محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830510684
آمايش سرزمين نداشته باشيم فشار و لابيگري ادامه دارد
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آمايش سرزمين نداشته باشيم فشار و لابيگري ادامه دارد
بخش نخست گفتوگو با حسين گروسي ديروز در همين صفحه منتشر شد
بخش نخست گفتوگو با حسين گروسي ديروز در همين صفحه منتشر شد. در بخش دوم گفتوگو با عضو كميسيون صنايع مجلس، از حال بد وضعيت صنعت و نحوه اجراي فاز دوم هدفمندي سخن گفته شد. گروسي كه از نبود فرهنگ در اقتصاد و كار كشور گلهمند بود، گفت: سرانه كار مفيد در ايران سالانه 800 ساعت است كه اين عدد از كشورهايي همچون افغانستان و پاكستان هم پايين تر است. وي معتقد است، ما فرهنگ توليد را هم نداريم، زيرا بانكها به جاي تسهيلات به اين بخش، به تجار و بازرگانان وام ميدهند تا در كوتاه مدت به اصل پول و سودشان دست يابند. بخش دوم گفتوگو با حسين گروسي را بخوانيد.
اوايل انقلاب اين موضوع مطرح بود كه صنعت خودرو يك صنعت مونتاژي است و بايد كنار گذاشته شود، حتي بحثي هم مطرح شد كه با تويوتا خودرو مشترك جديد طراحي كنيم و به خودكفايي برسيم اما موضوع خودكفايي هنوز اتفاق نيفتاده است. به نظر شما چه اتفاقي افتاد كه صنعت خودرو به سمت خودروهاي فرانسوي رفت كه اقبال هم در دنيا ندارند و حداقل اين صنعت مونتاژي به سمت خودروسازهاي بهتر و خوشنامتر نرفت؟
متأسفانه آنچه در صنعت و توليد، جاي آن خالي است، نقشه راه است. مشخص نيست كه در صنايع مختلف، هدف چيست و قرار است به چه عدد و رقمي دست يابيم و در چه مدت زماني؟ بله من با شما موافقم، سالهاست كه درباره خودكفايي صحبت ميشود صد سال است كه بودجه كشور وابسته به درآمدهاي نفتي است؛ بنابراين طبيعي است كه وقتي استراتژي و آمايش سرزمين نداشته باشيم، اهداف در حد حرف و سخن باقي ميماند و عملياتي نميشود. همانطور كه اشاره كردم استراتژي و آمايش سرزمين در صنعت و توليد كشور تعريف نشده است. اگر اين دو سند به تصويب برسد و دستگاهها آن را اجرا كنند، ديگر كسي نميتواند با رابطه و لابيگري بر توليد غير اقتصادي تأكيد كند و حتي وزير يا مدير مربوطه نيز نميتواند خلاف قانون عمل كند.
اگر نميتوانيم استراتژي و آمايش سرزمين را تدوين كنيم بهتر است صنايع استراتژيك مثل خودرو كه
مورد بحث ما است كنار بگذاريم و در نفت و گاز كه پتانسيل بيشتري داريم سرمايهگذاري كنيم.
اتفاقاً در اين موضوع «لابيگري» به مجلس نيز انتقاد وجود دارد؟
ديوار مجلس كوتاه است.
شما از نبود آمايش سرزمين خبر ميدهيد، اما نميگوييد كه چه كساني به احداث سايتهاي مختلف در سراسر كشور اصرار داشتند، مگر غير لابي نمايندگان دليل ديگري هم وجود دارد؟
اگر نگاه سياسي از اين صنعت برداشته ميشد، توليد خودرو به جاي پيشرفت، پسروي نميكرد. خب، حالا از كجا شروع كنيم؟
من يك خبرنگارم، از شما ميپرسم.
اگر سند آمايش سرزمين از طرف دولت تدوين و در مجلس به تصويب ميرسيد، بر اساس آن ميشد فهميد كه مثلاً فلان صنعت در تهران توجيه اقتصادي دارد، زيرا كريدور شرق به غرب است، اما اگر در شمال كشور احداث كنيم، به دليل دوري مسافت و هزينه حمل و نقل مقرون به صرفه نيست و. . . اگر اين اتفاق ميافتاد، ديگر هيچ مسئولي قدرت لابي پيدا نميكرد. از آنجايي كه چنين سندي به عنوان نقشهراه وجود ندارد، معلوم است كه فلان مسئول فشار ميآورد تا سايت خودرو در شمال احداث شود، حتي اگر مقرون به صرفه نباشد. من اطمينان دارم كه در سايت شمال، تنها 200 شغل ايجاد شد و تا ابد قيمت تمام شده را افزايش داد. به عنوان مثال گفته ميشود احداث پتروشيمي و فولاد در هرمزگان، اقتصادي است. من نماينده، ديگر وزير را مجاب به احداث اين كارخانجات در استان خود نميكنم.
ما بازديدي از يك كشور اروپايي داشتيم. آنجا موضوع صنعت فولاد ايران مطرح شد، كارشناسان اروپايي گفتند كه ما قبلاً به طرفهاي ايراني گفتيم كه مباركه جاي مناسبي براي احداث فولاد نيست، چون تأمين آب مورد نياز توليد مشكل است. اما طرفهاي ايراني قبول نكردند و از ما خواستند، كمكشان كنيم. يا همين هشت طرح فولادي كه سالهاست به سرانجام نرسيده، اين كارشناسان معتقد بودند كه بهتر است به جاي هشت طرح، يك تا دو طرح را اجرا كنيم اما به جاي اينكه هر كدام يك ميليون تن توليد كنند، 2 تا 5 ميلون تن ظرفيت داشته باشند و با سود آن بتوانند جاي ديگر سرمايهگذاري كنند. با اين كار ميزان توليد بالا رفته و قيمت تمام شده كاهش مييابد، در چنين شرايطي است كه نميتوانيم با كالاهاي مشابه خارجي رقابت كنيم. اين بيتوجهي باعث ميشود مثل صنعت خودرو، كالايمان روي دست توليدكننده بماند. اگر سه عامل قيمت، كيفيت و فناوري روز در توليد و صنعت مورد توجه قرار گيرد، قطعاً پيشرفت خواهيم كرد. به عنوان مثال، كشور آلمان فقط 20 برند دارد، اما ايران روي 130 برند كار ميكند و متأسفانه به هيچ جا نرسيديم.
از خودرو كه بگذريم، ميرسيم به حال بد وضعيت در سالهاي اخير و نبود آمادگي بخش توليد براي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها باتوجه به جلساتي كه وزير صنعت و تجارت با اعضاي كميسيون اخيرا داشتند ، به اعتقاد شما بخش صنعت و توليد آمادگي اجراي فاز دوم را دارد؟
بله به شرطي كه قانون اجرا شود. در فاز اول هدفمندي 20 درصد درآمد حاصل از واقعي كردن قيمت انرژي بايد به بخش صنعت، خدمات و كشاورزي اختصاص مييافت كه اجرا نشد. مجلس در دولت قبل بعد نظارتي خود را به خوبي انجام داد. حتي از رئيسجمهور نيز درباره عدم تخصيص اين پول به صنعت سؤال شد، اما موضعگيري كردند. بنابراين وقتي مديريت و اجرا ضعيف باشد. نظارت مجلس نيز به سرانجام نميرسد، همانطور كه قانون در فاز اول در بخش صنعت اجرا نشد و اكنون براي فاز دوم نيز قرار نيست اجرا و سهم صنعت پرداخت شود.
متأسفانه در اقتصاد و كار، ما فرهنگ نداريم. حضور مفيد كارمندان در اداره روزانه5/2 ساعت است كه البته با محاسبه تعطيلات، سرانه كار مفيد در ايران سالانه 800 ساعت است كه اين عدد از كشورهايي همچون افغانستان و پاكستان هم پايينتر است. اين اتفاق در توليد هم ميافتد، ما فرهنگ توليد هم نداريم، بانك علاقه دارد پولش را به بازرگان و تاجر واردكنندهاي بدهد كه در مدت دو ماه به اصل و سود پولش دست يابد، به همين دليل است كه بانكها به توليدكنندگان تسهيلات نميدهند، اما به واردكنندگان كالا، تسهيلات ميلياردي با بازپرداخت كوتاه تخصيص ميدهند. مجلس متأسفانه در بعد نظارتي خود دچار مشكل است. وقتي از دولت سؤال ميپرسيم، ميگويند سياسي است. وقتي سؤال نميپرسيم، ميگويند مجلس به وظيفه نظارتي خود عمل نميكند. البته بايد مجلس بحث سياستزدگي را كنار بگذارد.
اگر دولت اقدامات مثبتي انجام داد، از آن تشكر شود و اگر اقدام مثبتي نتوانست انجام دهد و شاخصهاي اقتصادي منفي شد، مورد بازخواست قرار گيرد. مردم درباره رأي دوباره به دولت تصميم ميگيرند. اگر عملكردش مثبت باشد دوباره رأي ميآورد، اگر منفي بود، گرايش ديگري جايگزين آن ميشود. اگر دولت در اولين گام، سند استراتژي صنعت و آمايش سرزمين را تحويل دهد، فشار و لابي تعطيل ميشود و وزارت صنعت به راحتي ميتواند فاز دوم را اجرا كند. البته چهار وزير گذشته وزارت صنعت براي طراحي و تدوين سند استراتژي و آمايش سرزمين اقدامي نكردند.
آيا وزارت صنعت و تجارت فعلي چنين همتي دارد؟
اميدوارم. اگر اين وزارتخانه قانون مجلس را در فاز دوم هدفمندي اجرا كند و در قالب وامهاي كم بهره توليد را كمك كند، صنعت و توليد آسيب نميبيند. متأسفانه صنعتگران در فاز نخست هدفمندي به دليل قراردادهاي يكطرفه بانكها آسيب ديدند. 900 واحد صنعتي در شهركها توسط بانكها تملك شده است و صاحبان اين واحدها يا فراري يا در زندان هستند. از اين 900 واحد بانكها، فقط 150 واحد با نصف ظرفيتشان فعالند و. . . نميدانم چه هنري داشتيم در اداره صنعت و توليد، دولت دهم بايد سهم توليد را ميداد و با مردم صادقانه سخن ميگفت، شايد تعداد انصرافيها از دريافت يارانه افزايش مييافت. در حال حاضر واقعاً يارانه نقدي به درد مردم نميخورد. اما منتظريم ببينيم دولت تدبير چگونه ميخواهد قانون را اجرا كند.
شما چه نمرهاي به عملكرد اقتصادي دولت يازدهم ميدهيد ؟
هنوز خيلي زود است كه درباره عملكرد دولت قضاوت كنيم، چون وعده هايي كه از سوي رئيسجمهور و كابينه دولت داده شده هنوز عملي نشده است، از اين رو به نظرم چند ماهي بايد بگذرد، به ويژه اينكه درا جراي فاز دوم هدفمندي يارانهها و كاهش نرخ تورم بايد دولت رصد شود، تا بتوان درباره عملكرد اقتصادياش اظهار نظر كنيم.
نویسنده : بهناز قاسمي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 16 ارديبهشت 1393 - 17:54
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
سی و سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای آمایش سرزمین برگزار شد
سی و سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای آمایش سرزمین برگزار شد تهران- ایرنا- سی و سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای آمایش سرزمین با هدف ادامه بررسی راهبردهای بلندمدت توسعه بخش انرژی از منظر آمایش سرزمین در محل معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور برگزار شد به گزارش روز سه شنبهسی و سومین نشست کمیسیون شورای آمایش سرزمین برگزار شد
سی و سومین نشست کمیسیون شورای آمایش سرزمین برگزار شدسی و سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای آمایش سرزمین با هدف ادامه بررسی راهبردهای بلندمدت توسعه بخش انرژی از منظر آمایش سرزمین برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور در این جلسه نمفشار از سوی دولت برای استفاده دولت از منابع صندوق وجود نداشته باشد
دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۷ رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی تاکید کرد با توجه به تجربه حساب ذخیره ارزی نباید فشار برای استفاده دولت از منابع صندوق وجود داشته باشد به عبارت دیگر باید اجازه دهیم صاحبان صنعت از این منابع استفاده کنند به گزارش خبرگزای دانشجویان ایران ایسنا سیدادامه پخش «سرزمین کهن»
ادامه پخش سرزمین کهن معاون سیما تأکید کرد ادامه پخش سریال سرزمین کهن به برگزاری جلسهای برای انجام اصلاحات مورد نظر روی این مجموعه نمایشی است و از سفر مدیر شبکه سه به قطر برای انعقاد قرارداد با شبکه الجزیره در خصوص پخش مسابقات جام جهانی از شبکههای سه و ورزش خبر داد علی داراباستاندار فارس تاکید کرد تصمیمگیری در فارس بر اساس آمایش سرزمین و برنامههای مدون
استاندار فارس تاکید کردتصمیمگیری در فارس بر اساس آمایش سرزمین و برنامههای مدوناستاندار فارس گفت اگر برنامههای مدون کاربردی و بر اساس آمایش سرزمین داشته باشیم تصمیمگیریها میتواند در ابعاد مختلف موجب توسعه همهجانبه استان فارس و شهرستان لارستان شود به گزارش خبرگزاری فارسادامه پخش «سرزمین کهن» پس از اصلاحات/ همه فوتبالهای جامجهانی را پخش میکنیم
فرهنگ و هنر رادیو و تلویزیون معاون سیما در گفتگو با مهر ادامه پخش سرزمین کهن پس از اصلاحات همه فوتبالهای جامجهانی را پخش میکنیم معاون سیما تأکید کرد ادامه پخش سریال سرزمین کهن به برگزاری جلسهای برای انجام اصلاحات مورد نظر روی این مجموعه نمایشی است و از سفر مدیر شبکه سضرورت تهیه سند آمایش سرزمینی کهگیلویه و بویراحمد رواج نگاه مدیریتی برنامه ریزی است
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۹ معاون برنامه ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت تغییر مدیریتها و نبود مدیریت ثابت طی سالیان گذشته عامل تعطیلی مطالعات آمایش سرزمینی در استان بوده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد دکتر علی حسن نوطرح آمايش سرزمين مسير توسعه و آباداني استان سمنان را مشخص ميکند
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۳ب ظ استاندار سمنان طرح آمايش سرزمين مسير توسعه و آباداني استان سمنان را مشخص ميکند وکيلي گفت با اجراي طرح آمايش سرزمين مسير توسعه و آباداني استان سمنان مشخص ميشود به گزارش خبرگزاري موج وکيلي استاندار سمنان با اشاره به اينکه برنامه تهيه طرح آمايش سرزميطرح آمایش سرزمینی در نظام ادغام آموزش و درمان غیرممکن است
سهشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۴ رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره امکان اجرای طرح آمایش سرزمینی در حوزه علوم پزشکی گفت با توجه به اینکه دانشگاههای علوم پزشکی کشور در عین حال دو مسئولیت سنگین آموزش و ارائه خدمات پزشکی را برعهده دارند به نظر میرسد که اجرای کامل طرح آمایش سرنوبخت از آمایش سرزمین در کمیسیون برنامه و بودجه گزارش میدهد
هفته آینده نوبخت از آمایش سرزمین در کمیسیون برنامه و بودجه گزارش میدهد محمد باقر نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور جهت ارائه گزارش مربوط به اقدامات به عمل آمده پیرامون آمایش سرزمین به کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات میآید به گزارش حوزه پارلماني باشگاهدر ساخت سرزمین کهن قصد بیاحترامی به ایل بختیاری را نداشتهام
کمال تبریزی در ساخت سرزمین کهن قصد بیاحترامی به ایل بختیاری را نداشتهام تبریزی در ساخت این سریال تلویزیونی قصد بیاحترامی به ایل بختیاری را نداشته است و اگر بخشهای پخش شده این سریال موجب رنجش خاطر هم وطنان عزیز بختیاری شده است عذرخواهی میکنیم به گزارش حوزه ادامه پخش «سرزمین کهن» پس از اصلاحات
ادامه پخش سرزمین کهن پس از اصلاحات معاون سیما تأکید کرد ادامه پخش سریال سرزمین کهن به برگزاری جلسهای برای انجام اصلاحات مورد نظر روی این مجموعه نمایشی است و از سفر مدیر شبکه سه به قطر برای انعقاد قرارداد با شبکه الجزیره در خصوص پخش مسابقات جام جهانی از شبکههای سه و ورزش خبراستاندار اصفهان: سند آمایش سرزمین اصفهان به زودی تکمیل میشود
استاندار اصفهان سند آمایش سرزمین اصفهان به زودی تکمیل میشوداستاندار اصفهان گفت جهت تصویب بخشهای باقیمانده سند آمایش سرزمین استان با توجه به اهمیت آن جلسات شورای برنامهریزی استان هر هفته برگزار میشود و سند آمایش سرزمین اصفهان به زودی تکمیل میشود به گزارش خبرگزاری فارس ازبرنامه آمایش سرزمین شرط لازم برای حفاظت از محیط زیست
سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۳ مدیرعامل مؤسسه زیستمحیطی کیمیای سبز اراک حفظ محیط زیست را منوط به داشتن برنامه آمایش سرزمین دانست سیاوش آقاخانی مدیرعامل سازمان خانههای مردم نهاد استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه مرکزی اظهارداشت یکی از امعاون سیما خبر داد: ادامه پخش «سرزمین کهن» پس از اصلاحات/ همه فوتبالهای جامجهانی را پخش میکنیم
معاون سیما خبر داد ادامه پخش سرزمین کهن پس از اصلاحات همه فوتبالهای جامجهانی را پخش میکنیم معاون سیما تأکید کرد ادامه پخش سریال سرزمین کهن به برگزاری جلسهای برای انجام اصلاحات مورد نظر روی این مجموعه نمایشی است و از سفر مدیر شبکه سه به قطر برای انعقاد قرارداد با شبکه الجزیرسجادی: مرزبندی نداشته و زیر فشارها کوتاه نمیآییم
سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۱ معاون وزیر ورزش و جوانان میگوید همه باید برای حضور قدرتمند در بازیهای آسیایی دست به دست هم دهند و هیچ گونه مرزبندی در این زمینه وجود ندارد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نصرالله سجادی پس از جلسه هم اندیشی روسای فدراسیونها باادامه سیاست فشار به دمشق در آستانه انتخابات سوریه؛ رویترز بدون ارائه مدرک مدعی شد دمشق همه ذخایر شیمیایی خود ر
ادامه سیاست فشار به دمشق در آستانه انتخابات سوریه رویترز بدون ارائه مدرک مدعی شد دمشق همه ذخایر شیمیایی خود را علنی نکرده استخبرگزاری رویترز در ادامه تلاش رسانههای غربی برای سناریوسازی در آستانه انتخابات سوریه مدعی شد که دمشق اطلاعات مربوط به تمام ذخایر شیمیایی خود را به سازمان-
اقتصادی
پربازدیدترینها