واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مشاور استانداربوشهر: افزایش جوانان مجرد پیامدهای منفی اجتماعی دارد بوشهر - ایرنا - مشاور استاندار بوشهر در امور جوانان گفت: با لارفتن سن ازدواج و افزایش جوانان مجرد مساله ای مهم است که می تواند عواقب وخیم اجتماعی و روانی را به دنبال داشته باشد.
یونس قیصی زاده روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: جامعه شناسان معتقدند ازدواج قرارداد اجتماعی و ضامن بقای نسل انسان است و آرامش و امنیت در یک جامعه، نتیجه ازدواج سالم و محیط آرام بخش خانواده است.
وی اضافه کرد: با توجه به این که ازدواج عامل پیدایی خانواده و تاخیر و عقب افتادن آن باعث تاخیر در پیدایش و شکل گیری خانواده های جدید است، این موضوع باید به طور جدی از سوی کارشناسان مورد بررسی و راهکارهای عملی آن مورد تاکید قرار گیرد.
قیصی زاده که دارای مدرک کارشناسی در جامعه شناسی است بیان کرد: وجود حدود 10 میلیون جوان مجرد بین سنین 20 تا 34 سال در کشور، نشان دهنده این است که حجم زیادی از جوانان در برآورده کردن مشروع نیازهای جنسی و عاطفی خود، با مشکل روبه رو هستند.
وی ادامه داد: ممکن است این قشر در تنظیم نیازهای اقتصادی، ارتباطات اجتماعی و فرهنگی خود با مانع روبه رو شوند.
این کارشناس امور اجتماعی اظهار کرد: بالا رفتن میانگین سن ازدواج برای پسران به 28 و برای دختران به 23 سال نشان می دهد که جوانان سال های زیادی پس از بلوغ را باید با مشکلات ناشی از نیازهای جنسی بگذرانند.
مشاور استاندار بوشهر در امور جونان افزود: حدود 40 درصد از جمعیت 24 میلیون نفری جوانان بین 20 تا 34 ساله کشور به طور مجردی زندگی می کنند که تاخیر ازدواج آنان می تواند آسیب هایی به همراه داشته باشد.
وی افزایش ناهنجاریهای اخلاقی، افسردگی واختلالات جنسی، مسوولیت ناپذیری، عادت کردن به بی مسوولیتی، گرایش به ارتباطات غیرمتعارف دختر و پسر و افزایش روابط سوء اخلاقی وجنسی، هدر رفتن سنین جوانی و طراوت، احساس پوچی و بیهودگی، بدخلقی درزندگی به دلیل ارضا نشدن نیازهای فردی، دل نگرانی والدین ازدیر ازدواج کردن فرزندان، بیماری های روانی و نابسامانی های تربیتی از قبیل تمرد، انزوا، جامعه گریزی و پناه بردن به مواد مخدر و بسیاری از تبعات اجتماعی و روانی تاخیر در ازدواج جوانان عنوان کرد.
قیصی زاده یادآورشد: براساس آمارهای منتج از آخرین سرشماری انجام شده در سال 95 درکشور، 46 درصد از پسران و 32 درصد از دختران سنین 20تا 34 سال به صورت مجرد زندگی می کنند که ازدواج برای بسیاری از آنها به چالش اصلی زندگی اشان تبدیل شده است که به همین دلیل دولت باید به این مساله نه به عنوان یک مشکل شخصی بلکه به عنوان یک مساله مهم اجتماعی بنگرد.
وی اضافه کرد: امروز می توان گفت که ازدواج برای بسیاری از جوانان به صورت یک رویا شده است و جوانانی که مایلند به صورت سالم و بدور از هرگونه رابطه جنسی بیرون از چارچوب خانواده، زندگی کنند با سختی های فراهم کردن زمینه ازدواج روبه رو هستند.
این کارشناس امور اجتماعی بیان کرد: با توجه به هزینه گزاف مراسم ازدواج، خرید و یا اجاره مسکن، شغل مناسب و درآمد کافی و دهها مشکل دیگر پیش روی جوانان، وقوع ازدواج که می تواند شیرین ترین و بیادماندنی ترین خاطره هر جوان در زندگی باشد، به صورت کابوسی در مقابل آنان خودنمایی می کند.
وی افزود: در تاخیر سن ازدواج در بین پسران و دختران، عوامل مهم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دخیل هستند اما صاحب نظران معتقدند که نقش مشکلات اقتصادی در دوری جوانان از ازدواج غیر قابل انکار است.
مشاور استاندار بوشهر در امور جوانان گفت: بروز انواع بحران های اقتصادی و مهمترین مولفه های تورم رکودی نظیر حجم نقدینگی، تورم، رکود، کاهش حجم تولید، بیکاری، مصرف گرایی و افزایش سطح انتظارات اثرات منفی بر سن ازدواج جوانان گذاشته و موانع و مشکلاتی را در عرصه اقتصادی در سر راه ازدواج جوانان قرار داده است.
قیصی زاده با اشاره به تحقیقات مختلفی که درارتباط با بررسی عوامل موثر بر تاخیر سن ازدواج درسطح کشور صورت گرفته است افزود: نتایج برخی پژوهش ها نشان می دهد که بین متغیرهایی نظیر میزان تحصیلات و ادامه تحصیل، بالا بودن انتظارات وسختگیری درانتخاب همسر، نداشتن شغل مناسب، وضعیت مسکن جوانان، میزان درآمد، فقر و موقعیت اجتماعی خانواده و وضع ظاهری با تاخیر درسن ازدواج جوانان رابطه معنی داری وجود دارد. ک/3
539
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]