرار می دهد، در طول زمان در حال ˈتغییرˈ است.
پدرزاده تصریح کرد: همواره، یکسری زمینه هایی برای ایجاد رفتارهای پرخطر در جامعه وجود دارد که در ظاهر رفتار پرخطر تلقی نمی شود، ولی از عوامل بروز رفتارهای پرخطر هستند که در این زمینه می توان به شیوع مصرف مواد مخدر محرک زا و روان گردان در برخی گروه های سنی جامعه اشاره کرد .
وی تاکید کرد: مصرف مواد روان گردان علاوه بر آثار سوء مخرب بر سیستم اعصاب و روان موجب افزایش میل جنسی کاذب در فرد می شود و قدرت تصمیم گیری فرد را در برابر پیش گیری از رفتارهای پرخطر کاهش می دهد .
این کارشناس تصریح کرد: در این صورت فرد عملا واکنشی برای محافظت از خود در برابر رفتارهای مخاطره آمیز ندارد و خطر ابتلا به اچ.آی. وی را بالا می برد .
وی ادامه داد: این موضوع از یک سو باعث گسترش ایدز از طریق ارتباط جنسی محافظت نشده می شود و خطر ورود موج سوم ایدز یا انتقال از طریق روابط جنسی خارج از چارچوب خانواده را بالا می برد .
پدر زاده یادآور شد : از سوی دیگر در آینده خطر انتقال ویروس اچ .آی. وی از مادر مبتلا به کودک افزایش می یابد و باعث افزایش تولد نوزدان مبتلا به این ویروس در کشور می شود .
** 100نفر مبتلا در یزد شناسایی شده اند
به گفته پزشک مسئول ایدز دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، حدود 100نفر بیمار شناسایی شده زیرپوشش کلینیک رفتاری هستند که اغلب آنها را مردان تشکیل می دهند و از مجموع افراد مبتلا، 35نفر وارد مرحله بیماری (ایدز) شده اند .
وی در ادامه این گفت و گو اظهار داشت: پس از ظهور علائم بیماری، فرد آلوده باید برای درمان، مراقبت ، ارائه اطلاعات، آموزش و آشنایی با راه های پیشگیری از ایدز به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری یا کلینیک های مثلثی مراجعه کند .
پدرزاده تاکید کرد: مراکز مشاوره بیماری های رفتاری؛ واحدهایی هستند که قابلیت ارائه خدمات آموزشی، مشاوره، مراقبت، درمان، پیگیری و کاهش آسیب به افراد در معرض بیشترین خطر ابتلا و نیز مبتلایان به HIV را دارد .
وی افزود: ارائه خدمات در این مراکز رایگان است که شامل فراهم ساختن امکان دسترسی عموم مردم به مکانی مطمئن برای کسب اطلاعات در خصوص راه های انتقال و پیشگیری از ایدز است .
این کارشناس یادآور شد: دیگر وظایف این مرکز فراهم ساختن امکان دسترسی گروه های در معرض بیشترین خطر ابتلا؛ به این ویروس به خدمات آموزشی، مشاوره ، تشخیص، کاهش آسیب ، مراقبت،درمان و افزایش امکان دسترسی افراد در مواجهه شغلی با خدمات تشخیصی و پیشگیری از ابتلا به اچ.آی.وی است.
** افزایش قرص های کاذب ˈشب امتحان ˈ و ˈلاغری ˈ در میان جوانان
یکی از عواملی که امروزه باعث شیوع بیماری ایدز می شود اعتیاد و استفاده معتادان تزریقی از سرنگ های مشترک است و در این متأسفانه جوانان از نخستین قربانیان این بخش هستند .
یکی از زمینه های اعتیاد در جوانان در شروع کار ، استفاده از برخی قرص های روانگردان است که به دلیل عدم اطلاع رسانی و به بهانه های درک بهتر مطالب در شب های امتحان و لاغری ، رشد ماهیچه ها و ...در جامعه شایع شده است .
همانگونه که پیش تر گفته شد مصرف این مواد روان گردان علاوه بر آثار سوء مخرب بر سیستم اعصاب و روان موجب افزایش میل جنسی کاذب در فرد می شود و قدرت تصمیم گیری فرد را در برابر پیش گیری از رفتارهای پرخطر کاهش می دهد .
پزشک مسئول ایدز دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در این خصوص گفت : هم اکنون مدرسه ها و دانشگاه ها در آستانه امتحان آخر سال تحصیلی قرار دارند و متاسفانه مصرف قرص هایی با عنوان قرص شب امتحان که به طور کاذب ظرفیت مطالعه را در فرد افزایش می دهد در میان دانش آموزان و دانشجویان دیده می شود .
به گفته پدرزاده ، قرص هایی نیز با عنوان قرص لاغری در برخی باشگاه های ورزشی یا بعضی آرایشگاه های زنانه توزیع می شود که مورد توجه دختران و زنانی که علاقه مند به کاهش وزن هستند و یا قرص هایی که در میهمانی ها با عنوان قرص های نشاط آور است، نیز به مصرف می رسد .
وی ادامه داد: برای پیشگیری از شیوع بیماری ایدز اطلاع رسانی و ارائه آگاهی، موثرترین راهکار برای کنترل موج سوم ایدز که همان انتقال از طریق ارتباط جنسی محافظت نشده است، مد نظر هست .
پزشک مسئول ایدز دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تصریح کرد: لازم است جوانان آگاهی لازم در ارتباط با خطر مصرف مواد محرک زا را کسب کنند تا بتوانند از خود در برابر خطر تهدید به خوبی از خود محافظت کنند که در این میان ،گروه های مرجع اجتماعی چون روحانیان، استادان و نخبگان در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در این زمینه نقشی اساسی دارند .
به گفته وی ، احتمال اینکه یک نوجوان خود را در معرض ابتلا به اچ.آی .وی و یا بیماری های آمیزشی، بداند خیلی کم است به همین دلیل احتمال اینکه برای مشاوره و آزمایش و دریافت خدمات بهداشتی و درمانی نیز مراجعه کند، خیلی اندک است .
** گام نخست در پیشگیری از ایدز ، شکستن دیوار سکوت است
این متخصص در پاسخ به این پرسش که برای افزایش آگاهی جامعه نسبت به ترس بی مورد نسبت به بیماران ایدزی، خانواده ها، سازمان های اجتماعی چه مسئولیتی بر عهده دارند؟، گفت: انگ و بدنامی نسبت به بیماران ایدزی باعث نابرابری و تبعیض و نهایتا محرومیت آنان از حقوق اجتماعی شان می شود.
وی تاکید کرد: نخستین گام در پیشگیری، درمان و مبارزه با بیماری ایدز، شکستن دیوار سکوت، زدودن انگ و پذیرش بیماران در جامعه، شناخت و اهمیت کنترل بیماری است .
خانم پدرزاده ادامه داد: این افراد در بسیاری از موارد از سوی خانواده و جامعه مورد بی مهری قرار می گیرند، یا ممکن است از تماس آنها با اطرافیان، نزدیکان، همسر و فرزندان جلوگیری شود .
وی با بیان اینکه ایدز معمولا جوانان را درگیر می سازد، گفت: این بیماری از طریق تماس روزانه، دست دادن، بغل کردن، بوسیدن، نشستن در کنار فرد مبتلا ، خوردن و آشامیدن ، استفاده از تلفن های عمومی، گزش حشرات، استفاده از توالت ، حمام و استخرهای شنا به افراد منتقل نمی شود .
پزشک مسئول ایدز دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه هم اکنون دو مرکز مشاوره بیماری های رفتاری در شهر یزد دایر است و یک مرکز دیگر در شهر میبد در آینده نزدیک راه اندازی خواهد شد، یادآور شد: در این مراکز مشاوره هایی از سوی روانشناس و روانپزشک ارائه می شود و در صورت لزوم نسبت به تجویز دارو به بیمار و خانواده اش اقدام می شود .
پدرزاده ، درباره راه های دسترسی فرد مبتلا به مراکز مشاوره بیماری های رفتاری در یزد نیز گفت: این افراد می توانند با کمک دوستان، تماس با شماره تلفن 118، رادیو و تلویزیون و سایت اینترنتی مرکز مشاوره بیماری های رفتاری ارتباط برقرار کنند.
به گفته وی ، فرد بیمار می تواند به واحد مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد مراجعه کند.ک3
2047/1968
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




18/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن