واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندار گیلان: مهار آب های داخلی و استفاده برای کشاورزی ضروری است رشت - ایرنا - استاندار گیلان گفت: مهار آب های داخلی و استفاده از آنها برای کشاورزی ضروری است و باید بر روی این مهم، سرمایه گذاری شود.
به گزارش ایرنا، ˈمحمدعلی نجفیˈ عصر چهارشنبه در جلسه بررسی آخرین وضعیت آب کشاورزی گیلان اظهار داشت: باید با مدیریت صحیح، فضای دغدغه و نگرانی برای شالیکاران در خصوص آبیاری اراضی شالیزاری را از بین ببریم.
وی ادامه داد: تمامی تلاش مسوولان استان بر این است که کشاورزان دغدغه کمبود آب نداشته باشند و فضایی توأم با آرامش، برای کشاورزان فراهم شود.
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه شالیکاران که بهره برداران اصلی هستند نباید با مدیریت نادرست آب متضرر شوند، گفت: مسوولان استان نسبت به امر مهم آبیاری کشاورزی دغدغه دارند تا اعتماد کشاورزان نسبت به آبیاری از مسوولان افزایش یابد و بتوانند با میل و رغبت بیشتری در مزرعه حاضر شوند.
وی مسئله برنج و آبیاری آن را مهم دانست و تصریح کرد: گیلان از نظر کیفیت تولید برنج رتبه اول و از سایر جنبه های تولید برنج، رتبه دوم کشوری را دارد و آبیاری مزارع شالیکاری امری بسیار مهم و حساس است.
وی یادآور شد: یک حرکت جدی و هماهنگ از سوی مسوولان استان و با همکاری وزارت جهادکشاورزی انجام شده تا مشکل چای استان را به نتیجه برساند و باید تلاش کرد در برنج نیز این حرکت جمعی ادامه یابد.
نجفی تاکید کرد: در کنار مدیریت آب استان، نباید اجازه داد شالیکارانی که به مسوولان اعتماد کرده اند، در موقع نشاء با مشکل کم آبی در خزانه گیری مواجه شوند.
مدیر ستاد مدیریت بحران استانداری گیلان نیز در این نشست گفت: مدیریت آبیاری استان از اسفندماه آغاز شد و تاکنون بیش از 10جلسه توسط مدیریت بحران استان تشکیل شده است.
افشین عزیزی افزود: موضوع این جلسات در زمینه ترغیب کشاورزان ، استفاده بهینه از آب موجود ، استفاده از توان دهیاری ها و رسانه های گروهی برای آگاه سازی کشاورزان بوده است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون یک هزار و500 کیلومتر انهار استان لایروبی و یک هزار و 55 پهنه آبی استان نیز بازبینی شده است.
عزیزی مشکل آبیاری استان را مربوط به نقاط انتهای شبکه ها و زهکشی آبیاری ذکر و تصریح کرد: تاکنون 97درصد شخم اول و 30درصد نشاءکاری در مزارع شالیزاری استان انجام شده است.
وی گفت: 238 میلیارد و 800میلیون ریال اعتبار در سال گذشته برای آبیاری در استان هزینه و 184طرح نیز در این زمینه اجرا شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان نیز در این جلسه اظهارداشت: خزانه گیری 98 درصد ارضی شالیزاری استان و 30درصد نشاءکاری انجام شده و 60درصد شالیکاران آماده انجام نشاءکاری اراضی خود هستند.
علیرضا شعبان نژاد خاطرنشان کرد: با توجه به همکاری کارشناسان و کشاورزان و توجه به توصیه های کارشناسی در سال جاری، 80درصد ورود همزمان کشاورزان به اراضی شالیکاری انجام شده است.
وی با بیان اینکه شش هزارتن کود پتاس وارد استان شده، گفت: امسال میزان مصرف کود نسبت به سال قبل در گیلان کاهش یافته و هنوز هم این کودها در انبارها موجود است.
وی افزود: 94 روستا با داشتن 19هزار هکتار اراضی شالیکاری معادل هشت درصد شالیکاری استان، در معرض کم آبی قرار دارند که در صورت بارندگی ها و همکاری کشاورزان، این مشکل رفع شدنی است.
در این جلسه مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان نیز گفت: ذخیره آب سد مخزنی سفیدرود تاکنون 890 میلیون متر مکعب است که نسبت به سال گذشته شش درصد( معادل 45میلیون مترمکعب) کمتر است.
ˈسیف الله آقابیگیˈ افزود: در اوایل سال 400میلیون مترمکعب کمبود ذخیره آب در مخزن سدسفیدرود وجود داشت که با مدیریت صحیح و استفاده از آب های جاری، این کمبود آب با افزایش ذخیره پشت سد برطرف شد.
وی ادامه داد: مجموع ذخیره آب در پشت سد سفیدرود 17درصد نسبت به سال قبل کاهش دارد.
آقابیگی یادآور شد: در سال جاری نسبت به سال قبل در حوضه سدسفیدرود هفت درصد کاهش ورودی و 39درصد کاهش آورد داشته ایم که میزان ورودی 15مترمکعب در ثانیه کمتر از سال گذشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان گفت: هم اکنون میزان حجم خروجی آب سد سفیدرود 201 متر مکعب در ثانیه است و با این میزان حجم، پیش بینی ذخیره آب در مخزن این سد برای پایان اردیبهشت ماه 751 میلیون متر مکعب است.
وی افزود: باید به گونه ای مدیریت شود که میزان ذخیره آب پشت سدسفیدرود تا پایان مردادماه که پایان فصل زراعی و آبیاری شالیزاری استان نیز محسوب می شود، به 70میلیون مترمکعب برسد.
آقابیگی اراضی انتهایی کانال های آبیاری سدسفیدرود که آب دیرتر به آنها می رسد را 12 تا 13هزار هکتار ذکر کرد.
وی یادآور شد: از سال گذشته تاکنون هیچ مخزن جدیدی در گیلان ایجاد نشده و به بهره برداری نرسیده است.
استان گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که حدود 80درصد این اراضی از طریق سد مخزنی سفیدرود که در سال 1341بر روی رودخانه سفیدرود در منجیل ساخته شده، آبیاری می شوند.
گیلان 40 درصد برنج مرغوب کشور را تولید می کند و کمبود نزولات آسمانی در اردیبهشت ماه امسال، کشاورزان 20 درصد اراضی شالیزاری خارج از آبخور سد که از طریق رودخانه ها و آب بندان ها صورت می گیرد را نگران کرده است.
بارندگی مناسب در ماه های پیش رو می تواند نگرانی کشاورزان گیلانی را از تنش آبی تابستان سال جاری مرتفع کند.
جلسه بررسی آخرین وضعیت آب کشاورزی گیلان عصر چهارشنبه با حضور فرمانداران، مدیران ادارات جهادکشاورزی استان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان و به ریاست استاندار گیلان برگزار شد.ک/2
619/695
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]