تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز زمين باقى نمى‏ماند مگر آن كه در آن دانشمندى وجود دارد كه حق را از باطل مى‏ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837057120




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رقابت چین و هند برای سرمایه گذاری در ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

رقابت چین و هند برای سرمایه گذاری در ایران زاهدان- ایرنا - پایگاه خبری ˈمانی لایفˈ هند نوشت: چین از فسخ قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان، نمی خواهد فرصتی نصیب هند شود تا از توسعه بندر چابهار و طرح های راه آهن ایران سود ببرد.


به گزارش ایرنا، این پایگاه خبری نوشت: ایده توسعه بندر چابهار واقع در دریای عمان با سرمایه گذاری اولیه یکصد میلیون دلار چندین سال پیش از سوی هند با ایران مطرح شد.
اگرچه در این زمینه قرارداد رسمی به امضا نرسید، اما هند با انجام این سرمایه گذاری و همکاری با ایران برای توسعه بندر چابهار و نیز احداث خط آهن این کشور موافقت کرد.
هند به منظور توسعه تجارت با جمهوری های آسیای مرکزی، برنامه ایجاد راه آهنی که بندر چابهار را به شمال و دیگر شهرهای اصلی ایران وصل کند را با تهران مطرح کرد.
همزمان، هند یکصد میلیون دلار یا بیشتر در احداث یک جاده 220 کیلومتری در غرب افغانستان برای اتصال به بندر چابهار هزینه کرد.
از زمانی که دولت ایران به ایده ایجاد یک منطقه آزاد در چابهار رسید، هند و افغانستان در صدد به دست آوردن مساعدت ایران در زمینه های یادشده و مجوز آن برای ایجاد مراکز کنترلی که ترانزیت کالا را تسهیل کند، برآمدند.
بندر چابهار اکنون می تواند 2.5 میلیون تن بار را ترانزیت کند که در صورت توسعه کامل، این حجم می تواند به 12.5 میلیون تن برسد.
این امر از ترافیک ترانزیت بار بندر خرمشهر(بندر اصلی ایران) به شدت خواهد کاست. به نظر می رسد چابهار قسمت اعظم ترانزیت بار به بنادر همسایه واقع در خلیج فارس را انجام خواهد داد.
رقیب چابهار در صورت وجود، احتمالا بندر گوادر پاکستان است، بندری که چین تامین مالی توسعه آن را به طور کامل برعهده دارد و در حال انجام این طرح است.
ایران پس از یک انتظار طولانی، به دلیل اینکه هیچ اقدامی از سوی شرکت ملی نفت چین انجام نشد، اعلام کرد: قرارداد خود با چین در زمینه توسعه میدان نفتی آزادگان واقع در 800 کیلومتری جنوب غرب تهران را فسخ می کند.
شرکت ملی نفت چین با ایران برای توسعه میدان های نفتی و گازی قرارداد بسته بود، اما زمانی که تحریم ها بر ایران تحمیل شد و کشورهای غربی از ایران رفتند، چین نیز علاقه زیادی به این کار نشان نداد زیرا نیازهای این کشور در کنار دیگر منابع، بدون دردسر از عراق تامین می شد.
اگرچه تحریم ها به صورت مشروط کاهش یافت، توسعه میادین نفتی در ایران غنی از منابع عظیم نفت و گاز، به شدت از این تحریم ها صدمه دید.
ایران به دلیل هزینه بالای سرمایه گذاری و نیاز ضروری به فناوری های پیشرفته تر که در غرب پیدا می شود، به تنهایی قادر نیست این میادین را توسعه دهد.
اکنون روشن است که ایرانیان اگرچه هنوز از تحریم خارج نشده اند، برنامه های جدیدی برای جذاب کردن فرصت های سرمایه گذاری های دارند.
این فرصتی است که هند می تواند با دنبال کردن ایجاد کارخانه اوره در ایران به عنوان یک طرح سرمایه گذاری مشترک، از آن بهره برداری و با تولید اوره، سود سرمایه گذاری خود را برداشت نماید.
چین که از فسخ قرارداد آزادگان به خشم آمده است، به توسعه روابط با غرب علاقه مندتر شده لیکن همزمان نمی خواهد اجازه دهد فرصتی نصیب هند شود و این کشور از توسعه بندر چابهار و طرح های راه آهن ایران سود ببرد.
ما باید به خاطر داشته باشیم که چین در گوادر، موقعیت بسیار تثبیت شده ای دارد و فرصت توسعه میدان های آزادگان را از دست داده، ضمن آنکه نمی خواهد هند وارد این طرح ها شود. آنها تلاش خواهند کرد تا آنجا که ممکن است موانع بسیاری سر راه هند قرار دهند.
در حالی که دولت ها ممکن است بیایند و بروند، لیکن رابطه ما با همسایگان نباید آسیب ببیند. مهم نیست اگر دولت حاضر فقط برای دو هفته یا بیشتر در قدرت باشد.
هند با داشتن ابتکار عمل در ورود به طرح توسعه بندر چابهار، اکنون در حال امضا یادداشت تفاهم با ایران برای سرمایه گذاری مشترک با هدف احداث یک کارخانه اوره با همکاری ایران است.
1063/ 1558 / 653
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




17/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن